Znepríjemnujúce parkovanie auta na zastávke MHD

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Dumbo 22. júla 2016

Dobrý deň.
Na obrázku je zastávka pre autobusy mestské, prímestské ale aj diaľkové. To že nemá prístrešok, áno, chápem, není kde ho postaviť. No aby tam stálo auto je vrcholne nevhodné. Je to obmedzujúce z hľadiska výstupu akýchkoľvek ľudí z autobusu a tiež obmedzujúce na nástup kočíkov, prípadne invalidného vozíka, ktorý je možný kedykoľvek možný, keďže má MHD HC na to prispôsobený autobus. Otázka: Dalo by sa s týmto niečo robiť? Napr. osadenie mobilného kvetináča, aby to auto tam len tak bezdôvodne nezavadzalo iným občanom?

03. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Zaoberáme sa ním. O ďalších krokoch v tejto veci Vás budeme informovať.



Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
22. august 2016

Dumbo

situácia keď tam stojí autobus.
19. september 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov podľa § 25 ods. 1 Vodič nesmie zastaviť a stáť blízkosti, f) na zastávke vozidla pravidelnej verejnej dopravy osôb a priľahlom nástupišti v úseku, ktorý sa začína dopravnou značkou pre zastávku a končí sa 5 m za označníkom zastávky, a tam, kde taká dopravná značka nie je, vo vzdialenosti kratšej ako 30 m pred označníkom zastávky a 5 m za ním; ak je priestor zastávky vyznačený príslušnou vodorovnou dopravnou značkou, platí tento zákaz len pre vyznačený priestor a priľahlé nástupište.

Vo vyhláške č. 9/2009 Z. z. § 8 ods. 7 Dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami sa spravidla nevyznačuje zákaz alebo príkaz vyplývajúci zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky.

Predmetná zastávka je riadne označená a uvedený zákaz teda platí aj pre priľahlú nástupnú plochu. Vyhláška nám neumožňuje takýto priestor vyznačiť zákazovou značkou. Uvedený problém však riešime s Mestskou políciou Hlohovec, ktorá bola požiadaná o zvýšenú kontrolu všetkých priestorov zastávok v meste.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania