Červená Armáda-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Jablonica

Vyriešený
meno
Ján 14. februára 2021

Na ulici Červenej Armády č. domu 291, ktoré nemá na dome číslo, vyhľadané až v navigácii, večne a drzo stojí na chodníku, pozdĺžne parkovanie mu nič nehovorí a je to problém dlhodobý a pri dome býva vrakovisko aut ktoré parkujú drzo na chodníku a neberú ohľad na chodcov ktorý musia cez chodník na cestu, hlavne ak je šmykľavo.. Pri zvonení a búchaní pri tomto dome sa nikto neozval ani neotvoril.

16. február 2021

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Ján
Čo sa týka parkovania vozidiel, jedná sa o dopravný priestupok a v tomto smere už bolo podobný prípad reagované asi takto:
V zmysle § 25 ods. 1 písm. q), v spojení s § 52 ods. 2 Zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke vodič nesmie zastaviť a stáť na chodníku okrem prípadu, ak ide o zastavenie a státie, pri ktorom zostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m. Teda dopravného priestupku sa dopustí vodič, ktorý zastaví, alebo stojí na chodníku, kde voľná šírka chodníka nepresiahne 1,5 m, čo je zrejme aj tento prípad. Treba v prípade, že vozidlá blokujú prechod po chodníku volať políciu, nakoľko sa v tomto prípade jedná o dopravný priestupok a ten môže riešiť výlučne polícia. Obec, ani starosta takú kompetenciu nemajú !!!
Čo sa týka čísla domu,. tak keďže viete číslo domu, ktoré Vám ukázala navigácia, asi aj viete ku komu idete a keďže Vám neotvára, to nie je problém čísla domu, ale ochoty Vás pustiť do domu, či otvoriť Vám. Dalo by sa podľa Vášho vyjadrenia uvažovať, že ste kuriér, alebo niečo podobné a to portom treba riešiť s adresátom zásielky telefonicky, ak im doručujete zásielku. Ak nie a prekáža Vám parkovanie na chodníku, ako je uvedené vyššie, volajte políciu. Čo sa týka vrakov, tak sme nezaznamenali žiadne vraky, odstavené v danej lokalite a ani Vaše foto nič neukazujú Obec môže riešiť len označenie nehnuteľnosti súpisným číslom, čo bude aj riešené
starosta obce
24. február 2021

Odpoveď samosprávy

Po viacero dňoch sme situáciu sledovali a vraky sme tam nenašli, takisto čo sa týka parkovania po upozornení sa vozidlá na chodníku nenachádzali. Či je to stav trvalý, to nevieme zhodnotiť, ale verím, že áno
starosta
04. marec 2021

mariana

Chodievam tadiaľto, a autá tam bývajú od 16:00 do 7:00 tak ak pán starosta chodieva fotiť medzi 8:00 do 16:00 tak autá tam niesu alebo iba zastavia na hodinu a ide preč.. a samozrejme na chodník.. a tie vraky čo písal pán Ján myslel asi tie dodávky čo stávali tiež na chodníku zmizli po zverejnení podnetu tu na tejto stránke... a ako sa písalo tiež som si nevšimla číslo domu tak ho nemajú.. a predstavte si starosta že na chodníku vždy stretnem toto auto a čudujem sa že si toho polícia nevšimla už dávno lebo toto je problém dlhodobý, a to je chyba ,..uznávam že nie vždy sa dá vystihnúť a nafotiť ale ten čo chodí pravidelne ráno na autobus a tento chodník je dosť vytažený si toho všimne.. dnes fotené cestou na autobus ako každá deň aj dnes tam bolo a nesklamalo.. nepísala by som túto odpoveď ale už je to dlhodobý problém ..
05. marec 2021

mariana

ani ďalší deň nesklamal, tak neviem kto robí chybu.. a takto môžem pokračovať celý týždeň..
05. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Vážená Marian
Už som viackrát spomínal, že sa jedná o dopravný priestupok, ktorý nie je v kompetencii obce. Už to riešila viackrát i polícia, ale zdá sa, že je to začarovaný kruh. Myslím si, že "Odkaz pre starostu" je určený na to, aby sa poukazovalo na problémy, ktoré má obec aj kompetenciu riešiť a ako vidno z predchádzajúcich vyriešených podnetov, má to svoj význam a som tomu plne naklonený. Ale v tomto prípade nemáme zákonné oprávnenie, nehovoriac o tom, že v tomto konkrétnom prípade sa z toho môže stať kolotoč podnetov - v jednom momente tam vozidlo nie je, za chvíľku už tam môže byť. Polícia vraj vie o tomto probléme a ona jediná má oprávnenie zasiahnuť pri dopravnom priestupku. Prosím zoberte to na vedomie a aspoň v tejto hektickej dobe majte troška pochopenia .
S prianím všetkého dobrého
Ing. Silvester Nestarec
starosta obce
05. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Ospravedlňujem sa za oslovenie, samozrejme správne má byť "Vážená Mariana"
starosta
05. marec 2021

mariana

Dobrý deň, ďakujem za info, reagujem na podnet že je vyriešený, kde určite nieje, ani som nepísala že to je starosť obce viď vyššie, ale polície, je to začarovaný kruh ktorý bude dlhodobý a nečakám že sa vyrieši behom chvíle. Ďakujem
06. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Som rád, vážená Mariana, že sme sa, aspoň sčasti, pochopili. Len chcem dodať, že na "Odkaze pre starostu" môžeme iniciovať a následne riešiť záležitosti riešiteľné obcou, teda pre mňa je z tohto pohľadu daný podnet vyriešený. To, že "....reagujete na podnet, že je vyriešený...", by som navrhoval konzultovať priamo so mnou cez [email protected], samozrejme aj anonymne.

Ing. Silvester Nestarec
starosta obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania