Záleská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Viktor Dubec 16. septembra 2019

Dobru den prajem,
rad by som v mene obcanov, ktori vyuzivaju priechod pre chodcov na ulici Zaleska, v tesnej blizkosti s krizovatkou Zaleska-Sadova, pri zastavke, poziadal o riesenie tohoto velmi nebezpecneho priechodu. Vodicov tato rovna cesta zvadza jazdit vyssou rychlostou a priechod je uprostred ulice. Mne a susedom cez tento priechod chodievaju male deti do skoly. Uvitali by sme, a urcite aj mnohi dospeli, aby sa spravilo nieco, co tam tie vozidla spomali. Moznosti, ktore mne napadaju, su retarder na vozovke, znizenie rychlosti na kratkom useku na 40 km/h alebo nemej, semafor (cervena sa prepne len na vyzvu chodca), vystrazne blikajuci zlty semafor plus znizenie rychlosti plus zakaz predbiehania vozidiel. Dakujem.

17. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, zistím potrebné informácie a odpíšem
Kto? Marek Glodič
Kedy? týžde

Marek Glodič
19. september 2019

palo DAX

Obec ma uz niekolko mesiacov podpisany predbezny suhlas policie na umiestnenie aktivneho spomalovaca (actibump). Je vsak nutna spolupraca s BSK. A predsa obec nebude, teda "nemoze" suplovat povinnosti inych organizacii.
Asi sa caka, kym niekoho zabije, potom to uz bude jedno. Zaleska s Bernolakovsou su najrizikovejsie cesty.
10. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

momentálne prebieha nová pasportizácia dopravného značenia aj so spomaľovačmi - ako píše p. Dax. Žiaľ je tu nutné koordinovať viacero štátnych orgánov - uvedená cesta je vo vlastníctve BSK. Verím, že po realizácii nového značenia v obci sa zvýši bezpečnosť ľudí aj na Záleskej
Kto? BSK
Kedy? rok

Marek Glodič
11. október 2019

Viktor Dubec

Dobry den,
v Ivanskych novinach, strana 5, https://www.ivankapridunaji.sk/download_file_f.php?id=1213145 , je clanok s nazvom "Nový projekt dopravného značenia v Ivanke pri Dunaji" o zmenach planovanych na rok 2020. Nie je v nom ani jedina zmienka o Zaleskej ceste. Neviem si to dat dokopy s Vasim vyjadrenim. Ak v tejto veci nic neriesite ani neplanujete, prosim napiste to narovinu alebo doplnte informacie. Dakujem.
13. október 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný aj priamo BSK s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania