Oprava mestskej práčky

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
K 24. júla 2018

Aký presný typ automatickej práčky (2 ks) dalo mesto opraviť za 720 €? Čo zahŕňala samotná oprava? Nebolo výhodnejšie kúpiť práčky nové?
Ďakujem za odpoveď.

07. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslaný podnet. Posúvame ho na prehodnotenie príslušnému oddeleniu. V krátkej dobe sa ozveme s vyjadrením.
Tešíme sa na ďalšiu komunikáciu s vami. S úctou,

Ing. Zuzana Šlosárová, komunikačný manažér mesta Kežmarok
07. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vážený občan,

zariadenie v rámci poskytovania sociálnych služieb je povinné zabezpečiť aj pranie, žehlenie a údržbu bielizne. Na zabezpečenie tejto služby práčovňa používa 3 profesionálne veľkokapacitné práčky a 3 malé spotrebiteľské práčky. Perieme osobnú, posteľnú bielizeň pre cca 120 obyvateľov, ďalej pracovné odevy pre zamestnancov a textil stravovacej prevádzky.


1. Opravovali sa práčky:
- Primus X - 35, Primus R 022 ide o veľkokapacitné profesionálne práčky na 35 kg a 22 kg bielizne. Dotazovateľ pravdepodobne uvažoval, že ide o bežné spotrebiteľské automatické práčky. Cena nami používaných profesionálnych veľkokapacitných práčok sa rádovo pohybuje v tisíckach eur.


2. Na týchto práčkach bola realizovaná výmena napúšťacích ventilov, výmena elektrického relé, výmena remeňov, vyčistenie odtokov. Servisný technik bol privolaný z dôvodu porúch opakovane. K poškodeniu napúšťacích ventilov došlo pravdepodobne v dôsledku mechanických nečistôt v prívode vody, čo mohlo byť spôsobené rekonštrukciou oddelenia C (nové rozvody vody), zásahom do pôvodných rozvodov a naplavením nečistôt. Servisný technik doproručil montáž filtračného systému pre práčku PRIMUS X-35.

S pozdravom


Mgr. Marcela Ištocyová
riaditeľka ZPS a ZOS


Ing. Zuzana Šlosárová, komunikačný manažér mesta Kežmarok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania