Brezie-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: Jablonica

Vyriešený
meno
marian 29. júla 2020

Vidím že sa konečne občania zaujímajú o Jablonicu a jej zlepšenie a že tu prispievajú, chcem teda pridať návrh na zlepšenie a dúfam že sa aj vyrieši, na ulici Brezie na križovatke vedla kanála sú dve priehlbiny v asfalte.

30. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
K rekonštrukciám a opravám miestnych komunikácií som sa vyjadril už v podnete zo dňa 28.júla 2020, takže ešte raz krátke zhrnutie: miestne komunikácie v súvislosti s ich opravami a rekonštrukciami možno rozdeliť do dvoch kategórií – komunikácie v časti obce, kde už je uložená kanalizácia („dolný koniec“ obce) a v časti, kde nie je uložená („horný koniec“ obce). Tam, kde kanalizácia už je uložená, je z dlhodobého hľadiska plánovaná komplexná rekonštrukcia položením nového asfaltového povrchu. Tu bohužiaľ narážame na nedostatok financií, nakoľko opravy ciest sú finančne veľmi náročné (najmä v tomto krízovom období) a výzvy na čerpanie eurofondov sa nás netýkajú, resp. nie sú žiadne. Tu budeme musieť kritické úseky zatiaľ „fľakovať“. Zdôrazňujem kritické úseky...Tam, kde kanalizácia nie je uložená môžeme opäť zaplátať kritické jamy, či výtlky, lebo cesta sa bude pri kanalizácii rozkopávať. Na margo celého problému treba podotknúť, že nielen miestne komunikácie, ale aj štátne cesty sú v zlom, ba niekde priam katastrofálnom stave a je to celoslovenský problém. No a treba si aj uvedomiť, že na miestnych komunikáciách je frekvencia dopravy enormná, s takou sa pri výstavbe ciest nepočítalo a naviac - po miestnych komunikáciách vídať jazdiť nielen nákladné autá, ale dokonca i kamióny, čo už je klinec do rakvy našim miestnym komunikáciám. Pri stretnutí s niektorými občanmi padol zaujímavý nápad – nechávať na miestnych komunikáciách nerovnosti, stávajú sa z nich prirodzené spomaľovače, lebo rýchlosť, s akou sa po našich bočných cestách pohybujú niektoré vozidlá, je niekedy zarážajúca. No a policajné orgány na bočných cestách rýchlosť nemerajú. Problematike miestnych komunikácií a kanalizácie sa budem venovať v niektorom z najbližších vydaní Našej Jablonice.
Nechcem situáciu zľahčovať, ale konkrétne tieto dva "výtlky" (sú to vlastne preliačiny) na ulici Brezie nie sú až také hrozné, ale určite, ak budeme "plátať diery", zaradíme tam aj tieto.

Ing. Silvester Nestarec
starosta obce
31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Priehlbiny boli vyplnené asfaltovou hmotou

Ing. Silvester Nestarec
starosta obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania