Parkoviská/chodníky.

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 12. marca 2014

Dobrý deň, práve som si v istom denníku prečítal článok o čoskoro slávnej rekonštrukcii centra mesta.
Podľa vyjadrenia predstaviteľov mesta, oddelenia územného plánu, potrebuje mesto vyriešiť komplikovanú statickú dopravu v centre mesta.
Má vôbec mesto nejaké komplexné riešenie statickej dopravy v meste? Lebo podľa toho, čo si všímam, nemá.
Prečo mesto nevyrieši problém statickej dopravy prevzatím parkovísk do vlastnej správy? Je to pre mesto až tak nevýhodné, spravovať vlastné parkoviská? Alebo je mesto odbremenené od údržby parkovísk(čistota, sneh, drobné opravy) tým, že ich jednoducho prenajme?
V rámci riešenia statickej dopravy, a ak mesto má myslieť aj na chodcov a oživenie centra, rád by som vedel odpovede na ďalšie otázky:
Kedy mesto plánuje rekonštruovať parkovisko pri "Hotelovke" tak, aby sme sa za neho nemuseli hanbiť? Alebo súčasný stav (za mokra mláky a blato, za sucha prach, o estetickej stránke radšej pomlčme) mestu úplne vyhovuje?
Premýšľali pracovníci mesta, ktorí by mali mať prvoradý záujem na jeho rozvoji a vzhľade nad možnosťou, aby sa po prevzatí prevádzkovania parkovísk naspäť pod mesto(Techn.služby?) osadili pri vjazde rampy, a na niektorých parkoviskách by bola napr. 1.hodina zdarma(pol hodiny)? Robil niekto kalkuláciu nákladov a návratnosti? Ak áno, mohli by sme ju vidieť?
Sú parkovacie/kamerové systémy, kde sa dá preukázať nákup v prevádzke, nielen parkovanie. Je predpoklad, že nie všade je jednoduchý park.systém vhodný, je potrebný prepracovanejší. Ale aj v blízkom Poprade taký funguje, a podľa mňa úspešne. Možno by mesto prišlo o nejaký príjem z parkovania, ale mesto a pešia zóna by sa podľa mňa stali dostupnejšie pre ľudí, aj ako zákazníkov prevádzok v centre. Nebolo by potrebné zužovať chodníky kvôli parkoviskám pre autá. Hlavne ak sa chodníky zužujú v miestach, kde je v tesnej blízkosti parkovisko. Alebo v takomto stave ani nie parkovisko, ale ujazdená plocha s vyberačmi parkovného, skoro ako na trhoch v blízkom Poľsku.
Poprosil by som konštruktívnu odpoveď v zmysle "Hľadajme riešenia, ako sa veci dajú robiť, a nehľadajme príčiny na výhovorky, ako sa veci robiť nedajú.
Za odpoveď, ktorá možno niekedy niečo posunie vpred vám vopred ďakujem.
(na obrázku je inšpirácia pre predstaviteľov mesta)

27. marec 2014

K.

Teší ma, že predstavitelia mesta operatívne zaradili do programu zasadnutia Mestského zastupiteľstva bod 12( http://www.kezmarok.sk/subory/msz/zasadnutia/2014/materialy/m20140327pdf.pdf ) . Chvályhodné, ak sa to udialo na podnet z tejto stránky. Ale na druhej strane je tiež chvályhodné, ak sa to udialo na podnet niekoho z radnice. Znamenie, že asi sa tu začína premýšľať rozumne. Jedna lastovička leto nespraví, ale aspoň nejaký náznak premýšľania v prospech mesta.
24. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Samospráva stále ignoruje otázky svojich voličov na tomto portáli. Aj k tejto odpovedi sme ju museli donútiť až pomocou Infozákona.

Opýtali sme sa konkrétne na tieto otázky:

- Má mesto nejaké komplexné riešenie statickej dopravy v meste?

- Prečo mesto nevyrieši problém statickej dopravy prevzatím parkovísk do vlastnej správy? Je to pre mesto až tak nevýhodné, spravovať vlastné parkoviská? Alebo je mesto odbremenené od údržby parkovísk(čistota, sneh, drobné opravy) tým, že ich jednoducho prenajme? 


- Kedy mesto plánuje rekonštruovať parkovisko pri "Hotelovke" tak, aby sme sa za neho nemuseli hanbiť? Alebo súčasný stav (za mokra mláky a blato, za sucha prach, o estetickej stránke radšej pomlčme) mestu úplne vyhovuje? 


- Premýšľali pracovníci mesta, o osadení rámp na parkoviskách, a na niektorých parkoviskách by bola napr. 1.hodina zdarma(pol hodiny)? Robil niekto kalkuláciu nákladov a návratnosti? Ak áno, mohli by sme ju vidieť?

Odpoveď samosprávy:
03. február 2020

Odpoveď samosprávy

Parkovací systém v centre mesta bol zavedený.

Ing. Eva Kelbelová, odd. UPŽPSP MsÚ KK

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania