Húskova-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ KVP

Uzavretý
meno
Obcan 14. apríla 2021

Dobry den prajem, chcel by som Vas poprosit o ulozenie staleho vodorovneho retardera (na spomalenie aut) na ulici Huskova (medzi bytovkami a garazami)....na uvedenej ulici by mala platit maximalna rychlost 20 km/h..ale niektori vodici tu "uhanaju" s ovela vyssou rychlostou...A v tychto casoch je ovela vacsie percento aut na ulici Huskova - kvoli rekonstrukcii cesty Jana Pavla II... :( Je to kvoli bezpecnosti obcanov a obyvatelov...Dakujem pekne

15. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Mestská časť neuvažuje s realizáciou spomaľovacieho prahu na danom úseku Húskovej ulice z nasledujúcich dôvodov:
1. Spomaľovací prah je dopravné zariadenie a jeho umiestnenie musí schváliť cestný správny orgán (referát dopravy magistrátu mesta Košice) na základe súhlasného stanoviska Krajského dopravného inšpektorátu. Na základe našich skúseností sa osadzovanie nových spomaľovacích prahov nepovoľuje.
2. Predmetný úsek komunikácie sme zrekonštruovali minulého roku (kedy bude ukončená rekonštrukcia komunikácie na Jána Pavla II.) a osadenie spomaľovacích prahov vyžaduje vŕtanie do asfaltu, čo by narušilo jeho štruktúru a po čase by sme komunikáciu opravovali znovu. Je tu síce alternatíva spomaľovacích prahov z asfaltu, ale obe vyžadujú aj osadenie zvislého dopravného značenia, ktoré v tomto krátkom úseku (160m) nie je kam osadiť - na jednej strane garáže a na druhej parkovisko.
3. Pri už existujúcich spomaľovacích prahoch sa nám množia sťažnosti na zvýšený hluk a emisie kvôli brzdeniu a následnému rozbiehaniu motorových vozidiel.
4. Riešiť zopár nezodpovedných vodičov investíciou, ktorú po pol roku budeme odstraňovať považujeme za nehospodárne vynakladanie verejných prostriedkov

Ing. Jaromil Čop
vedúci oddelenia výstavby a majetku
Mestská časť Košice-Sídlisko KVP
Trieda KVP 1
040 23 Košice

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.