Zimný štadión

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 19. júna 2012

Nielen mňa, ale vari každého Kežmarčana zaujíma, čo bude ďalej so zimným štadiónom. Kedy sa veci pohnú dopredu a čo je v tejto súvislosti nové.

26. jún 2012

Odpoveď samosprávy

Rekonštrukcia zimného štadióna v Kežmarku bude prerokovaná na Mestskom zastupiteľstve dňa 28.júna aj za účasti dodávateľa stavby a závery budú následne publikované v miestnych médiách.
27. jún 2012

Odkaz pre starostu

Podnet budeme naďalej sledovať a od Mestského úradu si vypýtame stanovisko aj po spomínanom zasadnutí Mestského zastupiteľstva.
28. jún 2012

Jan Kozak

Pokial som neprehliadol, na oficiálnej stranke mesta v programe, ani v materialoch zasadnutia dnesneho Mestskeho zastupiitelstva nefiguruje rekonstrukcia zimneho stadiona. Tesim sa na zapisnicu zo zasadnutia, a na zavery, ktore pohnu veci dopredu.
29. jún 2012

Peter_z_KK

Kežmarčania, ja si osobne myslim že rekonštrukcie zimného štadióna sa asi fakt nedočkáme.Náš vážený primátor to zoral ako sa len dalo a teraz je téma zimného štadióna tabu.Najlepšie na tom všetkom je to, že aj napriek týmto aktivitám a podľa mňa naivným rozhodnutiam pána primatora sa našli ľudia ktorí ho v posledných voľbách do mestských zastupiteľstiev volili. Moj osobný pohľad na toto všetko je že za šefovania súčasného primatora Kežmarok upada.
06. júl 2012

Odpoveď samosprávy

Na žiadosť poslancov sa na poslednom predprázdninovom zasadnutí mestského zastupiteľstva zúčastnil aj Miroslav Beka, podpredseda predstavenstva TSS Grade, s. r. o., teda stavebnej firmy, ktorá rekonštrukciu štadióna zabezpečovala.

M. Beka poslancov oboznámil s faktami a momentálnou situáciou, ktorá je podľa neho síce nezávideniahodná, ale nie bezvýchodisková:

„Snažíme sa predložiť riešenie, aj keď nie sme s mestom Kežmarok priamo zmluvne zviazaní. My máme zmluvu na rekonštrukciu štadióna s Prvou popradskou developerskou (PPD), lenže tá sa teraz úplne odmlčala, nevieme, čo s ňou je. Už dva roky hľadáme stratenú bankovú garanciu Slovenského deaflympijského výboru, ktorú mal vystaviť práve PPD. Priznávam, podpísali sme veľmi nevýhodnú zmluvu. Veci by sa mohli posunúť ďalej, ak by sa nám podarilo zrušiť pôvodnú zmluvu s PPD a dostať sa tak do priameho rokovania s mestom. „Vo vzduchu“ máme 8 miliónov eur, preinvestovaných na oboch štadiónoch, v Kežmarku aj Levoči, ktoré nám nikto nezaplatil. Rokujeme s možnými investormi, ktorí by chceli štadión dostavať a potom ho aj prevádzkovať. Je to však o tom náročnejšie, že nám ide nielen o samotné dokončenie stavby, ale aj peniaze, ktoré sme do nej už investovali.“

Firma TTS Grade momentálne od mesta žiada odkúpenie pohľadávok vo výške 60 % z celkových doteraz preinvestovaných nákladov, čo je zhruba 1,5 milióna eur. Až po zaplatení tejto sumy bude môcť mesto podniknúť ďalšie kroky na dostavbu hokejovej haly.

O súčasnom stave riešenia problému s nedokončenou rekonštrukciou štadióna, ale aj o rokovaniach, ktoré v tomto smere v ostatnom období absolvoval, hovoril aj primátor Igor Šajtlava:

„Pred niekoľkými dňami som aj s primátorom Levoče bol u prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorý nám potvrdil, že bude možnosť získať na dostavbu asi 1 milión eur zo štátneho rozpočtu, z programu vlády na výstavbu malých zimných štadiónov, pričom mesto by projekt spolufinancovalo sumou 200-tisíc eur. Spolu s peniazmi od prípadného investora by sme tak boli schopní štadión opäť sprevádzkovať. Verím, že od sezóny 2013/2014 budeme môcť halu znova naplno využívať.“


Ing. L. Faix, prednosta Msú, Mgr. Boris Švirloch, poslanec MsZ
10. júl 2012

Odkaz pre starostu

Sú závery rokovania Mestského zastupiteľstva také, ako ste očakávali? Dozvedeli ste sa niečo nové? Myslíte si, že sa v prípade zimného štadióna na spomínanom zastupiteľstve pohlo niečo dopredu? Diskutujte, hlasujte a pýtajte sa aj naďalej. Odkazprestarostu.sk je tu pre vás :-)
17. júl 2012

kezmarok dele vodou...

Rozoberat a rozkradnut nieco co bolo funkcne to je take kezmarske......
24. júl 2012

Viktor

..co sa v armáde naučíš, na starosť ako keby si našiel...:-) "Captain Jack"
15. august 2012

Odkaz pre starostu

Určite by ste radi vedeli, či je niečo nové v kauze "Zimný štadión". Opýtali sme sa za Vás samosprávy, čakáme na odpoveď.
21. september 2012

Ticho pred búrkou?

Prešiel mesiac... Je niečo nové?
01. október 2012

Odkaz pre starostu

Žiaľ, nové info o zimáku sme od samosprávy zatiaľ nedostali. Nevzdáme sa, požiadali sme o nové informácie znova.
02. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Keďže samospráva stále bez vysvetlenia nekomunikuje so svojimi občanmi prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk, museli sme sa opýtať aj na tento podnet pomocou Infozákona.

Najskôr sú tu otázky, ktoré sme sa za vás položili:

1. Existuje nejaký plán, stratégia na vyriešenie kauzy „Zimný štadión“?

2. Prosím o zverejnenie tejto stratégie, plánu, či ďalších krokov, písaných i nepísaných.

3. Čiže, aké plánuje samospráva ďalšie kroky, čo sa týka staveniska zimného štadióna a tiež ďalšie kroky k tomu, aby Kežmarčania mali opäť svoju ľadovú plochu?



Na tieto otázky sme od samosprávy dostali tieto odpovede:

1. Mesto nemá k dispozícii túto informáciu.

2. Mesto nemá k dispozícii túto informáciu.

3. Toho času prebiehajú rokovania so spoločnosťou tss GRADE, a.s. s cieľom spätného odovzdania staveniska. Do ich ukončenia, z dôvodu možného zneužitia informácii tretimi stranami, nie je možné ich zverjňovať.

pripravené z podkladov Mestského úradu dňa 28.3.2013
12. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Ďalšie nové odpovede samosprávy ku kauze "Zimný štadión", ktoré sme opäť od samosprávy museli žiadať až pomocou Infozákona.

V súlade so zákonom č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám 
Vám na základe Vašej žiadosti zo dňa 03.04.2013 sprístupňujeme požadované 
informácie k „ z rokovaní so spoločnosťou tss GRADE, a.s. o spätnom odovzdaní staveniska zimného štadióna“:

Otázka:
Prečo zástupcovia mesta rokujú s touto spoločnosťou a prečo si myslia, že vôbec je potrebné s touto spoločnosťou rokovať?

Odpoveď:
Mesto rokuje so spol. tss Grade na spoločne koordinovaných postupoch pre zabezpečenie vrátenia staveniska od investora, ktorým bol Slovenský deflympijsky výbor a ktorému mesto stavenisko odovzdalo.

Otázka:
Prečo si mesto nenárokuje právo na používanie svojho majetku cestou súdov?

Odpoveď:
Mesto pred prípadným podaním žaloby musí najskôr využiť bežné zákonné postupy

Otázka:
Aké sú presné požiadavky – finančné aj nefinančné - tejto spoločnosti, po splnení ktorých je ochotná mestu vrátiť stavenisko zimného štadióna?

Odpoveď:
Mesto nemá túto informáciu

Otázka:
Za akých podmienok – finančných aj nefinančných –sú zástupcovia mesta ochotní pristúpiť na dohodu s touto spoločnosťou?

Odpoveď:
Mesto nemá túto informáciu

Otázka:
Čo bolo spoločnosti zo strany zástupcov mesta ponúknuté za navrátenie staveniska zimného štadióna? Poprosím presne špecifikovať – koľko financií – koľko majetku a akého majetku – vlastníckych podielov a akých presne podielov – koľko prevzatých záväzkov iných subjektov, v akej výške a od koho presne - poskytnutých služieb – či akýchkoľvek iných nákladov mesta?

Odpoveď:
Mesto nemá túto informáciu

Otázka:
Keďže rokovania stále prebiehajú, logicky existujú medzi oboma stranami zatiaľ sporné body. Čoho presne sa týkajú tie sporné body a do akej miery majú zástupcovia mesta v pláne z týchto sporných bodov ustúpiť, aby došlo k dohode?

Odpoveď:
Mesto nemá túto informáciu

Otázka:
Hodlá primátor mesta predložiť vyrokovanú dohodu Mestskému zastupiteľstvu v Kežmarku na schválenie?

Odpoveď:
Mesto nemá túto informáciu

pripravené z podkladov Mestského úradu dňa 11.04.2013
06. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Ďalšia sada odpovedí, ktoré sme si vynútili pomocou infozákona od našej samosprávy:

Otázka:
Kto zabraňuje mestu Kežmarok uplatňovať si svoje vlastnícke práva na stavenisko zimného štadióna v Kežmarku? Prosím presne menovať človeka, spoločnosť, či organizáciu.

Odpoveď:
Slovenský deaflympijský výbor, Mikulášska 5, 811 01 Bratislava

Otázka:
Zabraňuje spoločnosť TSS Grade mestu Kežmarok v uplatňovaní si svojich vlastníckych práv na stavenisko zimného štadióna v Kežmarku?

Odpoveď:
nie

Otáka:
Zabraňuje Slovenský deaflympijský výbor mestu Kežmarok v uplatňovaní si svojich vlastníckych práv na stavenisko zimného štadióna v Kežmarku?

Odpoveď:
áno

Otázka:
Ak je to Slovenský deaflympijský zväz. S kým rokuje alebo plánuje mesto Kežmarok rokovať ako so zástupcom Slovenského deaflympijského zväzu o odovzdaní staveniska zimného štadióna? Prosím uviesť konkrétne meno, funkciu vo zväze a kontakt.

Odpoveď:
DEAF ASSETS AND PROPERTIES, s.r.o.
Mgr. Jaroslav Cehlárik – konateľ spoločnosti
ul. Vansovej 2
811 03 Bratislava

Otázka:
Žiadam o zverejnenie plánu koordinovaného postupu pre zabezpečenie vrátenia staveniska od investora, o ktorom rokuje mesto Kežmarok so spoločnosťou TSS Grade.

Odpoveď:
mesto nemá túto informáciu


pripravené z podkladov Mestského úradu dňa 25.04.2013
24. január 2020

Odpoveď samosprávy

Mesto podpísalo zmluvu na dostavbu štadióna. Dokončený bude do 200 dní od odovzdania staveniska.
Do konca budúceho leta má byť kežmarský zimný štadión dostavaný do konečnej podoby. Vyplýva to z podpísanej zmluvy medzi mestom a stavebnou spoločnosťou.
„Ideme do poslednej etapy dostavby zimného štadióna. Tým bude ´povýšený´ na arénu. Už by tu nemala byť zima, teplota vo vnútri bude od 12 do 18 stupňov. Zmluva je podpísaná a dúfam, že sa stavba čím skôr začne. Predpokladám, že do budúceho leta by mala byť stavba dokončená,“ povedal primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák. Okrem toho pribudne aj oplotenie areálu či parkovisko.
Ako povedala Eva Kelbelová, vedúca oddelenia územného plánu životného prostredia a stavebného poriadku, dobudovať je potrebné dvojpodlažnú prístavbu prevádzkového zázemia a skompletizovať a ukončiť súčasnú hrubú uzatvorenú stavbu zázemia. Samotný priestor haly zimného štadióna bude doplnený o klimatizačné jednotky.
„V priestore zázemia vznikne ďalších 6 šatní pre mládežnícke mužstvá s hygienickým zázemím, administratívne priestory pre hokejový klub so zasadačkou, tlačovou miestnosťou, kaviareň fitness centrum, VIP priestory, sklady a technické miestnosti. Celkove je potrebné ukončiť a dobudovať 101 miestností,“ doplnila.
Ešte v októbri pribudli do interiéru štadióna sedačky, ktorých je aktuálne 1 629. „Vybrali sme vyšší štandard sedačiek, ktoré majú vyššie operadlo aj širšiu sedaciu časť. Dúfame, že vydržia desiatky rokov. Na hlavnej tribúne zatiaľ v hornej časti ostane sektor na státie. Sú tam vyššie schody a zábradlia budú všade. V prípade sektoru na státie sa tam zmestí približne ďalších tisíc fanúšikov. Je to ešte otvorené,“ doplnil Ferenčák.
Kežmarok Aréna by mala slúžiť predovšetkým na hokej a na kultúrne podujatia. Počas nich má byť na juhozápadnej strane postavené mobilné pódium a návštevníci budú aj na ľadovej ploche s rohožami, ktoré vytvoria plochu na státie. Projekt počíta s 2 316 miestami na sedenie v hľadisku, na ploche bude môcť byť ešte 1 160 ľudí. Juhozápadná tribúna v čase konania kultúrnych akcií nebude obsadená.
Dostavbu zimného štadióna, ktorá bude stáť 2 376 705,31 eur vrátane DPH zabezpečí spoločnosť Milanko, s. r. o. Lehota na dokončenie stavby je 200 dní od prevzatia staveniska.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania