Šustová-zábradlie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Peter Oravec 11. júla 2023

Chýbajúce, poškodené, hrdzavé a neudržované zábradlie na moste cez Šúrsky kanál v predĺžení Ružovej ulice v Ivánke pri Dunaji. Je to nebezpečné, hrozí úraz. Prosím o doplnenie a údržbu zábradlia.

16. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
oprava mosta by bola finančne náročná, uvedený most nie je v majetku obce a obec nemôže investovať do cudzieho majetku. Zároveň nie je známy vlastník mosta, ktorého by obec mohla vyzvať na zabezpečenie nápravy. Žiadame skúsiť presmerovať tento podnet na vyjadrenie na Slovenský vodohospodársky podnik,š.p.,Banská Štiavnica,odštepný závod Povodie Dunaja,Karloveská 2,Bratislava, keďže most prechádza ponad územie v jeho vlastníctve.
S pozdravom

Mgr. Adriana Sýkorčinová, sekretariát OcÚ
16. august 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Všeobecne by som chcel konštatovať, že zo strany samosprávy je nezmyslom vyhovárať sa na to, že obec nie je zodpovedná za riešenie podnetu.

Podľa zákona o obecnom zriadení "obec zabezpečuje výstavbu a údržbu a vykonáva správu miestnych komunikácií, VEREJNÝCH PRIESTRANSTIEV ... "
Podľa toho istého zákona je verejné priestranstvo definované ako "ULICA, NÁMESTIE, park, trhovisko a iný priestor prístupný verejnosti BEZ OBMEDZENIA, ktorý BEZ OHĽADU NA VLASTNÍCKE VZŤAHY slúži na všeobecné užívanie."
https://www.zakonypreludi.sk/zz/1990-369

Z uvedeného vyplýva, že aj tento podnet má a musí riešiť priamo obec. Tejto svojej zákonnej povinnosti sa obec nemôže zbaviť.
Zodpovedným subjektom v takýchto prípadoch je VŽDY obec.

Admina prosím o preposlanie samospráve.
S pozdravom.
16. august 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.