Dopravné značenie I.

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Uzavretý
meno
Dumbo 12. novembra 2015

Dobrý deň.
Chcel by som sa s Vami podeliť o jedenu dopravnú sitáciu. Na ulici Kamenohorská smer Veterná je také trochu divné až odveci dopravné značenie, ktoré je nepochopiteľné. Hlavná cesta nabádajúca rovno do protismeru. Tiež sa mi vôbec nepáči zjednosmernenie ulice Veterná a podľa mňa v tej lokalite pribudlo až moc dopravých značiek na úkor iných lokalít, kde by boli z hľadiska bezpečnosti oveľa prospešnejšie ako na tejto lokalite Nová štvrť. Tiež dopravne značky niečo stoja a myslím si že niektoré sú aj zbytočné, tým pádom aj zbytočné vyhodené eurá, ktoré sa mohli by boli prospešnejšie napr. na zaplatanie dier v asfalte...
Ďakujem.

19. november 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aktuálna situácia je takáto:
dopravné značenie je osadené v zmysle rozhodnutia č. 31097/2015 zo dňa 24.6.2015, návrh doprav. značenia vypracoval Ing. Boris Aresta a OR PZ, okresný dopravný inšpektorát v Trnave tento návrh schválil dňa 4.6.2015.

Váš podnet budeme samozrejme ďalej riešiť.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy
24. august 2016

Dumbo

Aktualizácia: Nie je jasne vidieť doplnkovú značku.
07. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
preposielam vám vyjadrenie od Referátu dopravy a technickej infraštruktúry MsÚ v Hlohovci.

Jednosmerná premávka bola zriadená z dôvodu nedostatočných šírkových parametrov jestvujúcej komunikácie, neumožňujúcich obojsmernú premávku a s ohľadom na intenzitu cestnej premávky. Dodatková tabuľka umiestnená pod dopravnou značkou hlavná cesta má svoje opodstatnenie vzhľadom na to, že pripojenia dvoch vetiev na hlavnú cestu (Kamenohorská ul.) tvoria jednu odsadenú križovatku, je potrebnú túto riešiť spoločným dopravným značením pre obe vetvy. Keďže nie je zrejmý priebeh hlavnej cesty bolo potrebné osadiť uvedenú dodatkovú tabuľku – tvar križovatky.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
15. február 2018

Dumbo

Nesúhlasím. Po 2 rokoch a 4 mesiacoch som dostal odpoveď, ktorá v podstate nič nerieši.
-Prečo hlavná cesta stále vedie do protismeru? Prečo nie je vedená dole kopcom na cestu nepárnych čísel ulice Kamenohorská? Nepýtal som sa prečo ste spravili "jednosmerku" na Veternej.
-Prečo v opačnom smere v tom strmom kopci je značka daj prednosť v jazde, keď po zmene ul. Veterná na jednosmernú vôbec nemusí byť. Napr. rozbeh do kopca v zime je dosť riskantný.
-Nerozumiem človeku, ktorý má na to oprávnenie vykonávať dopr. značenie. Tiež Referátu dopravy a technickej infraštruktúry MsÚ. Chodia do terénu?
15. február 2018

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň. Riešil som to s referentkou mestského úradu a je ochotná sa s vami stretnúť ako aj niektorí z členov spomínanej komisie aby si s Vami danú situáciu vysvetlili. Keďže čítam, že nie ste spokojný s odpoveďou, môžete ich kontaktovať ?
S pozdravom

Tomáš Polák
administrátor

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.