Reklama

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení
meno
matoHC Krajší Hlohovec 15. decembra 2016

Pri novom prechode na Felcánovej ulici sa objavila reklamná tabuľa na banku. Nedávno ste sa vyjadrili v jednom z predchádzajucich podnetov citujem : ,, Stromy museli byť odstránené z bezpečnostných dôvodov, aby nezavadzali vo výhľade na priechod.

Táto reklamná tabuľa síce nedzavadzia vo výhľade , ale púta pozornosť vodičov pred prechodom a zároveň je v rozpore s §60 zákona č. 8/2009 , ktorý hovorí “Na mieste pri ceste sa nesmú umiestňovať veci, ktoré by (...) rozptyľovali a upútavali pozornosť účastníka cestnej premávky(...).”

Preto by som sa chcel spýtať , kto a prečo kompetetný z mesta povolil túto reklamu ?
Bude táto reklama odstránená ?

15. december 2016

Dumbo

Pozor Zebra, ale elementárna značka pozor deti tam není. Teraz neviem či tam je ZOO alebo čo cirkus. Na zamyslenie.

Mimochodom: Pri troche snehu čo napadal sa dalo odpozorovať využitie toho priechodu, počet stôp by sa dal spočítať na prstoch jednej ruky :D úžasný prechod
16. december 2016

LuHC

Chlapci, keď som zbadala toto, tak fakt som sa musela začať smiať :) Pretože presne toto som vravela, ze sa stane. Teraz som zvedavá ako sa k tomu postaví mesto, pretože vyjadrením prednostky v štýle reklamný bilbord pozor deti nie je reklama, ale slúži na zvýšenie bezpečnosti vlastne toto celé " legalizovala" na verejnom osvetlení. Pokiaľ odstránia ČSOB tuto reklamu a nechajú tam ten svoj bilbord, tak byť na mieste ČSOB tak sa sťažujem. A predpokladám, že sa aj bude v takom prípade. Pretože ČSOB si tuto reklamu tiež odôvodni len , že myslí na bezpečnosť detí a bude argumentovať, že keď mestské reklamy neporušujú zákon tak ani ona nič predsa nemôže porušovať. Ak teda odstráni tuto reklamu, bude musieť odstrániť aj tu svoju. Ak tieto reklamy mesto neodstráni z vlastnej ješitnosti a ešte sa ďalšie firmy chytia rozumu, tak tu fakt budeme zasmogovaní až po uši. Bohužiaľ nepredpokladám, vzhľadom ako to celé v meste sledujem, že mesto si chybu prizná a zachviľu sa nám takýto druh reklamy rozšíri po celom meste.
16. december 2016

Odkazprestarostu.sk

Nedá mi a musím zareagovať aj ja. Nerozumiem dosť dobre prečo Vám tie značky upozorňujúce na zvýšenie bezpečnosti detí tak veľmi vadia. Mňa ako šoféra vôbec neobťažujú, práveže sú šikovné a kreatívne upozorňujú na danú dopravnú situáciu. Neviem ako je to po finančnej stránke, ale myslím si že je to sponzorský dar od nejakej nadácie, ale nato musí hovorkyňa / primátor reagovať.
Keď som bol v Norsku popri ceste mali podobne a oveľa oveľa väčšie billboard ,ktoré kreatívnym spôsobom upozorňovali na nejakú dopravnú situáciu. Ako príklad je to čo som si zapamätal a stále mám pre očami. Bolo to upozornenie na používanie bezpečnostných pasov. Otec bol v bielom svetri a syn mu vysel na krku a rukou ho držal cez celé telo a keďže syn bol v čiernom svetri pôsobilo to ako bezpečnostný pás. Milé, vkusné, kreatívne, zapamätateľné. Ale sto ľudí sto chuti.
16. december 2016

LuHC

Ano vadi mi to a nie len mne, pretoze je to reklama akokolvek sa na to pozriete. Podla Vas je to v poriadku, ked si teraz vsetky firmy zacnu robit podobne reklamy, ktore sa podobaju na znacky? To bude v poriadku, ked na kazdej lampe bude takato reklama ? Vizualny smog ma hneva a nie som sama ako vidite aj na reakciach tu aj v inych mestach na Slovensku. Takze mi tu nepodsuvajte prosim ako ja som ta zla. Ano toto je kreativny sposob, ale na to ako co najrychlejsie sposobit nejaku nehodu. Mne osobne ako vodica zaciatocnika vyhovuju normalne znacky a tieto sa mi zdaju nebezpecne a zavadzajuce. Ale treba byt sebec, Vam sa to paci, ale je pre Vas nepodstatne, ze pre inych vodicov to moze byt nebezpecne. Je Vam jedno, ze niekto kvoli takemu bilbordu sposobi nehodu, lebo to nebudete vy. Skvele. Ked sa Vam to paci, tak si to vyveste na zahradu, ale prosim na cesty tieto bilbordy nepatria a v konecnom dosledku porusuju nase zakony. Dakujem za pochopenie.
16. december 2016

Odkazprestarostu.sk

Pani LuHC ja som Vám nič nepodsúval, len som si vyjadril svoj názor a na to mám snáď právo rovnako ako vy. A sme v demokracii čiže všetko je o diskusii, argumentoch a väčšinovom názore. A osobné útoky a poznámky na moju osobu a odporúčania kde si mam čo vešať si na budúce odpustite lebo Vam to budem mazať.
16. december 2016

LuHC

Viete nie je dolezity moj nazor ani Vas. Dolezite v tomto celom je, ze tieto Bilbordy porusuju nase slovenske zakony a tu akakolvek diskusia konci. Osobny utok nikde nevidim, tiez som vyjadrila Vas nazor a odporucila, ze ak sa Vam to paci, tak si mate moznost vyvesit takyto bilbord na zahradu. Vy tam vidite nejaky osobny utok ? Ja len dobre mienenu radu.
16. december 2016

Odkazprestarostu.sk

Prečítajte si ešte raz svoj príspevok, ja som sebec, mne bude jedno ak sa sposobi nehoda ... To som.ja niekde pisal? Takže ešte raz a naposledy. Začnite krotiť svoje emócie tu aj v ostatných prispevkoch, vyhnite sa tym poznámkam. Ak nie budem nútený zakročiť.

Tomáš Polák
admin OPS Hlohovec
16. december 2016

LuHC

Reagujete pri mojich prispevkoch takymto sposobom uz druhy krat. Okej, ja vam asi vadim, to som uz pochopila pri tych plagatoch v minulosti, ale skuste krotit aj vy nejaku osobnu zast voci mne a radsej na moje podnety nereagovat vasimi osobnymi nazormi, ktore su ovplyvnene Vasou zaujatostou voci mne. Reagujete takto aj na ostatnych ludi v inych mestach, ked riesia vizualny smog ? Tiez sa ich pytate, co im na tom smogu vadi ? Skuste si odpovedat. Ja Vam nemusim byt sympaticka, ale prosim skuste byt objektivny. Reagovala som presne tak, ako vy. Prosim skuste na mna nereagovat vyhneme sa kvoli Vasej osobnej zaujatosti takymto reakciam na seba. Dakujem a napriek vsetkemu Vam prajem pekny den.
16. december 2016

Odkazprestarostu.sk

Pani LUHC. Za moderovanie diskusie na OPS som zodpovedný ja. Čiže ja budem rozhodovať o tom ake prispevky sú vhodne a aké nie. Nepoznám Vás ani si nepamätám na žiadne plagáty a tu som reagoval na Vaše prispevky a ano vadí mi Váš štýl komunikácie, je podľa mňa negativisticky a útočiaci. Takže ak sa Vám nepáči môj spôsob moderovania diskusie môžem to prebrat s projektovým managerom tohto projektu, ale spôsob akým vy komunikujete tu ja tolerovať nebudem. A ak sa Vám nepáči môžete využiť iný nástroj na komunikáciu, napísať priamo na mesto primátorovi alebo konkrétnej zodpovednej osobe.

S pozdravom

Tomáš Polak
admin OPS Hlohovec
23. december 2016

Peter Zovinec

celé úplne zbytočné....upnite svoju energiu na skutočné problémy....
12. január 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.
Zbieram informácie pre komplexnú odpoveď.


Reakcia na diskusiu nižšie:
Prosím, skúsme sa na týchto stránkach venovať konkrétnym podnetom. Do diskusie akéhokoľvek charakteru z pozície Mesta reagovať nebudem. Faktom však zostáva, že rozhodnutia Mesta sa nikdy nebudú páčiť všetkých jeho obyvateľom. Za MsÚ hovorím, že sme radi každému vecnému podnetu, lebo ste "našimi očami tam, kde mi nevidíme". Rešpektujme sa však - ľudsky aj profesionálne navzájom.
Akúkoľvek "cenzúru" či ovplyvňovanie administrácie stránky Mesto Hlohovec odmieta.
Ďakujem.


Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
22. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Mesto Hlohovec reguluje v rámci svojho územia aj umiestňovanie informačných tabúľ na stĺpoch verejného osvetlenia prostredníctvom Mestského informačného systému. Konkrétne táto reklama bola súčasťou realizácie staršieho projektu mesta, zameraného na zvýšenie bezpečnosti školákov na cestách. V súčasnosti tento druh reklám už nie je povolený a táto tabuľa bude bezodkladne odstránená.

PhDr. Kristína Melušová, PhD.
Referentka pre stratégie, dáta a participáciu, MsÚ Hlohovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.