Kežmarský hrad

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 15. augusta 2012

Preco na Kezamrsokm hrade nieje nejaky kulturny program ako na inych hradoch slovenska napriklad nejake zaujimave sprevadzanie po hrade, rytierske suboje a podobne veci? Nieco co by zaujalo a prilakalo nejakych ludi. Nieco odlisne od tych klasickych prehliadok po hrade co ludi ani poriadne nezaujimaju. Nieco naco sa mozu pozerat aj deti a ich to zaujme. jednoducho nieco kreativne. Nemusi to byt kazdy den ale nieco cym by ten nas krasny hrad ozil.

16. august 2012

Odkaz pre starostu

I keď Kežmarský hrad patrí pod VÚC Prešov, zaslali sme tento podnet samospráve. Možno nám aspoň prezradí, aké podujatia chystá mesto na hrade. Podnet sa pokúsime zaslať aj pani riaditeľke múzea v Kežmarku, možno sa aj ona vyjadrí k tomuto podnetu.
16. august 2012

Odpoveď samosprávy

Pani riaditeľka zareagovala expresne rýchlo, nech sa páči jej odpoveď:

Múzeum v Kezmarku pocas roka pripravuje mnohe zaujimave a atraktivne podujatia s cielom uspokojit co najvacsi pocet navstevnikov. Osobne je mi velmi luto, ze pisatel pravdepodobne nazaregistzroval vsetky nase aktivity , z ktorych mnohe uz maju svojich priaznivcov zo strany verejnosti. Na zaklade doterajsich skusenosti s organizovanim podujati v priestoroch hradu uz niekolko rokov uspesne pripravujeme netypicke prehliadky po expoziciach v hrade formou divadelnych predstaveni. Tieto organizujeme pravidelne v obdobi okolo 1. juna cely tyzden a v reprize pocas festivalu ELRO. V tomto case mame pripravene pre nasich navstevnikov aj vecerne divadelne predstavenia, ktore sa zacinaju uz od 21.00 hod. a trvaju do skorych rannych hodin podla zaujmu navstevnikov. Pred 5 rokmi sme v snahe uspokojit aj tych navstevnokov, ktori sa na tieto predstavenia nedostali zorganizovat vecerne predstavenia aj koncom mesiaca august, avsak pocet zaujemcov bol zalostne nizky. Okrem toho ponukame aj netradicne prehliadky expozicii v hrade pocas takych podujati, ako ju otvorenie letnej turistickej sezony na hrade, Fasiangy na hrade, Den cestovnerho ruchu a pod., kedy nasi lektori v historickych kostymoch sprevadzaju navstevnikov v neskorych vecernych hodinach za symbolicke vstupne s netypickym vykladom o hrade (povesti o hradnych strasidlach, o Ciernej panej a pod.). Okrem toho sa snazime uspokojit aj nasich najmensich navstevnikov, a to organizovanim podujati Noc na hrade, o ktore je mimoriadny zaujem. V tomo case mame pripraveny zaujimavy program na hrade pre deti, rozne sutaze, hry v jednotlivych expoziciach, premietanie filmov, deti sa ucia texty o hrade a nasledne na druhy den sprevadzaju svojich pribuznych a pod. Vecerny program je ukonceny prenocovanim v podkrovi hradu.
Na nadvori hradu pocas roka prebiehaju dalsie zaujimave podujatie-premietanie filmov, momentalne sa realizuju zaujmave divadelne predstavenia vo vecernych hodinach, koncerty, zabavne relacie a pod.
V mesiaci august sme sa snazili uz niekolko rokov dozadu zorganizovat podujatia, ktore by mali mat charakter tradicnych podujati, a to Hradne dni, ktore boli spojene s ukazkami sermiarskehoho umenia roznych sermirskych skupina z Polska aj zo Slovenska, podujatia zamerane na ozivenie historickych udalosti, ako su Keltske dni a pod. Zial, zaujem zo strany verejnosti bol v tychto pripadoch minimalny aj napriek nasej propagacii. Z toho dovodu sa snazime organizovat podujatia, o ktore je zaujem zo strany verejnosti.
Ten vypocet vsetkych akcii, ktore pripravujeme na hrade mimo klasickych prehliadok je ovela vacsi, ale o tom by som sa moze citatel blizsie informovat na nasej stranke www.kezmarok.com.

Mgr. Erika Cintulová
riaditeľka múzea
16. august 2012

???

Tak potom tomu asi chyba reklama lebo o vela akciach som nepocul a ze vobec sa konaju. Je to skoda ze ludia nemaju zaujem ale podla mna mnoho ludi o vystupeniach nai nevie.
17. august 2012

Anonymný užívateľ

Na Kežmarskom hrade je akcií o 100 % viac v porovnaní z akciami ,ktoré organizuje mesto.Aspoň tam to žije ...ale reklama podujatí je chabá
28. august 2012

Monika Congradyova

Muzeum v Kezmarku informuje o svojich podujatiach siroku verejnost vzdy na vsetkych oficialnych vylepnych plochach mesta, v regionalnej tlaci a na svojej oficialnej webovej stranke www.kezmarok.com, ako aj skoly ak su podujatia prioritne zamerane pre tuto cielovu skupinu. Nemyslim si, ze propagacia akcii muzea je nedostatocna. Od organizacii tohto druhu predsa nemozete ocakavat medialnu kampan a la festivaly a pod. pretoze to jednoducho nie je financne mozne. Ak niekto v tejto kategorii zlyhava, tak je to mesto, ktore uz roky nie je schopne podchytit jednotlive subjekty podnikajuce vo sfere kultury a vydavat napr. mesacne komplexny prehlad akcii na uzemi mesta...podujatia Mestskeho kulturneho strediska, Muzea v Kezmarku, Galerie u sedeiaceho anjela, podujania v artikularnom kostole, premietania v Kezmarskej restauracii, koncerty v Bazilike sv. Kriza a pod. A tak si kazdy z tychto subjektov vyraba vlastne "plagatiky", propaguje, kde moze a potencionalny navstevnik sa straca v oblepenom meste...Pred rokmi tuto aktivitu vyvinula Kezmarska informacna kancelaria, zial netrvala dlho, ale ja sa pytam naco mame oddelenie Regionalneho rozvoja a cestovneho ruchu alebo mestom financovane Mestske kulturne stredisko, ktori by prioritne tieto veci mali mat v naplni cinnosti.
30. august 2012

radsej neuverejnim aj keby som chcel

pokial viem, podujatia sa propaguju:
- 11 vylepnych ploch po meste Kezmarok (aktualizovane kazdy tyzden!)
- noviny kezmarok
- ktv
- mesacny plagat kulturnych podujati, ktory sa vydava kazdy mesiac
- www.kezmarok.sk
- www.kezmarok.com
- www.mskskezmarok.sk
- letaky a plagaty v priestoroch KIA

respektive nie je problem prist do informacky (kia) a opytat sa. je v centre mesta, kde chodi kazdy.
myslim si ze v ramci propagacie (bezplatnej) sa na uzemi mesta robi vsetko dostupne. kazdy, kto ma o kulturu zaujem, si informacie najde velmi jednoducho. respektive.. je primitivne dookola hovorit, co sa nerobi, co sa zle robi.. preco namiesto toho nariekania niekto nepovie/neporadi, ako to urobit?.. zeby to nevedel? tak preco narieka? pohodlnost?.. a ako hovorim. mesacny plagat kulturnych podujati sa vydava NEPRETRZITE od zaciatku roka a je na 11 vylepnych ploch umiestnovany do 5-6 dna v danom mesiaci tieto plochy su neustale aktualizovane. plagat je rozosielany na priblizne 200 emailov v regione. . nerozumiem, kde je problem..

a co sa tyka hradu, tak vdaka spolupraci aj vdaka pohladu zo zakulisia mozem povedat, ze nic sa nezanedbava, kazdy podnet sa ocita na riaditelkynom stole, komunikacia je vyborna, vedenie sa snazi. nemozem najst jedno negativne slovo. to ze sa akcie nerobia je LEN a LEN!!!! kvoli peniazom. kvoli comu inemu asi??? hrad ma pod spravou VUC. tam treba pisat nespokojne podnety. podfinancovany hrad sa zrejme musi 10x obraciat, ci udrzat hrad, aby sa nerozpadol, alebo zorganizovat kult. podjuatie. velakrat je ucast miziva a je to na hrane nakladov/zisku. len vdaka pozitivnemu pristupu a entuziazmu pani riaditelky je situacia priazniva.

taktiez nerozumiem tomu, preco sa proste vsetci dotknuti nestretneme. ak sa pozbiera aspon 10-15 zaujemcov, ktori maju fakt vyborne napady, tak ja osobne rucim za to, ze sa urobi vsetko preto, aby sa zrealizovali. kritika a postrehy su vyborna vec. ale su len zaciatkom, kde na konci moze byt uspech a pochvala. a to vsetkych zucastnenych. nemohlo by byt toto ako motivacia pre pohnutie prstom? kto ma zaujem, piste do diskusie. ak to bude mat vyznam, zverejnim kontakty a navrhnem stretnutie. aj za ucasti MSU a hradu..
02. september 2012

Odkaz pre starostu

Zo skúseností vieme, že je dôležité mať možnosť prispievať na tomto portáli do diskusie aj anonymne. I keď nikto by sa nemal báť prezentovať svoj názor pod svojim menom. Ak však niekto chce niečo iniciovať a vyzvať ľudí k akcii, je pre verejnosť nedôveryhodné, keď vyzývateľ vystupuje anonymne. To je len malá rada, keby ste náhodou boli prekvapený, že sa vám na vašu výzvu nikto nehlási a aby ste potom neobvinili ľudí, že no vidíte, nikto nechce nič robiť, nik sa nehlási.
02. september 2012

???

Nemaly by ste sa zaoberat tym ci je to anonym alebo nie. Nevime pre koho to ma vyznam. Ako som pozeral je tu vela prispevkov od anonymom. Mesto by mohlo byt rado ze im jeho spoluobcania pomahaju pri nachadzani problemov a moznosti riesenia aj cez diskusiu. Co sa tyka propagacie hradu okrem programu SNP co bol na nadvori a bol propagovany tak ze som nasiel letak na vchodovych dverach a dozvedel som sa ze sa tam nieco deje bohuzial o ziadnej inej akcii som sa nedozvedel. Ak by som nesledoval web kezmarku neviem ani ze bude na nadvori Particka. Uverejnovanie podujati na stranke mesta je dobre pre ludi co sleduju stranky mesta. Vylepne tabule? Sem tam si vsimnem ze je tam nieco nove. Kezmarske noviny? Nevidel som ich od vtedy co ich moj dedo prestal kupovat. Mozno by ste ten mesacny plagat mali umiestnovat do vstupnych hal bytovych domov. Tiez neviem ci sa to robi ale dat vyhlasit v okolitych obciach v obecnom rozhlase program mozno par ludi pride aj s okolia a uz bude vizsia navstevnost. Nechcem obvynovat hrad alebo niekoho ineho lebo verim ze mate dost svojich starosti ale ked vidite ze takato propagacia je mozno nedostatocna skuste skusit nieco ine len vyskusat a uvidite ci s to ujme netvrdim ze teraz mate pokupit bilboardy ale verim ze by sa mozno naslo nejake lacne a celkom priatelne riesenie.
02. september 2012

Odkaz pre starostu

Nezaoberáme. To bola len malá rada pre prispievateľa vyššie, ktorý k niečomu konkrétnemu vyzýva. Ako je napísané aj vyššie, je dôležité mať možnosť na tomto portáli zapojiť sa do diskusie aj anonymne a podobne ste to skonštatovali aj vy.
03. september 2012

Nikol

Tie vylepné plochy v meste sú poprelepované z každej strany , tým je to neprehliadné,nové plagátiky si tak nik nevšimne ...jedna veľká ,udržiavaná by úplne stačila ,ktorá by sa stále aktualizovala ..ľudia ,ktorí by mali záujem navštíviť nejaké podujatie ,by si zvykli a zašli by si pozrieť program ,čo je nové ...ale terajšie výstavné plochy sú na zaplakanie ...
11. september 2012

pastorkyna

vylepne miesta su podla mna tie zasklene tabule v meste - teda nemaju byt ako oblepene a kto chce, tak si plagat vsimne. Myslim si, ze napr. na hrade sa organizuje akcii az-az (niekedy az nad ramec moznosti)... v porovnani s inymi muzeami v okoli je na tom nas hrad nadmieru dobre a vyvija kadejake aktivity, z mojho pohladu - kto chce, informacie si vzdy najde
14. september 2012

KIA

odpoved pre uzivatela: ???
my sme napriklad jeden z tvojich navrhov dnes zrealizovali! navrhol si lepit plagaty do obytnych domov, bytoviek.. porozmyslali sme ako to urobit a prvych skusobnych 25 ks visi v bytovkach na oboch sidliskach. je k nim pripojena kratka informacia, ze sme ich lepili my a kontakt pre pripadne navrhy, postrehy a staznosti.
takze od dnes bude mesacny plagat kulturnych podujati distribuovany aj touto cestou. a zasluzil si sa o to hlavne v prvom rade ty :)

takto vidno, ze aj takato diskusia moze priniest ovocie. netreba sa len stazovat, ale ozaj nieco navrhnut.. dakujeme ti za napad.

odpoved pre nikol: tie olepene plochy su plochy technickych sluzieb. naozaj nevyzeraju vabne. chvalabohu mame aj 10 peknych, cistych tabul, ktore sa TYZDENNE aktualizuju a mame aj ohlasy. ak do nich vylepime nejake podujatie, tak este v ten den k nam do KIA pridu ludia kupovat vstupenky. takze sledovane su..

ale napriklad taka jedna velka v strede mesta by nebol zly napad. aj ked mame taku rovno v KIA na chodbe. magneticka. a su na nej vsetky aktualne podujatia v meste a regione. takze minimalne aspon tu sa mozes chodit pozerat. je to v centre mesta. denne cez tuto chodbu prejde mnoho ludi, tak si myslime, ze ta tabula tam zmysel ma :)

ale skusime zrealizovat aj jednu v centre. viditelnu, velku. dik za napad... :)
super ludia!! len tak dalej!..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania