Starý trh - Neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Katarína 08. októbra 2019

Dobrý deň, chcem sa informovať v mene celej ulice Starý trh, ako je možné, že Pamiatkový úrad do dnešného dňa zakázal akékoľvek úpravy na domoch, ktoré mali pôvodnú strechu, okná a dvere, ako aj kovania na nich. Obyvatelia týchto domov museli pri rekonštrukcii vrátiť všetko do pôvodného stavu, ale dnešným dňom sa to zmenilo pri rekonštrukcii domu s popisným číslom 31, kde pri rekonštrukcii zanikli pôvodné dvere s kovaním a nahradili sa novými obyčajnými, taktiež zanikla pôvodná škridľová strecha a bola nahradená obyčajnou plechovou. Je to nefér voči ostatným, ktorí museli dodržať všetky pravidla, a niekto nemusí nič? Budeme vďační za veľmi rýchlu odpoveď. Ďakujeme.

09. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
V tomto prípade ide o nepovolenú výstavbu. Mesto Kežmarok, stavebný úrad spolu s Krajským pamiatkovým úradom stavbu zastavilo. Ďalej budeme postupovať v súlade so stavebným zákonom.
S pozdravom
Ing. Eva Kelbelová
Vedúca oddelenia územného plánovania, životného prostredia a stavebného poriadku
Kto? Oddelenie územného plánovania, životného prostredia a stavebného poriadku
10. október 2019

Katarína

Dobrý deň,
vzhľadom na Vašu odpoveď, v ktorej ste uviedli, že stavba je pozastavená sa chcem informovať ako je možné, že práce na streche domu naďalej pokračujú. Ďakujem za rýchlu odpoveď.
16. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ,

Stavebný úrad práce na stavbe zastavil v súlade so stavebným zákonom č. 50/76 Zb. Nerešpektovanie zastavenia stavebných prác a pokračovanie vo výstavbe je opakovaným porušením stavebného zákona č. 50/76 Zb. v znení neskorších predpisov a bude prerokované ako priestupok proti stavebnému zákonu. Stavebný úrad, žiaľ, nemá možnosť zabrániť fyzicky na stavbe pokračovaniu vo výstavbe, len nerešpektovanie zákazu opakovane riešiť tak, že stavebné práce v každom štádiu zastaví a prerokuje ako ďalší priestupok s uložením príslušnej sankcie.

S pozdravom

Ing. Eva Kelbelová

Vedúca oddelenia územného plánovania ,životného prostredia a stavebného poriadku

Oddelenie ÚPŽPSP

Ing. Zuzana Šlosárová, komunikačný manažér

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.