Závalie-strom-neorezaný

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

V riešení

Paulownia má od minulého roku suché dva kostrové konáre, ktoré zasahujú na chodník a parkovisko. Vzhľadom na časté veterné výstrahy by bolo vhodné preventívne odstránenie, skôr ako dôjde k samovoľnému padnutiu.

09. júl 2020

Maros Sz.

Dobry den, staci ist iba na mestsky urad a nahlasit to na odbor zelene Prve poschodie uplne vlavo
10. júl 2020

Eva

Dobry den, zo zákona je povinnosťou majiteľa pozemku, ak na ňom rastú stromy, aby sa oň staral takým spôsobom, aby neohrozovali život a zdravie. Vlastník pozemku, na ktorom sa nachádza strom, je povinný sa o takúto drevinu starať, najmä ju ošetrovať a udržiavať (§ 32 ods. 1). Je bežnou praxou v iných mestách, že odbor zelene robí monitorig drevín priebežne minimalne na jar a jeseň, vypracoval sa pasport zelene, máme zaznačené všetky stromy, bez aktualizácie je uplne zbytočný. Čakať, že si občan zoberie dovolenku aby mohol utekt na úrad, že strom má 2 roky uschnutý konár, ked 3 krat za rok pod ním kosia pracovníci mestkej zelene a robil pracu vo svojom voľnom čase za iných, je asi pravidlom len v tomto meste.
20. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Drevina Paulownia tomentosa s číslom 108 na ulici Závalie bola v roku 2019 ošetrená orezom, informáciu nájdete na webovom sídle mesta v online tabuľke arboristika 2019 pod poradovým číslom 82.
Po aktuálnej obhliadke musíme konštatovať, že bude potrebný opätovný orez, ktorým budú odstránené suché konáre. Podnet bol zadaný do tabuľky arboristika 2020 pod poradovým číslom 48 a ošetrenie bude realizovať Mestská zeleň Hlohovec.
Kto? Mestská zeleň Hlohovec
20. júl 2020

Eva

dobrý deň, ďakujeme za orez Paulownie.V roku 2019 na strome nebol žiadny zásah, mohlo by to byť tým, že Paulownia je strom číslo 108. Strom s poradovým číslom 103 je chamaecyparis, ten ošetrení bol,žiaľ pravdepodobne bude musieť byť na jeseň aj tak úplne odstránený, keďže až na jednu vrcholovú časť je suchý.
20. júl 2020

Eva

vidíte, z toho cislovania je človek doplnený Paulownia je číslo 103, chamaecyparis 108.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.