Burina a sneh

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Katarína 03. decembra 2017

Na chodníku sa nachádza celoročná burina, ktorá zasahuje do polovice chodníka plus keď sa k tomu pridá sneh alebo iné znečistenie chodníka tak je lepšie ísť po ceste. Znečistením mám na mysli šmykľavé listy na jeseň. Je to v kompetencii mesta alebo sa dá napomenúť majiteľ, aby sa staral o chodník? Nebude mu totiž príjemné ak sa niekto zraní na úseku chodníka o ktorý sa má starať.

22. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za neskoršiu reakciu na podnet. Čo sa týka vášho upozornenia, v zimnom období mal čistenie uvedeného chodníka (podľa platnej legislatívy) zabezpečovať vlastník, správca alebo užívateľ tejto nehnuteľnosti. V súčasnosti sme však zdokumentovali daný stav a chodník je priechodný.

Lucia Hausknechtová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
22. máj 2018

Katarína Jombíková

Súčasný stav je samozrejme, že priechodný keďže je koniec mája a to sneh už prevažne nebýva. Poprosím o informáciu, kde by som mohla podať v budúcnosti žiadosť, aby bol vlastník/užívateľ informovaný zo strany mesta o upratanie/spriechodnenie chodníka, pretože ja mu na dvere vyklopkávať nebudem. Ďakujem.
23. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v podnete ste okrem snehu upozorňovali aj na celoročnú burinu, ktorá je už v súčasnosti odstránená, preto sme boli stav zdokumentovať a priložili sme aj fotografiu. Čo sa týka zimnej údržby chodníkov, od 20. mája 2018 prišla do platnosti novela zákona o pozemných komunikáciách, ktorá ukladá novú povinnosť obciam a mestám starať sa o zimnú údržbu chodníkov, priľahlých k nehnuteľnostiam. O zavedení tejto novely do praxe budeme určite v jesennom období bližšie informovať.

Lucia Hausknechtová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania