Weilburská - detské ihrisko

Zodpovednosť za riešenie: Kežmarok

Vyriešený
meno
Michaela 06. júla 2020

Dobrý deň, chcem sa opýtať, nedalo by sa urobiť niečo s detským ihriskom na Weilburskej ulici? Celý deň tam svieti slnko, šmýkačky a hojdačky sú rozohriate, deti sa nemôžu bezpečné hrať. Ďakujem.

07. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podobný podnet mali aj iné mestá, kde na detské ihriská dopadalo viac slnečných lúčov cez leto a tak boli prvky rozpálené. Pri výstavbe sa počítalo s vytvorením tieňa, ktorý časom bude zabezpečený prirodzenou cestou, t.j. zeleňou. Mesto upravilo terén so sprievodnou zeleňou na ploche 750 m2.

Na detských ihriskách by sa menšie deti mali zdržiavať v sprievode rodičov alebo dospelej osoby, preto ich chceme aj touto cestou vyzvať k opatrnosti. V časoch najteplejšieho ročného obdobia, kedy sa teplota vzduchu vyšplhá na viac ako 30 stupňov, sa všeobecne neodporúča chodiť s deťmi práve na rozpálené ihriská, radšej niekam k studenej vode. Na ihriská v tomto období sa odporúča chodiť podvečer, keď sa plocha nachádza v chládku. Podobná prax sa robí aj v materských školách, kedy deti nepúšťajú sa hrať na rozpálené ihriská v areáli škôlok, ale ich pošlú do tieňa.

Ďakujeme za pochopenie.
Pekný deň,

Mgr. Ondrej Miškovič
Oddelenie komunikácie a propagácie mesta Kežmarok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania