Zábranie-značka na ceste-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení
meno
mrm 05. novembra 2019

Vajanského je už nejaký čas s novým asfaltovým povrchom, ale chýba tam napr. vodorovná dopravná značka V2a "Pozdĺžna prerušovaná čiara", naproti tomu na zrekonštruovanom parkovisku na Hlohovej je táto značka osadená doslova na pár metroch s diskutabilným významom. Kedy bude mesto obnovovať resp. vytvárať vodorovné dopravné značenie na cestných komunikáciách, ktoré má pod správou? Spomínaná ulica Vajanského by potrebovala označiť aj spôsob parkovania (kvôli návštevníkom Gymexu).

07. november 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Hlohovec v pravidelných intervaloch obnovuje jestvujúce vodorovné dopravné značenie. Na miestnej komunikácii na Vajanského ul. je momentálne vyznačené len značenie prechodu pre chodcov. Vyznačené vodorovné značenie nebolo ani pred obnovou asfaltového krytu vozovky, ktorá sa realizovala v roku 2017.
Podklady k dopravnému značeniu sú súčasťou výkresovej časti pasportu miestnych komunikácií, ktorá tvorí záväzné podklady pre správu a údržbu miestnych komunikácií. Ani v tejto výkresovej časti nie je podchytený žiadny iný stav vodorovného značenia na tejto ulici a nie je takéto dopravné značenie ani dodatočne určené. Z uvedeného dôvodu nie je nateraz Vami navrhované vyznačenie trvalého vodorovného dopravného značenia V2a resp. aj trvalého vodorovného a zvislého značenia upravujúceho parkovanie realizovať.
Takéto značenie by na danej komunikácii bolo novým značením, musí byť teda najskôr riešené ako návrh projektovej dokumentácie, ktorá musí byť posúdená a príslušnými procesmi schválená.
Ide o dlhodobejší schvaľovací proces (prípadný návrh značenia musí vopred preskúmať doplniť a schváliť OR PZ SR Okresný dopravný inšpektorát Trnava), takže vzhľadom k blížiacemu sa zimnému obdobiu technologicky nevhodnému pre obnovu vodorovného dopravného značenia určite k prípadnej realizácii už nebude môcť prísť do konca roku 2019, ani v prvom štvrťroku 2020.
Kto? koncepčne sa podnetom nateraz môže zaoberať Odbor výstavby, referát pre dopravu a technickú infraštruktúru, až po prípadnom Určení trvalého dopravného značenia môže realizovať Odbor majetku mesta ako nové doplnené vodorovné dopravné značenie
Kedy? V prípade úspešného schvaľovacieho procesu nového dopravného značenia je technicky možné realizovať najskorej 2. štvrťrok 2020

MsÚ Hlohovec, Odbor majetku mesta
20. máj 2020

mrm

Druhý štvrťrok 2020 je za nami, je niečo nového v tejto oblasti?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.