Nábrežie Andreja Hinku-nerealizovaná výmena asfaltu na zastávke

Zodpovednosť za riešenie: Hlohovec

Uzavretý
meno
Juraj 09. augusta 2020

Dobrý deň. Chcem sa opýtať prečo pri výmene asfaltu rok dozadu nebol vyasfaltovaný aj zastavkovy záliv pre autobusy. Výstupná autobusová zastávka na sídlisku Sihoť ma paradoxne úplne nový záliv a nástupná zastávka aj napriek rekonštrukcii cesty ostala v pôvodnom stave. Dakujem.

02. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
V minulom roku uvedená cesta nebola rekonštruovaná ako investičná akcia, ale iba prebehla celoplošná obnova asfaltového krytu vozovky, ktorý bol v absolútne nevyhovujúcom stave. Jej zámyslom, bola obnova krytu vozovky v bežnej pojazdnej šírke. Autobusový záliv vybudovaný na druhej strane je nový a nebol súčasťou tých opráv. Dovtedy nebol jestvujúci, ani chodníky, ktoré sa tiež dobudovali v rámci samostnanej investičnej akcie. Sú to dve rôzne veci. Tento sa v rámci opráv riešila výmena asfaltového krytu v úseku od objektu polikliniky po prvý bytový dom na sídlisku Dolná Sihoť, tak to bolo plánované v rámci agendy opráv komunikácií a chodníkov, nakoľko boli uprednostnené aj iné úseky v meste Hlohovec v iných častiach mesta, ktoré si prioritne ten zásah opravy vyžiadali viac.
Do budúcna je možné riešiť buď obnovu asfaltového krytu chodníka vrátane zálivu, ktorý je jeho súčasťou resp. tento celok riešiť ako investíciu a rekonštrukciu priestoru v úseku až po križovatku Sihotská / Gaštanová ul.
Kedy? Je možné zaradiť len do dlhodobého plánu opráv pre ďalší rok, tento rok tam už neprebehne ďalšia realizácia

MsÚ Hlohovec, Odbor majetku mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania