Architektonické súťaže

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Kežmarčania 30. januára 2020

Dobrý deň,
v Kežmarku sa takmer každý rok niečo stavia, čo je na jednej strane viac-menej dobre, ale na druhej strane sa pozastavme nad kvalitou týchto stavieb, konkrétne ich návrhov.
Spomeniem len zimný štadión, fontánu pri radnici, pódium nad verejnými WC, pribudne nová poliklinika, rekonštrukcia priestoru pri Bažante, kúpalisko...
Prečo sa na ani jednu vec nevyhlásila anonymná architektonická súťaž? Nebolo by lepšie mať viacero návrhov, pohľadov od iných architektov, možno aj zo zahraničia a následne nech odborná porota vyberie ten najlepšie?
Nebolo by možné v budúcnosti to tak robiť? Robia to tak mestá, mestečká, súkromníci.Napr. kúpalisko. Spracovanie štúdie realizovateľnosti dostavby plavárne so zázemím v rámci areálu letného kúpaliska v Kežmarku by nemusel robiť priamo p. Kruliac...

30. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet bol poslaný na reakciu príslušnému oddeleniu. S pozdravom, Mgr. Ondrej Miškovič.

Mgr. Ondrej Miškovič, referent oddelenia komunikácie a propagácie mesta Kežmarok
06. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, mesto z časového hľadiska nemôže všetky časti Kežmarku, ktoré plánuje rekonštruovať dať ako výzvu s anonymnou architektonickou súťažou. V budúcnosti však takúto možnosť nevylučujeme. Niektoré projekty sú limitované časovo, z tohto dôvodu je potrebné vykonať potrebné úkony čo najskôr od ich schválenia. Taktiež mnohé projekty musia byť podrobené verejnému obstarávaniu a dôsledne kontrolované. Na mnohé časti mesta je potrebný pred výstavbou aj znalecký posudok z iných úradov. Ďakujeme za pochopenie.

Mgr. Marta Markočiová
vedúca oddelenia projektov a verejného obstarávania

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania