Hviezdoslavova-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení
meno
Tomáš 02. marca 2020

Dobry den, bolo by možné odsledovať dopravu na tejto križovatke pri železničnom prechode?
Autobusy smerujuce zo železničnej stanice smerom na Hlohovu ulicu sa tocia v križovatke v smere šípok na obrazku.pričom brzdia a spomaluju dopravu, pretože im musia davať prednosť auta smerujuce z Hlohovej do Petra a taktiez sa za nimi tvoria kolony, pretoze oni davaju prednost autam zo sv.Petra smerujucim na žel.stanicu alebo na Hlohovu ulicu.
Bolo by možne tam osadiť zákazovú/príkazovú značku pre autobusy?
Majú možnosť prechádzať cel križovatku poza kde majú síce dávať prednosť v jazde, ale nikoho tak nebrzdia,pretože je tam len minimalna doprava.
Dakujem.

03. marec 2020

Maros Sz.

Zaujimavy postreh, vela aut chodi tak. Autobusy chodia tak prave preto lebo by inak nikdy nepresli na hlohovu z vedlajsej cesty.
04. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Predmetnú situáciu Mesto Hlohovec taktiež považuje za neuspokojivú.
Odbor výstavby z tohoto dôvodu zvolal rokovanie s Okresným dopravným inšpektorátom Trnava.
Na rokovaní bolo dohodnuté preusporiadanie križovatky tak aby sa zvýšila bezpečnosť prejazdu danou križovatkou.
Ná základe týchto požiadaviek odbor výstavby obstaral vypracovanie príslušnej projektovej dokumentácie.
V súčasnosti je pripravený zámer o dvoch variantoch. V nasledujúcich dňoch bude po zhodnotení miestnej situácie vybraný najvhodnejší variant a bude vybrané konečné riešenie.
Dopracovaná projektová dokumentácia bude odovzdaná do 31.05.2020.
Následne sa uskutočnia rokovania so Správou a údržbou Trnavského samosprávneho kraja (správca cesty II/507 - Zábranie), na ktorej sa križovatka nachádza z väčšej časti, majetkoprávne vysporiadanie pozemkov pod stavbou a bude zahájený proces povolenia stavby.
Po spracovaní dokumentácie a vyčíslení finančných nárokov požiada odbor výstavby o pridelenie finančných prostriedkov na realizáciu.
Termín realizácie bude závisieť od priebehu uvedených procesov a od termínu pridelenia finančných prostriedkov.
Kto? Odbor výstavby MsÚ Hlohovec
Kedy? 2020-2021 v závislosti od povolovacieho procesu a pridelenia finančných prostriedkov

Odbor výstavby MsÚ Hlohovec
11. marec 2020

Dumbo

...čo je na tom zlé, ak autobus ide z hlavnej cesty na vedľajšiu Zábranie? Ako by nezatočil v "smere šípok" stál by o 20-30 m skôr a tam by mu už ťažko dávali prednosť, lebo tam sa musí vopchať pomedzi autá, ktoré obchádzajú iné autá stojace na ul. Zábranie (to je tiež taký fenomén) + stojace autá pri ostrovčeku a ak už stojí na tej vedľajšej ceste pred predajňou autosúčiastok, tak vodič autobusu má zlý rozhľad - na ulicu Zábranie kvôli domu a z druhej strany nevidí rýchlo prichádzajúce autá od železničného priecestia, preto je to jednoduchšie a bezpečnejšie ísť v smere šípok.
PRE MESTO - Odbor výstavby: Dúfam, že súčasť projektovej dokumentácie bude aj bezpečný cyklochodník. Za tie roky tam bolo nehôd s cyklistami pomerne dosť.
PS: V závislosti s Y Vám tie peniaze nepridelia :)
01. máj 2020

Michal K.

na tuto krizovaku je tu uz niekolko podnetov cez viacero volebnych obdobi a nic sa za tie roky neriesilo. zakazdym len bla bla bla, prediskutujeme, pripravime projektovu dokumentaciu, vycislime ... a nic, vzdy to niekde uviazne a zapadne prachom.
26. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestu Hlohovec bola odovzdaná dopracovaná dokumentácia.
V súčastnosti prebieha inžinierska činnosť pred danú investíciu, boli rozoslané žiadosti o vyjadrenie jednotlivým dotknutým orgánom a správcom inžinierskych sietí. Postupne sú vyhodnocované doručené vyjadrenia.
V súčastnosti rieši prípravu referát investícií.
V rámci návrhu je riešený aj prechod cyklistov predmetnou križovatkou.
Kto? Odbor výstavby MsÚ Hlohovec, referát investícií
Kedy? 2020-2021 v závislosti od povolovacieho procesu a pridelenia finančných prostriedkov nie len zo strany Mesta Hlohovec ale i zo strany TTSK ako vlastníka ciest II. triedy na ktorých sa nachádza podstatná časť stavby

Odbor výstavby MsÚ Hlohovec, referát dopravy a technickej infraštruktúry
29. jún 2020

Ondrej

Zdravím,
keďže tu pán spomína autobusy, ako vodič autobusu ktorý tade prechádza by som chcel povedať k tomu pár vecí:
- ja mám zodpovednosť za tých ľudí čo v tom buse sedia. Ak spôsobím nehodu a niekomu sa v autobuse niečo stane, tak idem minimálne do podmienky + treba platiť ujmu.
- cez tú križovatku chodíme tak preto, lebo z tej bočnej uličky nie je vidieť, či z Hlohovej neprichádza nejaké auto. Takže je to predovšetkým kvôli bezpečnosti.
- a, samomozrejme, ak by sme chceli prejsť cez tú uličku vo frekventovanejších hodinách, tak by sme tam celkom postáli. Teraz si vezmime, že by šlo takto 5 busov za sebou a do tej uličky sa zmestia max dva (sú predsa dlhé).Čo by sa stalo? Ulica pri stanici by bola permanentne zablokovaná.
Na záver, ak odbáčajú zo stanice na Hlohovú autá, tie vám tam nezavadzajú? Samozrejme, s tou križovatkou treba niečo robiť, ale toto riešenie rozhodne nie je.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.