Severná - nevhodne umiestnený kôš

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Uzavretý
meno
Miloš Krompaščík 13. júna 2020

Zdravím. Chcem sa opýtať dokedy budú smetné koše zaberať parkovacie miesto na ul. Severnej, hneď za kotolňou. Opravovalo sa pôvodné miesto, ale to už je mesiac hotové.
Druhá otázka: mesto odstránilo z celého sídliska Sever malé odpadkové koše. Nové dalo len pri opravovanom ihrisku asi dva kusy ale odstránili z celej ulice Pod lesom ako aj z ulice Severnej aspoň 20 kusov. To si na MÚ myslia, že drobné odpadky si má každá matka, každé dieťa, exkrement po každom psovi, alebo každý jeden cigaretový ohorok odniesť obyvatelia sídliska domov? Alebo jednoducho hodiť na zem?

13. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ,
pre revitalizáciu vnútrobloku Sever bola spracovaná projektová dokumentácia a následne bola získaná finančná dotácia na realizáciu. Revitalizácia rieši komplexnú prestavbu a obnovu územia aj s drobnou architektúrou. Prvky drobnej architektúry , ktoré boli osadené pôvodne a už nevyhovovali z estetického a bezpečnostného hľadiska a súčasne boli nad rámec odsúhlasenej dokumentácie, bolo nevyhnutné odstrániť. V oddychovej zóne je inštalovaných dostatočné množstvo nových košov na odpadky . Na dôvažok je nevyhnutné konštatovať , že odpadkové koše na ulici majú slúžiť na drobné odpadky pre okoloidúcich, nemajú slúžiť pre domový odpad, na to slúžia kontajnery, ktorých je na sídlisku dostatok. Z uvedeného dôvodu umiestnenie košov na drobné odpadky pred vstupmi do obytných domov nemá opodstatnenie, naopak je na ťarchu v území, nakoľko odpad vo veternom počasí je rozfukovaný po okolí. Ak budú pretrvávať oprávnené požiadavky na doplnenie košov od obyvateľov sídliska, mesto po uplynutí doby viazanosti projektu , zabezpečí koše korešpondujúce s projektovanými košmi a tieto budú osadené na miestach, kde to bude skutočne nevyhnutné. Našim cieľom je zachovať taktiež jednotný estetický ráz územia, aby na jednej ploche neboli umiestnené rôznorodé prevedenia prvkov drobnej architektúry.

Ing. Eva Kelbelová,
poverená vedením oddelenia výstavby, dopravy a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.