Preložka cesty I/67

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 23. decembra 2012

Už niekoľko rokov sa hovorí o preložení cesty I/67, teda smer Poprad, Sp. Belá. Prvá etapa sa skončila pred V. Lomnicou a ďalej (zatiaľ) nič. Ako sa bude ďalej postupovať, resp. kedy? Pri náraste áut na cestách to bude (a niekedy už aj je) o život - a o nervy... Ďakujem.

28. december 2012

Odpoveď samosprávy

Cesta I/67 je cesta prvej triedy v správe štátu prostredníctvom Slovenskej správy ciest v Bratislave, ktorá popri ciest 1. triedy spravuje i rýchlostné komunikácie, pričom pod správou treba rozumieť ich prevádzku aj výstavbu. Pre riešenie preložky cesty I/67 Veľká Lomnica - Kežmarok bola v roku 2009 začatá príprava, v rámci ktorej bola navrnutá trasa a posúdenie umiestnenia stavby z hľadiska dopadov na životné prostredia (EIA). Toto posúdenie má podobu medzirezortne dohodnutého riešenie a je potvrdené rozhodnutím Ministerstva životného prostredia. Vychádzajúc z tohoto nového trasovania preložky cesty, mesto zabezpečilo vypracovanie a schválenie zmeny Územného plánu mesta Kežmarok, ktorú schválilo Mestské zastupiteľstvo v Kežmarku na svojom zasadnutí 13.12.2012. Týmto boli zo strany mesta splnené podmienky a predpoklady pre ďalšiu prípravu tohoto severného obchvatu mesta. Pretože táto stavba je v investorstve štátu, intervenoval jej zaradenie do plánu štátnych stavieb primátor Kežmarku osobne u bývalého ministra Výstavby, dopravy a regionálneho rozvoj pána Fígela, kde začatie jej výstavby sa predpokladalo po roku 2016. Snahu postupne riešiť prestavbu cesty na štvorpruh podporujú i ostatné mestá na jej trase - Spišská Belá, Podolinec, Stará Ľubovňa, avšak vzhľadom na zložitú situáciu v národnom hospodárstve Slovenskej republiky nie je predpoklad, žeby sa preložka cesty dostala do priorít vlády.

Ing. Ladislav Faix, prednosta MsÚ
13. január 2013

Odkaz pre starostu

Zaraďujeme medzi neriešené podnety. No meníme aj zodpovednosť pri tomto podnete, keďže to nepatrí do kompetencií našej samosprávy. Preto sa jej to v štatistikách neprejaví ako neriešený podnet.
26. január 2013

to mas

a kedy su volby? :)
17. november 2017

Rendezak

sak ale uz je situacia v hospodarstve ovela lepsia tak naco sa caka????

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.