Dubová-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Vyšné Opátske

Vyriešený
meno
Lenka 08. apríla 2021

Na Dubovej ulici majiteľ inštaloval dažďový zvod z prístrešku na verejnú komunikáciu. Po daždi sa po ulici nedá prejsť kvôli blatu a vzniku hlbokých kaluží vznikajúcich vodou z uvedeného zvodu.

17. apríl 2021

Lenka

Prosím, aká je spätá väzba? Rieši sa to, alebo tam máme chodiť v gumakoch?
07. máj 2021

Lenka

Dobrý deň. Rada by som sa spýtala akú spätnú väzbu máte od samosprávy na Vyšnom Opatskom v Košiciach. Podala som 3 podnety ale doposiaľ sa ani jeden nerieši. Má v tom kompetentný nejaký osobný interest, že ani sem neuvedie akým spôsobom sa podnety riešia? V akom časovom horizonte môžeme očakávať nápravu stavu? Aký má potom táto forma angažovanosti v riešení problémov zmysel? Pekný deň prajem.
16. máj 2021

Lenka

Ďakujeme za pomoc. Problém vyriešený (veríme že nie len dočasne).
12. júl 2021

Lenka

Dobrý deň. Bohužiaľ sme sa tešili priskoro. Majiteľ vyspádoval odpadový žľab späť na verejnú komunikáciu. Cesta a susediace nehnuteľnosti sú podmáčané vodou zo žľabu. Prikladám foto. Chodíme sa tadiaľ s babkou modliť hore ku krížu a na Dubovej je vždy tá cesta znečistená blatom a sú tam veľké kaluže.
12. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne otvorený a preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
13. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Košice - Vyšné Opátske nemá uvedenú časť cesty v správe (vlastníkom je mesto Košice, predmetná časť cesty v záhradkárskej lokalite nebola odovzdaná do správy mestskej časti Košice - Vyšné Opátske). Napriek tomu sa snažíme vychádzať v ústrety aj záhradkárom, hlavne v oblasti susedských vzťahov. Po ostatnom upozornení vlastníka pozemku bol vývod dažďovej vody na cestu odstránený. Keďže sa situácia opätovne zmenila, naša samospráva znovu upozorní majiteľa nehnuteľnosti, aby odstránil vytekanie vody z jeho pozemku na cestu.
O tomto stave budeme informovať Magistrát mesta Košice.

Ing. Viktor Mikluš
starosta
05. august 2021

Lenka

Dobrý večer prajem. Dnešný stav v predmetnej veci je taký, že voda neodteka na verejnú komunikáciu. V prípade zmeny stavu to sem aktualizujeme. Ďakujeme za pomoc. Pán Boh zaplať.
23. november 2022

Lenka

majiteľ opätovne vyviedol odtok dažďovej vody na prístupovú nespevnenu cestu. Opätovné si to i čo chce ako všetci vagabundi v tomto bananistane!
26. november 2022

Lenka

Dubová-Verejný poriadok-iné

Na Dubovej ulici si majiteľ vyviedol na nespevnenu cestu dažďový zvod. Voda tam stojí a ľudia chodia po daždi v kalužiach vody a aj autá sú znečisťované. Minulý rok tam bol problém a po nejakom čase majiteľ opätovne preložil vývod dažďového zvodu zo súkromného pozemku na verejnú komunikáciu. Nie je tam kanál. Bude to niekto riešiť?
28. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Podnet postupujeme Stavebnému úradu, Pracovisko č. 4 – so sídlom na: Miestny úrad mestskej časti Košice – Juh, Smetanova 4, na riešenie.
Ako som už v minulosti písal, predmetné územie nespravuje Mestská časť. Jedná sa o záhradkársku lokalitu, nie intravilán Mestskej časti.

Ing. Viktor Mikluš
starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania