Rozdeľovanie mestských bytov

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Ján Kováčik Kováčik 22. marca 2018

Zaujíma ma, aj mnohých obyvateľov mesta, akým spôsobom sa rozdeľujú mestské nájomné byty v Kežmarku, aké sú kritériá na ich pridelenie a ako presne sa vyberajú úspešní žiadatelia spomedzi všetkých žiadostí, keďže mnohé mladé rodiny čakajú na byt márne a žijú v drahých podnájmoch. Stojí za to sa prejsť okolo týchto bytoviek a pozrieť sa pozorne, aké autá sa na priľahlých parkoviskách nachádzajú a aké zvučné mená sú na zvončekoch. Niekoľko mien má aj blízky vzťah s niekým z mestského úradu. Dokonca viem o prípade, že obyvateľka mestského bytu ho ďalej prenajíma. Ako to? To nik nevidí? Vo vchode každý každého kryje...

29. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Kováčik.
Zasielam Vám odpoveď Ing. Perignáthovej, vedúcej majetkovoprávneho oddelenia a správy majetku:
Nájom bytov vo vlastníctve mesta Kežmarok schvaľuje mestské zastupiteľstvo na návrh komisie sociálnej a bytovej.

Nájom bytov sa riadi Všeobecne záväzným nariadením mesta Kežmarok č. 1/2013, ktorým sa upravuje nájom bytov vo vlastníctve mesta.
O skutočnosti, že nájomca mestského bytu byt ďalej podnajíma nemá mestský úrad informáciu, v prípade, že o takejto skutočnosti viete, je potrebné ju nahlásiť mestskému úradu. Mestský úrad Kežmarok skúma pred uzatvorením nájomnej zmluvy, vrátane opakovaného nájmu, splnenie podmienok podľa Všeobecne záväzného nariadenia č.1/2013 a zákona č. 443/2010Z.z. v platnom znení.
A.Perignáthová

Ing. Zuzana Šlosárová, komunikačný manažér mesta Kežmarok
02. apríl 2018

Ján Kováčik Kováčik

No to je sice pekne,ze sa takto OFICIALNE akoze riadite zakonmi...realita je trosku inde,ze...budme uprimni ... A o kom viem,ze prenajima byt? Pani Viera Macková, Košická 10. Aj v tomto pripade cakam na odpove samospravy ako sa k tomuto postavi a ako to vyriesi...a nielen,ze ved ju pozname,je z uradu,tak to nejako ututlat...takych mudrych by bolo...ked ten byt nepotrebuje,preco ho nedostane niekto iny a este sa aj obohacuje??? A viem,ze prenajima,s odpovedou typu,ze ste to preverili a nepotvrdilo sa to,neprejdete.
24. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
za podnet ďakujeme, uvádzané skutočnosti mestský úrad preverí. Po preverení odpoveď doplníme.
Agáta Perignáthová


Ing. Zuzana Šlosárová, komunikačný manažér mesta Kežmarok
21. jún 2018

Ján Kováčik Kováčik

Od aprila ste nedoplnili vyjadrenie a podnet je vyrieseny? Cize najomne byty si vasi znami,ktori prisli k bytom ako slepa hus k zrnu,mozu veselo prenajimat,zarabat na tom,vy ich kryjete,vsetko zametiete pod koberec a mlade rodiny byty nedostanu,lebo na nich neostalo? Vsak sa vyjadrite,mali sre dost casu na doplnenie informacie...hanba vam
11. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!
Po preverení skutočností v prípade možného podnájmu mestského bytu bolo zistené, že nešlo o podnájom ale o dočasné zotrvanie príbuzných s maloletými deťmi u nájomníčky mestského bytu na nevyhnutnú dobu z dôvodu ich nepriaznivej bytovej situácie. V súčasnosti sa táto rodina v byte nezdržiava, svoju bytovú otázku si vyriešili.

A.Perignáthová
vedúca majetkového oddelenia MsÚ


Ing. Zuzana Šlosárová, komunikačný manažér mesta Kežmarok
11. apríl 2020

Nikola Šajnovská

Dobry večer môžem sa opytať že či mate este niejake podnajmy volne

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania