Zimný štadión

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 17. novembra 2012

Na portál prišiel podnet, ktorý uverejňujeme v plnom znení:

"Dobrý večer pán primátor som obyvateľ Kežmarku a váš dlhoročný volič, ktorý veril, že svojou voľbou zmení život v meste k lepšiemu. Pozorne sledujem Vaše počíňanie si už Vaše tretie volebné obdobie, sledujem zasadnutia mestského zastupiteľstva a čítam Kežmarské noviny. No nedá mi napísať, že som z Vašej činnosti, respektíve nečinnosti nanajvyš sklamaný. Nehnevajte sa za tu priamosť, ale kto Vám to má povedať ak nie Vaši voliči : totálne ste zlyhali, krmíte obyvateľov mesta klamstvami o firme na výrobu liečiv, o cyklistickom chodníku a podobne a prosím Vás, to hádam nemyslíte vážne s odkúpením torza bývalého zimného štadiónu. Ved predsa niekto dal príkaz na jeho rozobratie tak tu osobu potrestajte, súdte sa a nerobte z Vašich voličov blbcov výhlaseniami typu "ved štadión chcete" hádam je to náš majetok a naše peniaze, nie vaše tak nás neštvite lebo uvidíte čo je to občianska iniciatíva."

Zároveň, aby sme boli čo najfaktickejší a najkonkétnejší a aby tu zazneli úplne presne formulované požiadavky, dovolil som si naformulovať k tomuto pre Kežmarčanov veľmi dôležitému podnetu nasledovné požiadavky:

1. Žiadame primátora mesta Kežmarok, aby upustil od nápadu prezentovaného v médiach a na Mestskom zastupiteľstve a v žiadnom prípade nikdy nevydal pokyn na vyplatenie cudzieho dlhu firmy Prvá popradská developerská v prospech firmy Trnavská stavebná spoločnosť v hodnote 1,64 milióna eur, 1,5 milióna eur ani v akejkoľek inej hodnote, čo i len 1 eura z finančných zdrojov mesta Kežmarok.
2. Žiadame primátora mesta Kežmarok, aby návrh spomínaný vyššie, nikdy nepredložil na schválenie Mestskému zastupiteľstvu v Kežmarku.
3. V prípade, že primátor tento návrh predloží na schválenie mestskému zastupiteľstvu, žiadame poslancov Mestského zastupiteľstva Kežmarok, aby za tento návrh nezahlasovali.

Všetky tri body žiadosti odôvodňujem tým, že pokladám za vrcholne hlúpe a nespravodlivé, aby občania mesta Kežmarok zo svojich vlastných peňazí, ktoré odvádzajú prostredníctvom daní do mestského rozpočtu platili dlhy niekoho iného!

Matúš Švirloch
admin pre Kežmarok

19. november 2012

Matúš Švirloch

Také malé neoficiálne referendum:
Kto súhlasí s požiadavkami, nech klikne pod týmto príspevkom na “Súhlasím”
19. november 2012

jj

Súhlasím a pridávam môj názor a potrebu,že mestskí páni, ktorí sú zodpovední za tento stav, majú niesť aj dôsledky svojich rozhodnutí a činov. Keby sa niekto dopustil chyby v súkromnom sektore, dostal by výpoveď alebo strhnutie z platu...a tu ? ...chce stále viac...
19. november 2012

peter

pan primator by mal dokoncit chodniky v meste,,ktore byvali primator zacal !co sa tyka stadiona plnu zodpovednost nesie sam a nie obcania!popradsky primator taku zmluvu nepodpisal pretoze vedel ze je to podvod a ich stadion stoji ako aj mesto poprad ma inu uroven.nase mesto nemozem nijak nazvat ako ciganske mesto.som zvedavi aku vianocnu vyzdobu spravia ked kazdy rok je to iste...20rocne osvetlenia a tolko euri to stoji!!kezmarcanov nezaaujimaju ziadne telocvicne ale mesto s ktorym sa mozu pochvalit!!
19. november 2012

veronika

Niekto tie peniaze ma vo vrecku a my budeme za niekoho doplacat,ako sorry,ale neviem ako je mozne ze este stale mame primatora ktoreho mame,je rovnaky ako kazdy jeden politik co hrabe len sam pre seba,hanba mu a vsetkym tym ktory ho zas a znova zvolili!
19. november 2012

Zdenka

Súhlasím a židam taktiež o úpravu všetkých chodníkov v Kežmarku preto, že sa po nich nedá prejsť pešo, nie to ešte s kočiarom.
19. november 2012

peter z KK

tak s tymto uplne suhlasim. neviem o co teraz nasmu primatorovi ide, ale je to cele na h...o ako nas primator. viacej nemam k tomu co dodat, akurat to, ze co sme si zvolili to mame. a doplacame na to teraz vsetci. dufam ze je to jeho posledne volebne obdobie, lebo ak nie tak to sa mozem rovno odstahovat niekde do nejakej pohranicnej obce na hraniciach s ukrajinou kde lisky davaju dobru noc. tam to asi bude vyzerat lepsie ako v KK za starostovania pana Sajtlavu......
19. november 2012

Lubo

Som rodeny v Piestanoch, ale moja rodina ma dom presne oproti Stadionu na druhejs trane Lubickeho potoku. Chodil som tam od malicka na prazdniny, ale toto co sa deje by ma ani v najhorsom sne nenapaldo ze sa moze vobec zrezirovat. Asi sme my slovaci predsalen "narodom holupicim" a nikdy sa nevzoprieme buerokracii. Bohuzial som bol nuteny rodnu vlast opustit a uz viac ako 10 rokov zijem v zahranici....preto Vam ludia drahi hovorim jedno: "ked si nechate ucinkovat zakon padajuceho vykalu, tak vam bude fungovat...!!!!! Zamyslite sa.....
19. november 2012

YAN

Zil som v Kezmarku dost dlho aby som tiez povedal svoj nazor Ako byvaly polyticky vezen poznal som ludi a este poznam nevolim lebo ma donutily zit v zahranici a nevolim profiterov Byvalych ludi ktory pozeraju na svoj prospech nemaju srdce rozbijaju to co sami nevybudovaly Hanba im a ichvolicom radim nabuduce sa zamislite Volte ludi co maju energiu a nie ludi co myslia na svoj prijem po volebnom obdoby
19. november 2012

K.

Myslím, že keď táto kauza neurobila nič so zotrvaním primátora na jeho poste, tak tu bude večne. Ako Lenin. Kto kontroloval uzatvorené zmluvy (právnik,...) ? Kto zo zodpovedných bol nejakým spôsobom potrestaný za spôsobené škody na majetku mesta?
19. november 2012

Dominik

Budeme mať štadión a cesty rozbité ako po vojne o parkoviskách tiež pomlčím. Radšej tie milióny dať na nejakú lepšiu vec a nie na štadión... Aj tak už nikdy z neho nič nebude, len požierač peňazí... Hanba.
19. november 2012

katka B

Tak na toto peniaze ma...tak peco namiesto toho aby ich vyhodil do luftu nepostavi nieco pre deti...sak tie deti sa nemaju kde vyblaznit ci uz na bycikloch, korculiach atd...potom ze sa z nich stavaju grazli...
19. november 2012

jj

primátor sa dal počuť,že budúce obdobie už kandidovať nebude....neviem či už nemôže alebo volí lahsiu cestu...
19. november 2012

Lubomira

Neviem prečo sa všetci stazujete? Čo ste si zvolili to máte určite to nieje náhoda že niekto tak neschopný je tretí rok vo vedení mesta. Jemu o Kežmarok vôbec nejde veď ani nieje z Kežmarku tak prečo by ho trapili nejaké chodníky. Primátor je len prisťahovalec Kežmarku vo svite by ho určite nezvolili. Veď on napíše novú históriu mesta o tom aký sme hlupaci že ho vôbec tolerujeme.
19. november 2012

Vlado

Vyzerá to tak, že vedenie mesta sa opäť púšťa bezhlavo riešiť problém zimného štadióna.
Ak sa dobre pamätám na vyjadrenia p. primátora v čase začiatku stavebných, či vlastne búracích prác na štadióne,tak tvrdil, že budeme mať jeden z najmodernejších štadiónov a pritom to mesto,myslím tým Kežmarčanov, nebude stáť ani cent. A kde sme dnes.
Vedenie mesta vážne uvažuje zaplatiť stavebnej firme cca 1,5 mil. eur za to ,že nám vlastne zbúrala funkčný štadión. Ale čo ďalej. Na aké také dokončenie zimáku je potrebné cca 2-2,5 mil. eur. Náklady na réžiu takého veľkého štadióna sa rádovo pohybujú okolo 200-300 tis. eur. ročne. Mesto počíta s dotáciou od vlády na malé zimné štadióny, t.j. na 10 štadiónov na Slovensku s príspevkom 1 mil. na štadión.
Takže aj s dotáciou náklady by presiahli 2,5-3 mil. eur. Za tie peniaze by sa dali postaviť dva nové malé zimáky na zelenej lúke, napr. ako má Veľký Krtíš. Toľko môj názor.
P.S. Myslím si, že Kežmarok potrebuje peniaze na iné dôležitejšie vecí, ktoré trápia Kežmarčanov....
20. november 2012

K. P.

Treba sa pozrieť aj na to, koho sme si zvolili do mestského zastupisteľstva. Neviem či sú to nemé princezné klipkajúce očami alebo tam sedia do počtu, ale v prvom rade oni sú zodpovední či sa výmysly pána primátora aj zrealizujú. Česť výnimkám, ktoré sa sem-tam ozvú, ale potom ich pán primátor jednou vetou umlčí. Nedá sa na to už pozerať. Verím, že je to posledné volebné obdobie.....
20. november 2012

Slavka Lopatovska

aj ke nie som kezmarcaknka,ale je to fakt smutne ,lebo moj syn predcasom zacal navstevovat hokejovu triedu vzakladnej skole kezmarok a kedze to s hokejom dopadlo tak ako dopadlo na hanbu ,tak musel soklu opustit lebo ziadny buducnost vrozvijani tohto sportu v kezmarku uz asi nebude ,skoda velka skoda ,ja som hrda na nasho primatora Bielaka Stefana,no pan primator Kezmarku by sa ma co ucit ako rpzvijat mesto pre svijich obyvatelov a volicov.drzim palce kezmarcania
20. november 2012

Ja

Pokiaľ sa neodkúpi stavenisko, nedá sa na objekte pracovať... Nebudú sa dať čerpať eurofondy od r. 2014, atď. Z dôveryhodného zdroja - dostavba štadiónu je v záujme SZĽH, min. školstva a pod. Na Kežmarok sa nezabúda.
20. november 2012

Ja

PS: Pripadá mi prinajmenšom hlúpe a neprofesionálne, že si tu robí admin svoju vlastnú reklamu a propagandu... Dokonca s uvedením poloprávd... Smutné. Kežmarok by sa súdil, ale až po odkúpení staveniska a štadióna. A žiadal by navrátenie kúpnej sumy. Ale keďže sa chce štadión dostavať, musí sa odkúpiť. A potom žiadať vrátenie peňazí. A Levoča? Oni sa najprv súdia a štadión stojí... A bude stáť. U nás je šanca oveľa väčšia, že sa niečo s ním udeje.
20. november 2012

Daniel

Je to veľmi smutné pozerať sa na torzo kde pred niekoľkými rokmi trénovali nádejný hráči Kežmarku. Teraz látaju chybu tým že trénujú po štadiónoch v okolí a susednom Poľsku. Ale k veci. Vážený pán primátor. Vaši občania niesu zodpovedný za chybu ktorá nevznikla ich pričinením tak ako nerozhodovali či sa má alebo nemá vykonať rekonštrukcia tak ich prosím neoberajte o to čo im patrí.Štadión patrí športovcom a športovým nadšencom a to je len malá hŕstrka obyvateľov Kežmarku. Len aby sa nestalo aby aj oni neboli znechutený a nebolo ich menej ako pred tým a aj keď možno v novom a zrekonštruovanom štadióne by zavládlo večné ticho.
20. november 2012

ja

tak tie dôverné informácie a zdroje by bolo dobré aspon z časti odtajniť, lebo to potom vyzerá, že tu nikto nič nerobí a že primátor si robí čo chce. Občania Kežmarku reagujú len na to o čom majú info, bohužiaľ pre mesto ak sú tie informácie zavádzajúce....
20. november 2012

Pavol Jasecko

Zil som v KK 23 r,stadion poznam,hral som tam hokej od dectva.Po 14 rokoch sa vela zmenilo,ked som tu nebol,tak na temu stadiona modem osobne len zaplakat,deti potrebuju aj stadion.A co ta nepokosena trava ako v dzungli alebo popraskane chodniky a parkoviska,niektore budovy su pekne ale to co bolo pekne,schatralo.Dufam,ze ked pridem na navstevu opat,mozem sa vsetkym pochvalit,ze som Kezmarcan
20. november 2012

Matúš Švirloch

@Ja: No jo, každý si robí “vlastnú reklamu” - v podstate všetkým čo robí, čo tvrdí, hovorí, píše, ako vystupuje, do čoho sa zapája, za čo bojuje. Hlavne, keď to robí pod svojim menom, že ano... ;)
Tým, že som podnet upravil a skonkretizoval, aby v ňom bola aj nejaká konkrétna požiadavka, som si urobil iba prácu administrátora. Inak by ste ma stopro zase obvinili, že tu uverejňujem iba invektívy. A to, že sa snažím zabrániť predstaviteľom mesta vyhodiť do luftu milióny eur obyvateľov mesta, je zase moja občianska povinnosť (nech to znie akokoľvek prosto a idealisticky)!
Ubezpečujem vás, že nejde o žiadne “polopravdy”. Na sto percent si ctím pravdu a aj v tomto prípade som použil iba VEREJNE DOSTUPNÉ IFNORMÁCIE! Žiadne polopravdy, štvrťpravdy, ani trištvrtepravdy. To, o čom hovoríte, nikto zo samosprávy ešte nikde verejne nekomunikoval. A aj keby!
A teraz tá najdôležitejšia pripomienka: Boh ochraňuj naše milé mesto ak si niekto z predstaviteľov mesta myslí tiež to, čo vy! Ktokoľvek, kto si myslí, že ešte niekedy vysúdi niečo z vytunelovanej firmy (poradská firma), tak je aj pri tom najzhovievavejšom hodnotení totálne naivný. A ktokoľvek, kto chce prevziať dlhy niekoho iného, ktoré sa ho, ale vôbec netýkajú, je tiež aj pri tom najzhovievavejšom hodnotení absolútne nezodpovedný.
Btw. Levoča, výborný príklad! Chcú sa najprv súdiť, lebo majú ešte posledné zvyšky súdnosti! Je rozdiel súdiť sa s trnavskou firmou o svoj majetok, aby nedržala štadión resp. stavenisko ako rukojemníka v spore s popradskou firmou a je rozdiel súdiť sa s vytunelovanou firmou o nedobytné milióny.
Už len čakám na “argument”, že je nakoniec úplne fasa zaplatiť trnavskej firme 1,64 mil., pretože popradská firma dlhuje trnavskej až 2,5 mil. a my, keď prevezmeme dlh a budeme sa s popradskou firmou potom súdiť namiesto trnavskej firmy, môžeme ešte fantasticky zarobiť. (Můj hadraplán? Padesát mi zbude...No vidíš Arnošte, dyť ty ještě vyděláš!)
Ups, dúfam, že som neprezradil "vrcholný" argument strany, ktorá zastáva platenie dlhov za iných... ;)
20. november 2012

Mata

myslím si, že zimný štadión spájal ľudí z mesta a blízkeho okolia. Tešili sa na hokejové zápasy, ktoré navštevovali v slušnom počte. Deti mali kde tráviť svoj voľný čas, naučili sa korčuľovať a hrať hokej pod vedením šikovných ľudí, ktorí venovali kus svojho života hlavne im a hokeju v Kežmarku.... Samozrejme nemôžem zabudnúť aj na ostatných, ktorí prispeli ku chodu hokeja v Kežmarku a zo smútkom na tvári pozerajú na rozpadajúci sa štadión a sním aj na rozpadajúce sa nádeje na záchranu. Aj ja patrím k ľuďom, ktorí pomáhali pri hokeji a je pre mňa veľmi smutné, že všetko tá snaha vyšla nazmar. Je pre mňa nepochopiteľné, že niekto, kto sa dušoval za hokej a ukazoval ako mu na ňom záleží, dovolil rozobrať a zničiť celý štadión. Je na mieste, aby sa pán primátor zamyslel, kde to dotiahol a aby boli potrestaní zodpovední za celú situáciu. Vonkoncom nesúhlasím s tým, aby sa zaplatil dlh čo i len 1 euro z rozpočtu mesta.
21. november 2012

Adam (v skole) Nesedel

Nastal cas podat trestne oznamenie na neznameho pachatela. Je pravdepodobne, ze z "najhorucejsich kandidatov" to bude uz spominany pan, ktory svojvolne, svojim (zial kompetentnym) rozhodnutim zapricinil vzniknutu situaciu. Je to prave ON, kto dal suhlas na buracie prace aj napriek tomu, ze podla zmluvy bol povinny vydat predmetne rozhodnutie az po predlozeni bankovej zaruky druhej strany. Tu vsak pan primator nikdy nevidel (nakolko tato zaruka nebola vydana), ale pri "kamaratskom pohariku" mu bolo ustne oznamanene, ze zaruka je "OK". Na zaklade tohto jeho kroku, bez akehokolvek dalsieho preverovania, ci boli splnene vsetky podmienky na vydanie "buracieho povolenia", doslo k likvidacii NASHO SPOLOCNEHO MAJETKU, ktory bol v jeho rukach. Ostatne uz nechame na vysetrovanie ....
21. november 2012

Matúš Švirloch

dolezite v tejto debate je este upriamit pozornost na “argumenty z doveryhodnych zdrojov”, ktore spomina “Ja”, lebo pravdepodobne sa nimi este bude kadejako nakladat.
zakladna otazka znie - preco sa mozne buduce zdroje vobec spajaju s ruinou stadiona??? eurofondy, dotacie z ministerstva skolstva i peniaze zo szlh je mozne ziskat aj na uplne novy maly stadion - pre predstavu to nazvime stadion “gaborikovskeho typu” (gaborika podla dostupnych zdrojov stadion stal priblizne 1,7 mil. eur - len o nieco menej sa tu chce vyhodit do luftu na dlhy niekoho ineho). a ruina nech sa zatial vysporaduva aj roky. v kezmarku v prvom rade treba zachranit hokej a nie zlyhania zodpovednych!
ak sa tak vehementne na kezmarok mysli, ako to to tvrdi “Ja”, bude sa mysliet aj keby sme ziadali peniaze na novy stadion a verte, ze pri posudzovani nasich ziadosti a projektov v spominanych subjektoch by to boli v ich ociach aj efektivnejsie vynalozene peniaze.
takze este raz: ak vam niekto bude tvrdit, ze nezaplatenim dlhov za inych prideme o eurofondy a dalsie dotacie, nie je to pravda!!! ziadajme peniaze na novy stadion, aspon uvidime, ako vsetci na nas opat raz myslia ;)
21. november 2012

Stan

Ako keby to Karel predpovedal:
Už nejsme, nejsme to, co kdysi, už známe ohnout záda,
umíme dělat komromisy a zradit kamaráda
a, vděčni dnešní realitě, líbáme cizí ruce
a jednou zajdem na úbytě z tý smutný revoluce.
A s hubou rozmlácenou dnes zůstali jsme němí, ne, nejsme na kolenou, ryjeme držkou v zemi
Ale snad sa Kezmarok konecne zobudi.....
22. november 2012

???

Za 1,5miliona by bolo krasne verejne klzisko na namesti a tiez aj ihrisko pre deti. Nechajte obyvatelou rozhodnut kam sa maju tie peniaze investovat ked sa nasli lebo doteraz ziadne peniaze na nic neboli.
23. november 2012

torzo

matus svorloch. tak uz chod konecne kandidovat za cokolvek. z tohto webu si si zrobil propsgandu. si presne ten, ktorych ohovaras. tato stranka straca na kredite. a este aj ludi manipuluje, a nie nie som ziadny funkcionar, ani blizka osoba a podobne dristy. a ano matus. treba riesit stadion. ale nie teba. ved ukaz aky si dokonaly a super politik. vypisovanim nikdy nic nezmenis. takych je na slovensku plne vrece. RIP ostatnym, ktory sa na kezmarskej verzii podielaju. robite kolegovi predvolebnu kampan.
23. november 2012

KKKK

Aj ja som za dostavbu stadiona ale nie za mestke cize za nase ale nech ten co dal suhlas si to zaplati sam urobme v meste referendum na odvolanie primatora kym je cas pozor!!!! povrava sa ze chce odkupit TS len potom boh ochranuj Kezmarok zobudte sa KEZMARCANIA :-(((
23. november 2012

KKKK

Aj ja som za dostavbu stadiona ale nie za mestke cize za nase ale nech ten co dal suhlas si to zaplati sam urobme v meste referendum na odvolanie primatora kym je cas pozor!!!! povrava sa ze chce odkupit TS len potom boh ochranuj Kezmarok zobudte sa KEZMARCANIA :-(((
23. november 2012

???

Ved co moze byt krajsie ako zadlzit mesto v poslednych rokoch uradovania.
23. november 2012

Matúš Švirloch

@torzo: ajajaj a je to tu zas...ľahko sa striafa "spoza bučka" do osoby, ktorá tu ako jediná vystupuje pod svojim menom, že? ;) robíš stále to isté staré, priehľadné, dookola. Keď ti dôjdu argumenty, pokúsiš sa spochybniť oponenta aj samotnú stránku. No nejako ti nevychádza, nech to robíš pod akoukoľvek z tvojich prezývok...Máš pravdu, nejde o mňa, ale o 1,64 milióna eur a ak sa mi podarí spolu s Kežmarčanmi tieto peniaze zachrániť, nejaká tá tvoja invektíva na moju osobu mi je ukradnutá...
23. november 2012

???

Spravne!
23. november 2012

Adam (v skole) Nesedel

Spravne Matus! Tak teda, kto pripravi to REFERENDUM? ... odvolat cim skor, kym nam neodsuhlasia uver vo vyske 1,64 mil., teda slucku okolo krku vsetkym Kezmarcanom. A tiez skor ako sa stane vlastnikom TECHNICKYCH SLUZIEB, lebo potom, ked si uz bude uzivat v teple svojho noveho domu vo VELKEJ LOMNICI, ci pri teple svojho krbu na novej CHATE v Mlyncekoch, ktoru mu prave buduju, .... to my v meste uz budeme moct len neskodne nadavky na neho pustat.
23. november 2012

Matúš Švirloch

Priatelia, prosim vas, neriesme tu veci typu "povrava sa", aby sa to neobratilo proti tejto stranke (vid. vyssie). Ved ono je toho, co nemozno spochybnit tiez hodne...Ak mate nejaky novy konkretny podnet alebo viete nejaku dolezitu informaciu, kludne to napiste ako novy podnet alebo mi napiste na mail. [email protected], [email protected]. Dakujem velmi pekne. (pisem ako admin, ale pod svojim menom, aby som tu pri tomto podnete nebol ako Dr. Jekyll a Mr. Hyde) :)
25. november 2012

Jaro. M

Ľudia mi sa štadióna nedočkáme nikdy a to som otom presvedčení ved naše peniaze idu len pre niekoho koho velmi dobre všetci poznáme. som veľmi zvedaví ako to bude dalej s našim štadiónom...
28. november 2012

Iveta

Absolutne súhlasím s názorom, neuhradiť ani cent, to sa chceme súdiť s kým? ako dlho? Keďže sa peniažky našli je toľko dier, ktoré treba zalátať, prosím pekne všetkých zainteresovaných (poslancov) preboha začnite konať. Mesto je mŕtve, to nie je len krízou, na ktorú sa všetci vyhovárajú. Pán primátor ešte je stále čas niečo (konečne) dobré urobiť.
Od chodníkov, kanalizácie a xxx ďalšich vecí, ktoré raz určite nadobro buchnú. Nevyhadzujete naše peniaze. Pamätám si mesto keď sa tu ešte žilo, neničte nám pamäť a spomienky, prosím!!!
29. november 2012

Tomáš

tomáš. Dobrý večer pán/pani @torzo, viete pán Švirloch sa Vám nepozdáva možno práve preto, že píše pravdu- neviem nech ste už ktokoľvek nezabúdajte na to, že ste občanom tohoto mesta a že žijeme v demokratickej spoločnosti a tú robíme zo spoločnosti práve my svojím postojom k verejnému dianiu. Vy nemáte pocit, že Vám ušliapáva vrchnosťdôstojnosť tým, že si robí čolen chce? Ved predsa ked sa my voliči nezmobilizujeme tak zodpovednosť padne len a len na naše hlavy- chcete aby vaše deti vyrástali v zdevastovanom , zadĺženom, zanedbanom mestečku pri Spišskej Bellej alebo chcete aby vyrástali v hrdom meste Kežmarok? Prosím Vás otvorte oči Spišská Belá vďaka svojému racionálnemu vedeniu už predbieha, ak nás už nepredbehla. Podľa mňa sui vaše príspevky nezaslúžia pozornosť - prečo tajíte svoju identitu, nie ste tu náhodou preto aby ste odvrátili pozornosť od skutočného problému? Prosím nerobte to a ak nezdieľate túto diskusiu, tak tu neberte priestor . . . .
29. november 2012

???

Uplne s Vami suhlasim pan Tomas
30. november 2012

tomáš

Budme realisti a nalejme si čistého vína. Na štadión ako taký môžmedefinitívne zabudnúť za a, ak by mesto kúpuilo torzo bývalého štadióna nebude mať peniaze na výstavbu respektíve dokončenie do finálnej podoby. Ide o to či im umožníme odkúpenie torza alebo nie. Podľa mňa bybolo ďaleko lacnejšie postaviť štadión na holej lúke. Ale podstatné je aby tí. ktorí su zodpovedný za dnešný stav štadióna niesli aj zodpovednosť a aby sme im nedali šancu zadlžiťmesto ešte hlbšie. Ja osobne by som privítal aby peniaze, ktoré by sme stratili kúpou torza boli efektívnejšie využité a to v podobe nových chodníkov, bytoviek- bytov, parkov a zvýšenia verejného poriadku. Pochopte, že štadión pochovali už dávno a to rozhodnutím demontovať "náš" zrekonštruovaný štadión a jediné riešenie je to dať na súd a potretať toho, kto povolenie vydal
30. november 2012

???

Ja si tiez myslim ze novy maly stadion by uplne postacoval na potreby ake su v nasom meste. A neverim ze ak sa odkupi tak sa aj dostava. Jedine co sa spravy tak sa vyplati firma a potom sa zisti ze na dostavbu niesu penieze a zchatra cela stavba. Ale sa mi paci ako sa rychlo naslo tolko penazi na odkupenie...
30. november 2012

Mária

a čo na to pani kontrolorka, nech zdôvodni výhodnosť takejto akcie.
01. december 2012

Alex KK

V Kezmarku uz pomali nic nie je deti mozu behat tak akurat po krcmach a hernach ale pomali aby si na tych rozbytich chodnikov nenabili papulky utekat s tohto mesta !!!! ps . dakujeme ujo Igor
04. december 2012

Stan

Tak a priroda to vyriesila, usetrili sme 1,5 mil eur za zimny stadion a musime sa sa aj tak korculovat.. Jednak nase technicke sluzby opät prekvapil sneh a lad v decembri /kto by ho teraz cakal,mal prist az v maji/ a jednak usetrime na posype a za to mozme v lete kupit ten zimak...Uz vieme odkial ma mesto peniaze na odkupenie,a ze tam vraj nerozmyslaju..
05. december 2012

exTS

Musim reagovat na Stan ja som bol zamestnancom TS a poviem ti ze co pises nieje tak celkom pravda. Vela ludi hovori ze vonku kalamita a nic sa stym nerobi ze TS spia ale mal by si vediet ze kazdy vyjazd musi udobrit jeden pan s MUradu inak im to ze boli vonku nikto nepreplati ked uz niekto chce nadavat tak nech nadava na Mestky urad tam sedia pani ktory si myslia ze ziedli vsetku mudrost sveta to je vsetko:-((
07. december 2012

Matúš Švirloch

Priatelia, tak sa nám spolu hádam podarilo zachrániť 1,64 milióna eur pre naše mesto!
Žiadne mimoriadne zastupiteľstvo, ani bod v programe riadneho zastupiteľstva, ktoré sa koná 13. 12. 2012, ani zmienka v návrhu rozpočtu na budúce roky. Treba však byť pozorný aj naďalej a trvať na transparentných krokoch samosprávy. Už žiadni tajní investori, už žiadne tajné dohody so zástupcami firiem, ktoré držia v rukách náš majetok! Verejná kontrola a transparentné kroky samosprávy. A tiež verme, že kompetentných už konečne osvietilo a začnú sa sústrediť na výstavbu nového štadióna... Opäť len skonštatujem staré známe - verejná kontrola je najúčinnejši spôsob tlaku na úradníka i voleného zástupcu. Vďaka, že sa zaujímate a už nezostávate ticho! ;)
10. december 2012

Ja

Nový zimný štadión je somarina... Len toľko. A, ešte stále by som nekričal hop. Myslím, že diskusia na tejto stránke nie je tým pravým, prečo to v rozpočte nie je. Za tým sú iné veci. Čiže na zlízanie smotany je ešte čas...
10. december 2012

Matúš Švirloch

Samé tajnosti, náznaky, mystické odkazy, akési tajné informácie, len pre zainteresovaných...Je príznačné, že v takýchto dôležitých kauzách pre mesto tu vystupuje s akýmisi zainteresovane tváriacimi sa poznámkami len nejaký tajomný "Ja". Tragická neschopnosť komunikácie samosprávy je to, čo zneguje každú jej aktivitu, aj keby z Kežmarku urobili Las Vegas! Spravovanie mesta je vec verejná, nie kabala! ;)
11. december 2012

marek

pokial tu ziju neprisposobivy obcania ktory volia pana sajtlavu a este aj dochodci tak sa to tu nezmeni a mozeme stim robit co chceme pretoze cigany to dobrre vedia ze iny primator by snimy poriadok urobil kolko krat sa vravelo ze ciganou z mesta maju vystahovat no ziadna zmena mohli tam byvat sluzny ludia ktory bi dali fasadu domu do poriadku na vlastne naklady a mesto by usetrilo.tak isto bi som chcel zdoraznit ze tie bezmarierove chodiniky na juhu su na nic pretoze bi som chcel vydiet jeho ked bude mat priklad 70 rokov a probleny s nohami a newem este scim ze ci bi vysiel tym strmim chodnikom pretoze je to namahavejsie nez ist po schodoch takze verm ze to bola zamienka len aby zas zarobil jak aj na ten drevenej vezicke co bola postavena pri skolke a vandali ju behom mesiaca znicili a tak isto by som chcel zdoraznit ze bi sa mohlo spravit nejake osvetlenie smetom do lubice okolo betonatky a okolo potoka pretoze vela ludi ma az strach ist stamat a ked tak dohodnut sa s obec lubica na spolufinancovany verejneho osfetlenia
14. december 2012

Ivet Poslúšná

Ak sa nemýlim, pán Marek, tak pána primátora volilo v roku 2010 – 2757 občanov mesta Kežmarok, tak si nemyslím, že to boli neprispôsobiví občania, mate zlé informácie, a mimochodom aj ked nie som z nerómskeho pôvodu a to, že pán primátor nespravil pre Rómov nič, ani úbohé detské ihrisko a pre Vás Nerómov to spravili akurát dosť, mate kruhové odjazdy čo v meste Kežmarok nebolo, vytvorili sa pracovné miesta v priemyselných parkoch, a musím podotknúť, že mesto Kežmarok oproti EX primátorov zmenilo dosť výrazné a dosť kladne, ako keby ste nemali dosť neustále spomínať cigánoch, ved ste im už ublížili dosť. Vysťahovali ste ich z vlastného mesta, načo ste nemali žiadne právo“ ooooooooooooooo mýlim sa Kežmarský kresťania majú právo na všetko.“
15. december 2012

Odkaz pre starostu

Prosím diskutujúcich, aby zostali pri téme podnetu. Ak chcete riešiť inú tému, kľudne napíšte nový podnet. Ďakujem ;-)
20. december 2012

BA-SA

Si tu niekto robí kampaň ? Štadión netreba riešiť - niekto je zodpovedný za túto situáciu a treba ho potrestať. Neviem či sa zase nejedná o nejaký armykšeft.... Veď na Kežmarskom tróne sa krstné meno nezmení a to aj napriek kandidátom, ktorí z radov nezáviských vstúpili pod ochranné krídla RICHTUNG partie.... Dr. Bencúr svojho času škrabol "dokument" Kocúrkovo... kto ho vie aké mesto pisoval. Ak má niekto chuť podebatovať, a napísať názor rád si ho prečítam vo svojej emailovej schránke
09. január 2013

Mária

Cez sviatky sme mali návštuvu z iného mesta - povedali Kežmarčanom je hej, veď majú najväčšiu preliezku v EÚ - bývalý zimný štadión.
23. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Kežmarský zimný štadión by mal byť dostavaný do konca budúceho leta v roku 2020. Doteraz išli na jeho rekonštrukciu približne štyri milióny eur, ďalšie práce si vyžiadajú viac ako 2,3 milióna eur vrátane DPH. „Ideme do poslednej etapy dostavby zimného štadióna. Tým bude povýšený na arénu,“ povedal primátor mesta Kežmarok Ján Ferenčák (Smer-SD). Dostavbu zimného štadióna zabezpečí spoločnosť Milanko, s. r. o. Lehota na dokončenie stavby je 200 dní od prevzatia staveniska. „Dobudovať je potrebné dvojpodlažnú prístavbu prevádzkového zázemia a skompletizovať a ukončiť súčasnú hrubú uzatvorenú stavbu zázemia. Samotný priestor haly zimného štadióna bude doplnený o klimatizačné jednotky,“ uviedla Eva Kelbelová, vedúca oddelenia územného plánu, životného prostredia a stavebného poriadku na Mestskom úrade v Kežmarku. V priestore zázemia vznikne podľa jej slov ďalších šesť šatní pre mládežnícke mužstvá aj s hygienickým zázemím, administratívne priestory pre hokejový klub so zasadačkou, tlačovou miestnosťou, kaviareň, fitnescentrum, VIP, sklady a technické miestnosti. Celkovo je potrebné ukončiť a dobudovať 101 miestností. Okrem toho pribudne aj oplotenie areálu či parkovisko. Pochopiteľne, tento podnet je už neaktuálny a jeho riešenie je vo výstavbe nového štadióna už zrealizované.

Mgr. Ondrej Miškovič, referent oddelenia komunikácie a propagácie mesta Kežmarok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania