Kollárova-chýbajúca vodorovná značka

Zodpovednosť za riešenie: Holíč

Vyriešený
meno
Andrea Sochnová 26. januára 2024

Dobry den, chcela by som upozornit, alebo skor poziadat o riesenie nevhodneho parkovania pri skolke na Luckach. Ako vidno na foto, rovno v zakrute parkuje pravidelne biele auto, ktore brani vyhladu. Kedze je z chodnikov parkovisko, rodicia s detmi chodia po ceste a vdaka parkujucemu autu nie je vidiet ci za autom nahodou niekto nie je a nie raz uz som mala na male. Je to naozaj velmi nebezpecne, takze by bolo vhodne miesto vyznacit zltou ciarou a zamedzit parkovaniu. Je to krizovatka, takze by sa tam aj tak nemalo urcite parkovat. Dakujem.

26. január 2024

Michal. H

Dobrý deň. P. Sochnová... Mesto už nemôže vyznačovať žlté a iné čiary... A samozrejme že tak nemôže parkovať... Čiže jediné možné riešenie je slušne upozorniť či už ústne alebo papier za stierač... Alebo bohužiaľ Štátnu alebo Mestskú políciu... Veľmi pekne vám ďakujem za pochopenie. Ďakujem za vašu prípadnú odpoveď.
27. január 2024

Andrea Sochnová

Dakujem za odpoved. No udivuje ma to, ze auto parkuje v krizovatke a na to, aby bol majitel rieseny, tak je potrebne volat hliadku. Hliadka tadial jazdi, mali by to riesit automaticky. To ako keby som si zaparkovala v kruhovom objazde a riesila by ma policia az to niekto nahlasi.
27. január 2024

Michal. H

Dobrý deň. Nie je za čo... Tak samozrejme jazdia... Ale asi ťažko povedať ako sa všetko rieši... Asi skorej až keď to niekto nahlási... Neviem ako majú presne rozdelenu prácu... Možno že príde nejaké vyjadrenie... Buď zo strany mesta alebo MP. Veľmi pekne vám ďakujem za pochopenie. Ďakujem za vašu prípadnú odpoveď.
30. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň

Ďakujeme za podnet, ktorý preverila hliadka MsP Holíč dňa 29.1.2024, pričom vodič vozidla bol za uvedený priestupok (státie v križovatke) riešený (viď foto). Vo väčšine prípadov sa však počas preverenia takto zverejneného podnetu (fotograficky prostredníctvom internetu) vozidlo už na mieste nenechádza, preto je vhodné takéto prípady nahlasovať telefonicky na linky mestskej polície 159, 034/6682333, alebo štátnej polície OO PZ Holíč, 034/6682333, prípadne 158, kedy sa hliadka dostaví na miesto priestupku väčšinou do 5 min.
Čo sa týka vyznačovania žltých čiar (súvislých, alebo prerušovaných) zákaz zastavenia a zákaz státia, tak tieto prestanú úplne platiť 31.3.2024, pričom v súčasnosti sa už nesmú vôbec vyznačovať. Od 1. apríla 2024 začne platiť dopr. predpis, podľa ktorého budú žltou farbou kreslené iba dočasné vodorovné dopravné značenia (dočasná zmena už existujúceho vodorovného značenia, napríklad z dôvodu prác na ceste alebo obchádzky).
Mesto Holíč pristúpilo k riešeniu bezp. situácie v okolí MŠ Lúčky. Už dnešného dňa 30.1.2024 bude na mieste vyznačený priechod pre chodcov a vľavo od neho budú vyznačené parkovacie miesta s povolením pozdĺžneho parkovania na chodníku. Vpravo od priechodu pre chodcov nebude možné parkovanie vozidiel na chodníku, nakoľko sa vedľa chodníka postupne vybuduje zábradlie, pre bezpečnosť chodcov a najmä detí, a to až po vchod do areálu MŠ.

S pozdravom

Mgr. Branislav Mlynka
náčelník MsP Holíč

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania