Hlavné námestie - chýbajúca hviezda na radničnej veži

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

V riešení
meno
Daniel 05. októbra 2019

Dobrý deň,
v novembri to bude presne 15 rokov od víchrice, ktorá z vrcholu veže radnice takmer zhodila okrasnú kovovú hviezdu. Hviezdu z bezpečnostných dôvodov krátko po víchrici odstránili. Od tej doby žiadne z doterajších vedení mesta Kežmarok neprišlo ani len s minimálnym úsilím, aby bola hviezda opäť na svojom mieste.
Kedy vrátite hviezdu späť na jej pôvodné miesto?

16. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Daniel,
momentálne nemáme informáciu o tom, kde sa hviezda nachádza, hoci sme ju opakovane hľadali. Pri hľadaní hviezdy požiadame o pomoc občanov prostredníctvom našich médií. Ak sa nájde, radi ju opäť vrátime na pôvodné miesto.
Pekný deň,

Ing. Zuzana Šlosárová, komunikačný manažér
08. november 2019

Daniel

Ďakujem za odpoveď.
Myslím si však, že viac ako občania by k situácii mali čo povedať zodpovední ľudia, ktorí v tom čase pre mesto pracovali. Niektorí z nich preň určite pracujú aj v súčasnosti. Situácia zároveň vypovedá veľa o prístupe správcov Kežmarku k majetku nášho mesta a k jeho historickým, architektonickým a kultúrnym hodnotám. Neviem si predstaviť ako je možné, že sa stratí medená, pomerne veľká, ťažká a hodnotná dekorácia historickej radnice a nikto za to nie je zodpovedný.

S pozdravom,
Daniel Dluhý

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania