Ul. gen. Klapku-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Komárno

Vyriešený
meno
D 07. septembra 2020

Dobrý večer, týmto žiadam pána primátora o vykonanie riadneho a EFEKTÍVNEHO postreku proti komárom, nie len kŕmiť obyvateľov bludmi, že v júli boli konané postreky, pričom niekto schmatne peniaze ... v meste nastala kalamita komárov, nie je normálne aby si človek denne postrekoval a bez efektu. Ďakujem za skoré, REÁLNE a efektívne vybavenie tohto podnetu. Inak pristúpim k petícii.

14. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na základe Vášho podnetu ohľadom pozemnej aplikácie postreku proti lietajúcemu hmyzu Vám oznamujeme, že Mesto Komárno vykonalo dezinsekčný zásah dvomi metódami: po prvýkrát sa použila biologická metóda v máji 2020 a následne sa začalo s chemickou aplikáciou pozemného postreku, nakoľko po mesiacoch sucha boli mesiace jún a júl 2020 extrémne daždivé a chladné. Chemický postrek bol na celom území mesta Komárno - na sídliskách a v blízkosti obydlí, nielen v okolí vodných tokov (o harmonograme jednotlivých chemických postrekov, boli obyvatelia mesta vždy vopred informovaní) aplikovaný v dvoch zásahoch (dva razy celý okruh mesta). Chemický postrek je jedinou možnosťou ako obmedziť výskyt už dospelých komárov, ale žiaľ nie vyhubiť ich úplne.
Mesto Komárno sa stará o reguláciu komárov na celom území mesta, ale nakoľko okolité obce s touto nepríjemnou situáciu „nebojujú“ v dostatočnej miere, ovplyvňuje to život aj v našom meste. (Dolet komárov je dva až tri kilometre, pri vetre aj desať a viac kilometrov)
Zvýšený výskyt komárov je v blízkosti vodných tokov bežný a zvýšené množstvo komárov tento rok priniesli extrémne zmeny počasia a je pravdepodobné, že kvôli klimatickej kríze sa budú podobné extrémy objavovať čoraz častejšie.
V mesiacoch august a september 2020 bol vykonávaný chemický postrek už len počas dní pracovného pokoja a to len v blízkosti vodných tokov.
Kto? Mestský úrad Komárno

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania