Zvýšenie počtu kontajnerov na plasty - ul. M.Bela

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení
meno
Marek 08. júna 2018

Dobrý deň. Dal by sa prosím zvýšiť počet kontajnerov na plasty. Konkrétne toto foto je zo stojiska kontajnerov na ul. M.Bela 12 smerom k Terase. Tento stav sa pravidelne opakuje a plastovy neporiadok sa potom šíri aj mimo stojiska.

10. jún 2018

Marek

Dostal sa mi do rúk posledný “život v Hlohovci” kde sa v článku presne toto rieši. Bohužiaľ ale nejakým koeficientom neprinútite ľudí aby sa správali zodpovedne. Aktuálne sú už na kontajneroch nové nálepky aj s piktogramom že fľaše treba zoslapnut. Na tomto stojisku sú dva kontajnery na všetky plasty a dva iba na tetrapaky. Nemyslím si že objem plastov a tetrapakov je 1:1. Stačí hodiť do plastov nejaké polystyreny a je za chvíľu plny. Počet kontajnerov na platy sa mi zdá poddimenzovaný pri aktuálnej spotrebebe plastov.
14. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vyjadrenie z Odboru životného prostredia na Mestskom úrade v Hlohovci je rovnaké ako bolo uvedené v júnovom vydaní novín Život v Hlohovci, kde sa téme preplnených kontajnerov na plasty venovalo podrobnejšie.

Mesto Hlohovec má podpísanú zmluvu s OZV NATUR-PACK a.s., ktorá zmeny v systéme triedeného zberu navrhuje alebo zmeny navrhované mestom musí odsúhlasiť. Momentálne je stav taký, že musíme odoslať na odsúhlasenie pridanie každej jednej nádoby do systému zberu, z oprávneného dôvodu napr.: novostavieb (§ 59 ods.5-10 z.č.79/2015 Z.z. o odpadoch). Snažíme sa informovať obyvateľov o tom, aby zmenšovali objem triedených odpadov (stláčaním fliaš a plechoviek, skladaním lepenkových škatúľ a pod.) a na tlačivách s harmonogramami vývozov odpadov je taktiež uvedená žiadosť o zošľapovanie plastových fliaš, plechoviek od nápojov a tetrapakových obalov. Správnou recykláciou tak vieme predísť preplneným kontajnerom.

V prípade podrobnejších otázok, prosím kontaktujte Odbor životného prostredia, pripájam kontakty http://obcan.hlohovec.sk/odbor-zivotneho-prostredia.phtml?id3=65493.

Lucia Hausknechtová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
30. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aktualizujem riešenie podnetu, ktorým sa zaoberal odbor životného prostredia MsÚ Hlohovec. Mestu Hlohovec sa po rokovaniach s OZV NATUR PACK, a.s. a zberovou spoločnosťou FCC Hlohovec, s.r.o., podarilo vyrokovať vyššiu frekvenciu vývozu plastov 1 100l kontajnerov od bytových domov na sídliskách z pôvodných 26x za rok na frekvenciu 39x za rok. Táto úprava frekvencie je zapracovaná v novom harmonograme vývozov zo sídlisk a je platná od 1. 1. 2019. Pevne veríme, že týmto krokom sa nám podarí vyriešiť problém preplnenosti kontajnerov.

K tomuto opatreniu mesto pristúpilo na základe monitorovania situácie naplnenosti kontajnerov na sídliskách a na základe odporúčaní vykonanej kontroly NKÚ, ktorá prebehla v roku 2018. Mesto Hlohovec naďalej vyvíja úsilie aj o zabezpečenie zvýšenia počtu kontajnerov na oddelene zberané vytriedené zložky komunálneho odpadu na kritických stojiskách.

Kto? Odbor životného prostredia, Mestský úrad Hlohovec

Kancelária primátora
Mestský úrad Hlohovec
21. jún 2021

Lucia Svickova

Mateja Bela-Kôš-preplnený

Plné kontajnery.
21. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.