Parkovanie na ceste výjazdu do jednosmernej ulice Pod lesom

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Alena Bartova 18. októbra 2018

Dobrý deň, obraciam sa na Vás s problémom, ktorý sa týka výjazdovej jednosmernej cesty od hotela Štart na sídlisku Sever.
Po novovzniknutej jednosmerke je jediným výjazdom cesta určujúca smer, ktorá je pravidelne blokovaná zaparkovanými autami v rade na ceste, čo veľmi obmedzuje až znemožňuje výjazd.
Chcela by som poprosiť o doriešenie, pretože sa ma to bezprostredne dotýka, keďže tam bývam. Treba vyznačiť, že tam parkovisko nie je. Prikladám aj fotografiu.
Ďakujem za vyriešenie situácie.
Bartová

18. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslaný podnet. Posúvame ho na prehodnotenie príslušnému oddeleniu. V krátkej dobe sa ozveme s vyjadrením.
Tešíme sa na ďalšiu komunikáciu s vami. S úctou,

Ing. Zuzana Šlosárová, vedúca oddelenia komunikácie, propagácie a regionálneho rozvoja
23. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Situáciu sme preverili v teréne . Bude potrebné naceniť a naplánovať stavebné úpravy celej plochy s napojením na nové asf.povrchy ul.Pod lesom, ohraničiť a priznať okraje ciest cestnými obrubníkmi, vyfrézovať a položiť nový asfaltový povrch a potom by sa vodorovným značením s dopravnými tieňmi určil priestor pre cestnú premávku a možný priestor pre statickú dopravu. Pre vyznačenie vodorovného značenia, prípadne aj doplnenie zvislého značenia je potrebné spracovať jednoduchú dokumentáciu, ktorú je potrebné odsúhlasiť s dopravným inšpektorátom. Úpravu sa pokúsime zaradiť do plánu na budúci rok.

Ing. Eva Kelbelová, MsÚ Kežmarok


Ing. Eva Kelbelová , MsÚ Kežmarok
23. október 2018

Alena Bartova

Dobrý deň
Ďakujem za odpoved, ktorá je však pre mna nedostačujúca , pretože nerieši problém.
Chápem, že na realizáciu všetkého čo treba urobiť je potrebný čas a tak treba nájsť dočasne riešenie. Zrejme ste si boli terén obhliadnuť cez deň, keď sú autá preč, lebo ľudia sú v práci, ale ráno, poobede a hlavne večer je to neprejazdné a ja nemám inú možnosť výjazdu. Neviem ako to bude fungovať počas zimného obdobia, keď bude treba odhrnúť ráno sneh...
Žiadam preto aspoň dočasne vyriešenie dočasným dopravným značením.
Ďakujem Bartova
31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ,
Uvedený priestor nie je určený pre parkovanie motorových vozidiel. V prípade, že je odstavené auto na prístupovej komunikácii a bráni k prístupu, dopúšťa sa priestupku proti zákonu , v takomto prípade je možné situáciu riešiť za pomoci mestskej polície . Z technického hľadiska môžeme dočasne riešiť stav umiestnením zákazovej značky . V zmysle platnej legislatívy však musíme každé nové dopravné značenie odsúhlasiť s Okresným dopravným inšpektorátom, preto nevieme to zabezpečiť obratom .

Ing. Eva Kelbelová, MsÚ Kežmarok


Ing. Eva Kelbelová , MsÚ Kežmarok
03. február 2020

Odpoveď samosprávy

Problém parkovania na Ulici Pod Lesom bol vyriešený zjednosmernením ulice a úpravou organizácie dopravy po rekonštrukcii miestnej komunikácie.

Ing. Eva Kelbelová, odd. UPŽPSP MsÚ KK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania