Záhradkarska osada

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 16. decembra 2012

Chcem sa opytat,ci nie je mozne najst riesenie ako zachovat chovatelsko-zahradkarsku osadu pri utulku?Mysli niekto aj na ludi co byvaju v panelaku?Zahradky su miesto kde si ludia dokazu oddychnut a odreagovat sa.Mesto uz taketo zahradkarske osady nevytvara a tie cu su,nechame radsej znicit.Po dlhorocnom obhospodarovani pozemku,sa musime vystahovat.Nevie mesto Kezmarok ponuknut majitelovi pozemku nahradny pozemok ?Nie je predsa mozne,ze behom jedneho mesiaca sa mame rozhodnut,ci berieme pozemok za cenu stavebneho pozemku kde sa cena pohybuje cca 25EUR za m2.Odkial starsi ludia maju vziat tolke peniaze?Ak je vsade pozemok vedeny ako orna poda,preco nam nie su ponuknute adekvatne ceny pozemkov?Nevravim o pristupovych cestach,ktore si musime odkupit,inak nam bude zabraneny pristup na zahradku.Ludia zahradky odkupit chcu,ale za normalnu cenu a nie za cenu stavebnych pozemkov.
chovatelka danej osady

20. december 2012

Odpoveď samosprávy

Záhradkárska osada

Chovateľská osada bola v minulosti povolená ako dočasná do doby realizácie preložky cesty I/67. Zmenou návrhu trasovania preložky cesty I/67 zo strany Slovenskej správy ciest sa vytvorili predpoklady pre ponechanie areálu, z hľadiska využitia územia, natrvalo.V zmysle Zmien a doplnkov Územného plánu mesta Kežmarok , ktoré obstaralo mesto Kežmarok, schválených v mestskom zastupiteľstve dňa 25.10.2012 uznesením č. 213 má teda chovný areál trvalý charakter. Do majetkoprávneho vysporiadania pozemkov chovného areálu však mesto Kežmarok nie je kompetentné vstupovať . O spôsobe a možnostiach vysporiadania pozemkov v záhradkárskych osadách a teda aj v tejto chovnej osade sa môžete informovať na Obvodnom pozemkovom úrade v Kežmarku, ulica Mučeníkov č. 4, ktorému riešenie týchto otázok kompetenčne prislúcha.






Ing. Eva Kelbelová, vedúca oddelenia ÚPŽPSK
14. január 2013

Odkaz pre starostu

Samospráva v rámci svojich možností odpovedala, zaraďujeme medzi vyriešené. Zároveň však meníme zodpovednosť pri tomto podnete, keďže ďalšie riešenie podnetu nie je v kompetenci samosprávy. Tým pádom sa podnet neobjaví v štatistikách hodnotenie samosprávy.

Ak by však mal autor podnetu nejaké pochybnosti alebo ďalšie otázky k tejto téme, bez problémov ich môže k podnetu napísať.
22. január 2023

Vaz Zubaj

Rád by som sa dozvedel, ci je este nejaka moznost si prenajat zahradu v zahradkarskej oblasti Turbina? Strasne rad by som chcel zahradu s chatkou a potrebujem poradit a pomoct informaciou ci niekto chatku nepredava, alebo neprenajima dlhodobo? Nejake peniazky mam a aj chut pracovat na zahradke-:) Dakujem za kazdu dobru radu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.