Retardéry na Elektrárenskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Komárno

Vyriešený
meno
Michal 26. októbra 2016

Za viacerých obyvateľov mesta Komárno žiadame o urýchlenú inštaláciu retardérov na ulici Elektrárenská cesta v smere od čárdy pri Váhu po špic, po tejto ceste sa v prípade pekného počasia zvykne prechádzať veľa mladých rodín s deťmi, deti sa často bicyklujú aj samé a zároveň sa podľa nás jedná o miesto kde sa chodí predvádzať so svojim autom / motorkou veľa egoistov, ktorí nemajú problém lietať okolo chodcov (často detí) obrovskou rýchlosťou. V danej lokalite skutočne hrozí nešťastie a preto žiadame o inštaláciu cestných retardérov.
Ďakujeme

26. október 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Köszönjük a bejelentést.

Mestský úrad Komárno - Komáromi Városi Hivatal
13. december 2016

Odpoveď samosprávy

Elektrárenská cesta je  neosvetlená komunikácia, na ktorej je zabezpečené obmedzenie rýchlosti dopravnou značkou s max. dovolenou rýchlosťou 40 km/hod.
Podľa dopravného inšpektorátu umiestnenie retardérov si dopravno – bezpečná situácia na tejto komunikácii nevyžaduje, nakoľko sa nejedná o komunikáciu pred zariadením školy, škôlky, detského centra. Umiestnenie retardérov by bolo pre cyklistov nebezpečné, môže dôjsť k úrazu hlavne detí, ako aj k poškodeniu bicyklov.

Mestský úrad Komárno, Komáromi Városi Hivatal

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania