Koperníkova 3 - havarijná cesta

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Andrej 25. septembra 2018

Pár mesiacov je celá cesta na Koperníkovej 1-7 plná výmolov. Prosím aby sa konečne začalo s opravou a nie len osadením značky. Ďakujem

27. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vašim podnetom sa zaoberal odbor majetku mesta MsÚ Hlohovec. Na Koperníkovej ulici boli podľa pôvodného harmonogramu plánované výkopové práce spoločnosti SPP, a preto sa nepristupovalo doteraz k čiastkovým opravám.

Následne malo mesto realizovať dopokládku živičných krytov tak, aby úsek od križovatky Vinohradská - zhruba po časť komunikácie Koperníkova, bola opravená celoplošne, tak ako sa to udialo na Podzámskej ulici. Zo strany spoločnosti SPP však došlo ku sklzu prác a stále nemajú dokončené všetky práce na ul. Vinohradská. Mesto preto v tejto lokalite už ďalšie rozkopávky tento rok nepovolí, rovnako tak žiaľ neprebehne celoplošná oprava, ktorá závisí od výmeny potrubia plynovodu. V súčasnosti je toto miesto zahrnuté do harmonogramu opráv v mesiaci október.

Lucia Hausknechtová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
27. september 2018

Andrej

Takže Koperníkova bude riešená najskôr na jar 2019 a to len zo strany SPP. Keď SPP dokončí svoju robotu tak bude riešená celoplošná oprava. Dobre to chápem? Ďakujem za odpoveď
01. október 2018

Odpoveď samosprávy

Doplňujem odpoveď z odboru majetku mesta MsÚ: Áno, ale v súčasnosti nevieme určite potvrdiť, či ju SPP presunie na jar budúceho roku, v tejto veci budú ešte prebiehať rokovania, pretože SPP má sklz v prácach na viacerých úsekoch v meste, ktoré musia dokončiť.
Potom mesto plánuje riešiť tento úsek komunikácie pokládkou asfaltu v celej šírke vozovky, aby to bolo efektívne. Do tej doby môžeme a budeme tento úsek riešiť lokálnymi opravami. V každom prípade, v októbri prebehne lokálna oprava poškodenej časti komunikácie v mieste, kde je upozorňované na odkaze a komunikácia bude monitorovaná.
Uvedomujeme si, že v meste sú viaceré komunikácie, na ktorých je nevyhovujúci stav asfaltového krytu. Lokálne opravy poškodených častí sú len krátkodobým a dočasným riešením. Priebežne sa budú musieť riešiť celoplošnou opravou. Naše opravy však treba koordinovať tak, aby sa realizovali v miestach, kde už prebehla rekonštrukcia podzemných sietí, prípadne sa dlhodobo takéto zásahy neplánujú, aby nedošlo k rozkopávkam na už opravených úsekoch.



Lucia Hausknechtová
Referentka pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu, MsÚ Hlohovec
21. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aktualizujem riešenie podnetu, ako bolo uvedené v predchádzajúcej odpovedi, na tejto ceste sa urobili lokálne opravy všetkých výtlkov.

Kancelária primátora
Mestský úrad Hlohovec

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania