Zeleň na Starom trhu

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Eva Končeková 20. novembra 2014

Dobrý deň,
na Starom trhu sa k mojej radosti konečne dostala na rad oprava chodníkov. Zarazilo ma, že jedného dňa bol zlikvidovaný pás kríkov-živého plotu- a mám obavy, že oklieštená bude aj ďalšia zeleň na našej ulici.
Neviem, či projektant úprav ulice pozná všetky okolnosti a problémy obyvateľov - napr. pás kríkov aspoň čiastočne zachytával snehové záveje počas zimných vetrov tvoriacich sa najčastejšie na strane ulice s nepárnymi číslami.Z nového chodníka sa síce bude ľahšie odhŕňať sneh, ale bude ho viac.Druhou vecou, čo mi leží na srdci, je otázka, či aj trávniky padnú za obeť renovácii chodníkov ?
Keďže tu bývam a nechodím len pešo, ale aj autom, viem dobre, že chýbajú parkovacie miesta, podľa mňa najviac v hornej časti ulice, kde sa nachádza malý park. Ak sú pri ňom zaparkované autá, neostáva dosť miesta na to, aby sa obišli autá v oboch jazdných pruhoch. Považovala by som za logické(ak už), ukrojiť z parku zo strany hlavnej cesty, aby sa tento problém vyriešil. Je možné, že sa cesta rozšíri na úkor zeleného pásu pred domami, ale netuším, či je plánovaná aj kompletná oprava cesty, ktorá je pre každého šoféra zlým snom ? Navyše je tu jeden problém, ktorý sa stal vypuklejším pri oprave chodníka minulý rok - kde pri vjazde do Starého trhu z ulice Dr. Alexandra vznikla neriešiteľná situácia pri vykladaní kamiónov s tovarom pri Sintre , keď aj 15 minút ostáva cesta zablokovaná kamiónom v oboch smeroch. Mnohí to riešia cúvaním do križovatky, čo nie je najšťastnejšie a môže viesť ku kolíziám. Aj tu asi bolo treba pri projektovaní úprav poznať praktické potreby užívania cesty a chodníkov.
Prečítala som si na oficiálnej stránke mesta časť územného plánu týkajúcu sa zelene a zarazil ma výraz "historická zeleň". Neviem si dobre predstaviť, čo to je, pretože už za môjho života sa zeleň v meste viackrát menila a ťažko povedať, či okrem stromov pri cintoríne, okolo hradu a niekoľkých škôl možno niečo označiť týmto výrazom. Vlastne takto možno zlikvidovať skoro všetko pod zámienkou, že to nie je historická zeleň.
V minulosti som vždy rada konštatovala, že naše mesto je plné zelene. Mrzí ma , že betónové plochy pribúdajú, platené parkoviská sú poloprázdne a mesto je plné áut, za ktorými už tie trávnaté plochy, ktoré ostali, skoro nevnímate.Očakávam, že mi odpoviete, že na moje otázky je prineskoro, ale bola by som rada, keby ste moje pochybnosti zvážili,možno sa niečo ešte dá napraviť.Ďakujem za odpoveď, Eva Končeková, akademická maliarka

24. január 2020

Odpoveď samosprávy

Prebehla revitalizácia zelene, vrámci ktorej boli odstránené živé ploty a boli vytvorené trávnaté plochy. Údržbu chodníkov a cesty realizuje VPS.

Ing. Eva Kelbelová, odd. UPŽPSP MsÚ KK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania