Južná-zvislá značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Rasťo 09. augusta 2022

Dobrý deň, prosím o pomoc pri riešení problému pred materskou školou Kuzmányho. Parkovanie na chodníkoch, jazda po chodníkoch, parkovanie na verejnej zeleni je tu úplne bežné. Vzhľadom na to, že je tu zvýšený pohyb detí, je len otázkou času kedy sa tu stane nešťastie.
Bolo by vhodné zo strany mesta osadiť vhodné značky na zákaz pohybu motorových vozidiel po chodníku. Ak nie ináč, tak dať pevné stĺpiky.
V mesiaci júl bola škôlka zatvorená. Počet zaparkovaných alebo jazdiacich aut na chodníku bol presne 0. V mesiaci august sa škôlka otvorila a zasa je to masaker. Takže určite sú to klienti škôlky.
Mestská polícia už o tom bola informovaná, ale boli tu asi presne 0 krát. Napr na fotkách strieborný Peugeot 206 vždy robí presne toto isté. Nevie zaparkovať a jazdí po chodníkoch. Vždy.
Ďakujem

10. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, problém s parkovaním majú už takmer všetky väčšie mestá a to isté platí s nedodržiavaním dopravných predpisov a jazdením po peších komunikáciách.

Informáciu pošlem Mestskej polícii na riešenie a vyjadrenie.

Ďakujem za informáciu!

PhDr. Mgr. Ondrej Miškovič, LL.M.
úsek komunikácie a propagácie
19. august 2022

Rasťo

Dobrý deň,
možno tento podnet môžete uzavrieť. Registrujem pred MŠ Kuzmányho pravidelne prítomnosť mestskej polície.
Na jednej strane to môže byť trochu neefektívne a zbytočné "sedenie" policajtov, lebo počas toho ako sú tu nič reálne nemusia riešiť.
Na druhej strane je to dobrá prevencia. Osobne som v tomto období videl ako auto, ktoré som ešte ani raz nevidel stáť vo voľnom boxe, aj keď boli, ale na chodníku alebo ináč nesprávne zaparkované, tak zrazu keď videl vodič policajtov dokázal ešte aj cúvať na parkovacie miesto a zaparkoval ako sa parkovať má. Dokázal aj prejsť 30metrov pešo navyše.
Dúfam, že tu bude takto mestská polícia chodiť raz za čas aj naďalej. Vyzerá to tak, že už prítomnosť polície núti vodičov k normálnemu správanie.
Ďakujem
24. august 2022

Odpoveď samosprávy

Pozdravujem,

podnet sme aktívne riešili ako aj sám ste to zaregistrovali. Na podnet odpovedal Ing.Ladislav Tomaškovič, MsÚ Kežmarok, oddelenie rozvoja mesta a výstavby, útvar výstavby, dopravy a ŽP-samostatný odborný referent:

Zákaz parkovania na chodníkoch bolo odsúhlasené v novele zákona, avšak časovo posunuté z dôvodu prípravy miest a obcí, aby si zabezpečili dopravným značením, kde a na akých úsekoch chodníkov môžu autá parkovať, ináč touto novelou na chodníkoch už nebude možnosť parkovania. V súčasnosti zatiaľ platí, že na chodníku musí dodržať priestor voľný pre chodcov 1,5m, čo na niektorej fotodokumentácii si myslím nie je dodržané a na to je mestská polícia, aby to riešila. Časť fotiek sú odstavené autá na príjazdovej ceste k parkoviskám pri MŠ-to si myslím dá riešiť DZ zákazu parkovania v kombinácii s dodatkom parkovanie dovolené len na parkovacích státiach. Týmto sa budeme zaoberať aj s dopravnou políciou.

Ďakujeme!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.