Nám. sv. Rozálie-Verejný poriadok-rušenie koncertu

Zodpovednosť za riešenie: Ivanka pri Dunaji

Uzavretý
meno
Peter Blubla 06. júla 2021

Vážený pán starosta a vážený predseda kultúrnej komisie. Včera 4. júla 2021 sa na námestí sv. Rozálie uskutočnil benefičný koncert vokálnej skupiny Hlasy. Vypočuli sme si kultivovaný spevácky prejav, žiaľ dehonestovaný nekultúrnym prostredím v akom bol. Ako je možné, že počas vystúpenia nebola uvoľnená terasa picérie a tak diváci museli počas vystúpenia byť "kultúrne obohatení" aj pohľadom na konzumentov jedál, zbieranie psích exkrementov, prechádzajúcich bicyklistov po pódiu. To skutočne sme v Ivanke takí nekultúrni, že nedokážeme vytvoriť adekvátne zázemie umelcom?

16. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Blubla, sme veľmi radi, že Vás nedávny benefičný koncert A capelly Hlasy zaujal. Sme si vedomí toho, že priestor za pizzeriou nie je najšťastnejším riešením na realizáciu exteriérových vystúpení, najmä vzhľadom na fakt, že terasu má v prenájme súkromný podnikateľ.
V zmysle dodatku k zmluve môže obec vyžadovať uvoľnenie terasy počas obecných podujatí.
Nakoľko benefičný koncert Pomôž(e)me nebol organizovaný obcou a organizátor, vzhľadom na technickú náročnosť, vypratanie od nájomcu nepožadoval, terasa reštaurácie, tak ako pri iných početných prípadoch v minulosti, bola počas vystúpenia v plnej prevádzke. Mrzí nás ak Vám to pokazilo umelecký zážitok, v budúcnosti sa budeme snažiť hľadať na takýto typ podujatí iný priestor.

Zuzana Strešnáková, kultúrny referent
16. júl 2021

Peter Blubla

Vážená pani Zuzana Strešňáková,
ďakujem za odpoveď aj keď niektoré tvrdenia nie sú pravdivé. Koncert bol organizovaný v spolupráci s obcou. (pozri priloženú pozvánku na koncert). Ak chceme, aby sa kultúrnosť šírila aj medzi ľudmi, tak pre to musíme vytvárať aj podmienky. Určite konzumovanie stravy, bicyklovanie na pódiu počas vystúpenia nepatrí k takýmto veciam. Možno pri kabarete je povolená konzumácia, ale určite nie pri a capelle. Preto by som Vás požiadal do budúcna, aby sme si zachovali status "kultúrnej obce" pri organizovaní podujatí na pódiu za picériou, zabezpečiť nielen uvoľnenie terasy (v zmysle dodatku k zmluve o prenájme) ale aj vhodné zakrytie minimálne zadnej steny prístrešku, aby nedochádzalo k vizuálnemu smogu pri vystúpeniach. Verím, že aj Vám ide o prehlbovanie kultúrnosti v našej obci.
S úctou
Peter Blubla st.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania