Galaktická-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Nad jazerom

V riešení
meno
Miloš Straka 26. októbra 2020

Dobrý deň, na Galaktickej je dlhodobo problém s parkovaním. Teraz sa to ešte viac zhoršilo, lebo škola uzavrela svoje priestory, takže sa tam už nedá parkovať. Tým sme prišli o cca 10 až 12 parkovacích miest, čo je veľký problém. Chcel by som navrhnúť riešenie. Keby sa po celej dĺžke ulice vytvorili nové parkovacie miesta zrušením trávnika na tej strane ulice, kde sú kontajnery na smetie, veľmi by to pomohlo. Z môjho pohľadu si myslím, že by to nemalo byť nejako veľmi náročné riešenie.

11. november 2020

Miloš Straka

Aktualizoval som foto, nako2ko p;vodn0 bolo star0 a bolo pou6it0 pri inom podnete.
11. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Správcom komunikácií je Mesto Košice. Napriek tomu Mestská časť Košice - Nad jazerom investuje do riešenie statickej dopravy finančné prostriedky. Návrh, ktorý opisujete sme pred niekoľkými mesiacmi zaradili do možností navyšovania počtu parkovacích miest avšak Mesto Košice ako vlastník pozemku požaduje riešenie, pri ktorom konečná bilancia záberu zelene bude nulová. Aj táto požiadavka je riešiteľná avšak výrazne navyšuje výšku investície.
Kto? Mesto Košice

Milan Derfiňák, odd. V a IČ, Mestská časť Košice - Nad jazerom
11. november 2020

Miloš Straka

Mesto Košice keď je správcom komunikácií by sa malo začať starať aj o to, aby obyvatelia danej lokality mali kde parkovať. Poplatky, dane áno, ale služby to nie.
05. december 2020

Miloš Straka

Galaktická-parkovanie-chýbajúce miesta

Dobrý deň, na Galaktickej je veľký problém s parkovaním. Dlhodobo chýbajú parkovacie miesta. Už som o tom písal v predošlom podnete. Teraz sa to ešte zhoršilo. Tu si už asi z ľudí robíte naozaj srandu. Od dnes je časť Galaktickej na dlhú dobu úplne uzavretá kvôli výstavbe nového bytového domu LAGO. Čo myslíte, kde budú ľudia asi parkovať? Veď to už nie je normálne. A načasovanie tohto obmedzenia už asi horšie ani nemohlo byť, veď v čase blížiacich sa sviatkov sú parkoviská najviac zaplnené. Keby sa aspoň poskytlo náhradné riešenie napr. možnosť parkovania na parkovacej ploche športového klubu Galaktik a parkovacej ploche v areály školy. A z dlhodobého hľadiska vytvorenie parkovacích miest po celej dĺžke Galaktickej, tak ako som to písal v predošlom podnete.
05. december 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
05. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Váš podnet postúpime mestu Košice emailom nakoľko mesto podľa našich informácií nekomunikuje cez portál odkaz pre starostu.

Milan Derfiňák, odd. V a IČ, Mestská časť Košice - Nad jazerom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania