Nábrežie Andreja Hinku-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Vyriešený
meno
Tomáš Antal 12. marca 2019

Zimovisko bezdomovcov pod mostom... Okrem neskutočného bordelu všetkého druhu si tam robia aj ohne a stačí sa spýtať hasičov koľko majú výjazdov ku Váhu. Asi je nereálne aby ich MsP odtiaľ vytlačila, ale niečo s tým treba robiť. Je to tam nehygienické a nebezpečné. Minule sa tam jeden bezdomovec prechádzal s nožom v ruke...

12. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sme preposlali odboru životného prostredia MsÚ Hlohovec, ktorý sa problémom bude zaoberať. O ich odpovedi vás budeme informovať.
Kto? Odbor životného prostredia, Mestský úrad Hlohovec

Kancelária primátora
Mestský úrad Hlohovec
20. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Preposielam odpoveď z odboru životného prostredia:

Dobrý deň pán Antal,

dané nečistenie pod mostom mesto Hlohovec eviduje. V rámci každoročne plánovanej akcie „jarný smeťozber“ založeného na dobrovoľnej báze sa okolie tejto lokality dočisťuje. Aj tento rok je spomínaná lokalita zaradená do jarného smeťozberu, ktorý bude prebiehať dňa 13. apríla 2019. Ak máte chuť a čas, pokojne sa akcie môžete zúčastniť. Pre dobrovoľníkov je po ukončení smeťozberu pripravená opekačka.
Kto? Odbor životného prostredia, Mestský úrad Hlohovec

Kancelária primátora
Mestský úrad Hlohovec
20. marec 2019

Tomáš Antal

Dobrý deň, budem sa opakovať - spoliehať sa na dobrovoľníkov je nedostatočné. Miesto je vyslovene nebezpečné a nehygienické. A zopakujem, na obe strany od mosta je viacero vypálených miest, práve od bezdomovcov. Ďakujem za vecnejšie riešenie.
01. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Antal,
na základe vášho podnetu sme iniciovali spoluprácu mestských policajtov a odbor spoločenských služieb v riešení situácie s bezdomovcami. Mestská polícia bude v danej lokalite vykonávať zvýšené hliadkovanie a spoločenský odbor sa bude za pomoci terénnych pracovníkov snažiť nadviazať spoluprácu so samotnými bezdomovcami, pri ich začlenení do spoločnosti. Určite viete, že takéto začlenenie ľudí, je zdĺhavý a náročný proces.
Čo sa odpadového hospodárstva týka, stanovisko zostáva nezmenené. Náklady na zabezpečenie nakladania s komunálnymi odpadmi (do ktorých patrí aj nakladanie s odpadom z čistenia ulíc a verejných priestranstiev) nie sú hradené z daní, platia ich poplatníci tohto mesta (obyvatelia), a to formou miestneho poplatku za komunálne odpady. Ani v súčasnosti stanovený miestny poplatok nezohľadňuje výšku skutočných nákladov na nakladanie s komunálnymi odpadmi v meste. Ďalšie zvyšovanie nákladov by malo negatívny vplyv na výšku miestneho poplatku za komunálne odpady v meste.

Kto? Odbor životného prostredia, Mestský úrad Hlohovec

Odbor životného prostredia
Mestský úrad Hlohovec
01. apríl 2019

Tomáš Antal

Ďakujem, tiež myslím že by malo väčší a trvalejší význam ich trochu skultúrniť, ako po nich iba upratovať. Ja som mal za zastupiteľstve jeden návrh, ale vraj je nerealizovateľný. Niečo v zmysle "ak si vy skultúrnite svoje okolie, my (mesto) vám ponúkneme xxx (jedlo, lekársku prehliadku, stravu...)". Údajne mesto nemá ako vykázať financie použité na podobný účel.
01. apríl 2019

Odkazprestarostu.sk

Necháme to zatiaľ otvorené ?
02. apríl 2019

Tomáš Antal

Neviem, zrejme to je na dlho... Zatvorme. Veď z auta na moste to nevidieť :)
02. apríl 2019

Odkazprestarostu.sk

ja som zato nechať to v riešení, len že či ste s tým aj vy OK a nechcete to dať ako neriešené
02. apríl 2019

Tomáš Antal

Môžeme teda nechať v riešení. Najvypuklejšie je to v zime, lebo v lete sa tam až tak nezdržujú.
18. máj 2023

Tomáš Antal

Zdravím, môže sa uzavrieť, okolie bolo vyčistené pri rekonštrukcii mosta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania