Prevalená dlažba v Zámockej záhrade

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Neriešený
meno
Andrea Briestenská 05. februára 2017

Pri jazierku v Zámockej záhrade (blízko fontány, smerom k amfiku) je prevalený okraj chodníka - dlažba. Je tam "skok" a drží sa tam teraz voda ... Spôsobilo to smetiarske auto - chodník premočený a samozrejme nie určený pre nákladné auto. Nerozumiem, prečo nešlo po druhej strane jazierka - okolo kúpaliska (smetiari boli brať odpad u spoluobčanov pri kúpalisku) - veď to je chodník a nie cesta. Inak tadeto - po chodníku - sa vozieva aj Mestská polícia pri svojich "pochôdzkach".

17. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za váš podnet. bol postúpený na riešenie.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
27. február 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Odbor majetku mesta sa k téme vyjadril nasledovne:
K prevaleniu dlažby prišlo z dvoch príčin. Jednou z nich je skutočnosť, že terén, ktorý súvisel s aktuálnym stavom počasia v čase prevalenia bol oslabený – podmočený. Podstatnejšou príčinou je však prejazd ťažkého automobilu slúžiaceho na odvoz komunálneho odpadu. Dopravný režim v danej lokalite sa nedá, žiaľ, celkom vylúčiť. Je nutný prejazd obslužných automobilov, ktoré riešia odvoz odpadu z tam umiestnených košov, resp. automobilov údržby zelene pri dovoze materiálu a odvozu pokosenej hmoty alebo lístia. To sú však malé automobily s výrazne nižšou hmotnosťou, ktoré by pri občasnom prejazde nemali spôsobiť škody. Poškodené miesto zaradíme do plánu opráv s predpokladaným termínom riešenia koniec marca až prvá polovica apríla. Dôvod pre nerealizovanie okamžitého zásahu je predovšetkým skutočnosť, že ešte nie je najvhodnejší termín z hľadiska počasia. Je potrebné, aby terén v poškodenom mieste a jeho bezprostrednom okolí dostatočne preschol, aby sa korektne dalo zrealizovať zhutnenie prevaleného podkladu a následne uložiť dlažba.

Na vyjadrenie Odboru životného prostredia, ktorý zabezpečuje kontrolu vývozu komunálneho odpadu čakáme. Mali by vyzvať spoločnosť vyvážajúcu komunálny odpad na zjednanie nápravy a upozorniť ho, aby v budúcnosti takýto prejazd nerealizoval.

Náčelník Mestskej polície Hlohovec sa k podnetu vyjadril v zmysle, že hliadky MsP majú na území zámockej záhrady pešie, v niektorých prípadoch aj motorizované hliadky. Ako sa vyjadril Odbor majetku mesta, občasný prejazd malých automobilov nemá dopad na stav cesty.

Zuzana Hrinková Siebenstichová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania