Problémy ulice Pradiareň

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Darina Heringová 25. januára 2013

Občania ulice Pradiareň sa pýtajú kedy bude mať mesto Kežmarok záujem aj o túto ulicu. Radi by sme doručili list na zasadanie mestskej rady aby sa poslanci a mesto začalo zaujímať aj o túto ulicu lebo tak platíme dane ako v meste ale podmienky nemáme mestské. Nepáči sa nám aj navýšenie dani za psov lebo my sme na otvorenom priestranstve a nie ako ulice v meste.

27. január 2013

Darina

je to pravda už sme na to davno prišli,že je škoda ich voliť lebo pozeraju sa len na seba a okolie ich nezaujima.Ale hlavna vec, že vždy len rokuju ,riešia ale čo to nevieme.
27. január 2013

Odkaz pre starostu

Sorry, nadávky musím mazať. Ďakujem za slušnú diskusiu!
30. január 2013

jano

Nadavky sa musia mazat ale konkretny priklad korupcie ohladom zadelovania bitov ktori som posielal sa akosi stratil co??? Asi to tu spravuje fanusik Sajtlavu
30. január 2013

Odkaz pre starostu

Iba ak, tak fanúšik Slovanu... ;) Žiadny podnet sa tu nestratil. Na niektoré tvrdenia však treba mať dôkazy... Informoval som vás o tom aj v súkromnej mailovej správe.
31. január 2013

to mas

minusko za ten slovan
HK 31 Kezmarooooook :)
07. február 2013

Lenka

Ja, ako obyvateľka Pradiarne plne s týmto súhlasím... na tejto našej "ulici" si sem tam pripadám ako v nejakej osade. Mesto dáva od nás ruky preč, nerieši žiadne problémy, aj keď tu je priemyselný park, veľa ľudí dochádza za prácou k nám, pokiaľ tu bola ešte škola tak tu chodievali študenti. Platíme dane pomaly ako v meste a nič sa tu nedeje. Separovaný odpad predstavuje jeden kontajner v strede ulice a nič viac, pričom každý platí aj za odvoz tohto odpadu. Ale kto pôjde s tým odpadom k tomu kontajneru? Žijú tu starí ľudia - či v hornej, či dolnej časti...
29. apríl 2013

Odpoveď samosprávy

Keďže samospráva stále nekomunikuje so svojimi občanmi prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk, museli sme ju prinútiť odpovedať svojim občanom pomocou Infozákona.

Tu sú otázky, ktoré sme sa za vás pýtali a odpovede samosprávy:

Otázka:
Aké sú plány samosprávy na zlepšenie života v časti mesta - Pradiareň?

Odpoveď:
Mesto nemá túto informáciu.

Otázka:
Aké sú v najbižšej dobe plánované investície do výstavby, prestavby, či rekonštrukcie infraštruktúry a majetku mesta v časti Pradiareň?

Odpoveď:
V rámci opráv ciest boli zaradené do plánu mesta rekonštrukcie asfaltových povrchov aj cesty dolnej časti ulice Pradiareň od hlavnej cesty, okolo spol. Hengstler až po napojenie na cestu od železničnej zastávky v rozsahu položenia novej obrúsnej vrstvy. Jestvujúci dláždený chodník bude v rámci údržby v poklesnutých a poškodených úsekoch upravený.
V tohto roku je v rozpočte mesta realizácia nových prístreškov autobusovej zástavky na obidvoch stranách hlavnej cesty.

Otázka:
Aké kroky plánuje samospráva v časti Pradiareň pre zrevitalizovanie zelene, vyčistenie a úpravu okolia a trvalé udržiavanie verejných priestranstiev v tejto časti?

Odpoveď:
Mesto vykonáva v Pradiarni kosenie plôch okolo chodníkov, rigoly, plochu priemyselného parku, vnútro kruhového objazdu a okolie visutej lávky a plochy pri hlavnej ceste. Bude vyčistený chodník, ktorý z dôvodu menšieho využívania prerástol trávou a orezanie topoľov rastúcich pri radových garážach, v hornej časti bude vykonané vyčistenie rigolu po obidvoch stranách komunikácie. Zberanie odpadkov zabezpečuje mesto na jar spolu s pozametaním kamienkov po zimnom posype. Počas roka zabezpečujú pracovníci malých obecných služieb zberanie odpadkov a vysypávanie smetných košov na autobusových zastávkach a zabezpečia upratanie aj okolia visutej lávky. Zlikviduje sa čierna skládka pri oplotení a budove železničnej zastávky a skládka zeminy pri vjazde do spodnej časti

Otázka:
Mieni samospráva znížiť dane za psa v tejto časti mesta?

Odpoveď:
Mesto nemá túto informáciu. Ku zmene sadzby dane za psov mesto pristúpilo z dôvodu zjednotenia sadzieb dane za psa pre všetky rodinné domy v meste.

Pripravené z podkladov Mestského úradu a Verejnoprospešných služieb Mesta Kežmarok, dňa 25.04.2013.

24. január 2020

Odpoveď samosprávy

Autobusové zástavky boli vymenené a opravené, zeleň je udržiavaná, smerová tabuľa označujúca lokalitu Pradiareň bola umiestnená, taktiež železničná zástavka je označená a pôvodná budova železničnej zástavky bola asanovaná a povrch upravený, chodníky boli čiastočne dobudované. V priemyselnej zóne bola umiestnená nová autobusová zástavka MHD.

Ing. Eva Kelbelová, oddelenie UPŽPSP, Msú KK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.