Nedostatok parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Vlado 02. júna 2013

Katastrofálny problém s parkovaním na ulici Záhradná1,3,5,7,9 kde pred panelákmi a medzi nimi už nieje kde parkovať.Na tejto ulici sa nič nerobilo zhruba od roka 2000.Chodníky a cesta z roku 1970 už dosluhujú a nikto nič nerobí!!!!Autá stoja na tráve,chodníkoch a majitelia su nútený porušovať dopravné predpisy.

11. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Aj k tejto odpovedi sme museli donútiť samosprávu len pomocou Infozákona. Tu je jej odpoveď:

"Nárast automobilovej dopravy vo vzťahu k možným disponibilným plochám pre statickú dopravu, v rámci existujúcich obytných súborov, ktoré boli dimenzované na stav v čase výstavby sídliska a v súčasnosti nevyhovujú, je problémom celoslovenským . Riešením statickej dopravy na ulici Záhradnej sa Mesto Kežmarok, v rámci územných možností, zaoberá. Mesto má spracovanú projektovú dokumentáciu na úpravu parkoviska na p.č. 3173 a 1650 k.ú. Kežmarok vedľa denného sanatória, kde sa ráta so zvýšením parkovacích miest. Pre iné prioritnejšie úlohy, bola akcia vylúčená z plánu pre rok 2013. Ďalšou jedinou možnou disponibilnou plochou pre riešenie statickej dopravy je pozemok p.č.1595/1 k.ú. Kežmarok, vedľa garáží. Názory dotknutých obyvateľov sídliska na využitie tohto územia sú rozdielne. Mesto eviduje požiadavku obyvateľov na zriadenie ihriska na tejto ploche.
Komplexným riešením priestorového dokomponovania sídliska z hľadiska potrieb riešenia statickej dopravy ako aj športových plôch sa Mesto zaoberá. Realizácia je následne podmienená ekonomickými možnosťami mesta."
24. január 2020

Odpoveď samosprávy

V uvedenej lokalite bolo zrealizované oplotenie detského ihriska a vo väzbe naň sa upravili aj priľahlé parkovacie plochy v časti pred garážami.

Ing. Eva Kelbelová, odd. UPŽPSP MsÚ KK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.