Sihoť - chýbajúci chodník

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Kežmarčan 27. novembra 2019

Dobrý deň,
nedávno sa uskutočnila rekonštrukcia chodníkov na ulici Sihoť. Teda, iba čiastočná. Na strane, kde sú domy Sihoť 2 či 4 je rekonštrukcia až po križovatku pri lávke pre peších a cyklistov, no na druhej (pri zdravotnom stredisku) končí rekonštrukcia práve tam - pri stredisku.
To sa ozaj nenašli finančné prostriedky mesta, alebo investora, ktorý chodníky rekonštruoval, aby sa dotiahla rekonštrukcia až do konca, teda tiež až ku mostu? Bol by to ozaj taký problém?
A keď už sme na Sihoti, rekonštrukcia cesty sa neplánuje? Pomaly vyzerá ako bývalá cesta na Ulici Trhovište... Je to smutné.
Ďakujem za odpoveď a verím, že aj vyriešenie problému.

02. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslaný podnet. Posúvame ho na prehodnotenie príslušnému oddeleniu. V krátkej dobe sa ozveme s vyjadrením.
Tešíme sa na ďalšiu komunikáciu s vami. S úctou,

Ing. Zuzana Šlosárová, komunikačný manažér
10. január 2020

Odpoveď samosprávy

Obnovu chodníkov na ulici Sihoť realizovala prevažne na vlastný náklad Východoslovenská distribučná spoločnosť a.s. v súvislosti s rekonštrukciou verejných elektrických vedení a len v úsekoch, kde rekonštrukcia elektrorozvodov do chodníkov zasiahla, mesto Kežmarok v týchto úsekoch realizovalo v priamej väzbe výmenu priľahlých obrubníkov. Mesto Kežmarok postupne bude realizovať aj obnovu časti chodníkov nadväzujúcich na tie, ktoré boli zrekonštruované v rámci výmeny elektrorozvodov Vzhľadom na rozsah prác investičného charakteru na celom území mesta sa však ani kapacitne ani finančne nedá zvládnuť robiť súbežne celkovú obnovu ciest a chodníkov v danej lokalite. Budeme ju postupne plánovať vzhľadom na finančné možnosti mesta.

Ing. Eva Kelbelová, vedúca oddelenia územného plánovania, životného prostredia a stavebného poriadku mesta Kežmarok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.