Dunajská-Verejný poriadok-rušenie nočného pokoja

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Erik 05. júna 2021

Týmto podnetom chcem požiadať starostu mestske časti, aby apeloval na mestskú, či štátnu Políciu a zintenzívnil sa počet hliadok, či počet obhliadok Dunajskej ulice, najmä v rozmedzí polnoci a 2. hodiny rannej, piatky a soboty, kedy sa na Dunajskej ulici pri Autoumyvárni Dunajská pravidelne stretáva mládež, ktorá konzumuje alkohol a ruší nočný kľud svojim hlučným prejavom, krikom, pískaním, atď. Deje sa to pravidelne a ruší to obyvateľov zo širokého okolia ulíc Idanská, Dunajská, Táborská, dokonca niekedy ich počuť až na Lomonosovú. Nie je akceptovateľné, aby táketo miesto v širšom centre mesta Košíc slúžilo ako nejaká šedá zóna, kde sa mládež chodí odreagovávať takýmto spôsobom a to pravidelne v čase nočného kľudu a bez akéhokoľvek povšímnutia či už mestskej, alebo štátnej Polície.

06. jún 2021

Neaktívny účet

mojou prvou otazkou je, kolko krát ste volali na mestskú policiu, štátnu policiu kvôli rušeniu nočného kludu, skôr ako ste napísali tento podnet?
12. jún 2021

Lenka

Reagujem na pána Vargu. Volať na MP je ako hádzať hrach na stenu + udajú ťa ako oznamovateľa tomu koho majú riešiť...Nám sa to stalo. pred sukromnou garážou stalo na drzovku v noci zaparkované auto a po volaní MP nikto neprišiel...a asi volali majiteľovi auta lebo vyšiel von a namiesto ospravedlnenia sa nám hrubo nadával a vyhrážal sa že tam pošle parkovať všetkých svojich kamarátov...a skoro pri odchode zrazil priateľa... keď sme volali kvôli rušeniu nočného kľudu MP (na Terase) tak nám povedal MP že keď to vadí ľuďom a nevedia si so susedmi rady že :"strčíte im do zámku zápalky a oni pochopia ako sa majú správať" fajn rada že? Sem asi píšu ľudia ktorým iné formy riešenia situácie asi zlyhali, alebo chcu zostať kvôli svojej bezpečnosti v určitej anonymite...
12. jún 2021

Neaktívny účet

S MP mám aj ja svoje skúsenosti. Kedysi, keď som riešil nepriechodnosť našej ulice, mali ochotu prísť a riešiť. Po novom, ak riešim verejný poriadok vo vnutrobloku, neprídu. Chystáme sa to riešiť na MČ juhu, oni s MP pravidelne zasadaju, nech vyvinú tlak. Inak ja osobne rušenie nočného kludu riešim so štátnou políciou, prinieslo mi to väčší efekt. Ale ani štátna polícia nieje nič moc. Taká kontrola jednosmerky u nás je vo hviezdach. Nič to ale nemení na tom, že keď chcem riešenie, musím ich osloviť. Keby vás bolo 10 ktorí by ste zavolali, brali by to inak. Druhá vec je, ci ste oboznámili s danou situáciou media. Toto funguje, keď sa toho chytia, body MP idú dole. Stačí to napísať do vhodnej skupiny na FB, novinári si to už nejdú. Možnosti je veľa, strach nič nerieši, nenechajme ich vyhrať. Veľa šťastia. Inak, aby ste vedeli, magistrát nieje zapojený do odkazprestarostu, a MČ juh tu neodpovedajú už 2 roky. Tu vás nikto nepočuje. Skúste predsa len ten FB.
13. jún 2021

Lenka

Pán Varga. podľa toho čo ste napísal je cítiť, že Vám na skutočnom riešení problémov naozaj záleží. Držím Vám palce nech nájdete formu akou dosiahnete želaný stav veci. Túto aplikáciu som našla a snažila využiť akúsi priamu linku tam kam je to potrebné, že tvorcovia robia projekt pre lepší život v našej krajine. je ale potom škoda, že kompetentní reagujú resp. nereagujú na tieto podnety. Je to potom ďalší klinec do rakvy občianskym aktivitám... Ak som sa pýtala či dané veci v ktorých som aj ja dávala podnety ľuďom vadia, vravia že samozrejme...ak ich vyzvem na pridanie sa..odpovedia že nechcú byť terčom...je to smutné, ale nájsť dnes správneho človeka pre správnu vec je čoraz obtiaznejsie.. ľudia sa bohužiaľ boja....pekný deň resp. večer prajem.
13. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme opätovne samosprávu, ako aj mestskú políciu a koordinátora mestskej polície Stanice Juh s prosbou o vyjadrenie. Budeme Vás informovať.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

nižšie prikladám vyjadrenie zodpovedného subjektu:

"Dobrý deň,
na základe Vášho podnetu ohľadom narúšania verejného poriadku (rušenie nočného kľudu mládežou pod vplyvom alkoholických nápojov) v Košiciach na Dunajskej ulici a to na Autoumyváreň Dunajská - car shop & coffee, z pohľadu Mestskej polície mesta Košice, stanice Juh uvádzame nasledovné:
Príslušníci Mestskej polície mesta Košice stanice Juh sústavne počas hliadkovej činnosti monitorujú situáciu vo zverenom rajóne ako aj vo vami uvedenej lokalite o čom nasvedčujú výstupy z hliadkovej a kontrolnej činnosti príslušníkov, ako aj zavedených a aplikovaných interných kontrolných mechanizmov Mestskej polície mesta Košice. V období od 01.01.2021 do 13.06.2021 Mestská polícia mesta Košice v uvedenej lokalite prijala celkovo 1 /jedno/ oznámenie od občana a to týkajúce sa porušenia Zákona č. 8/2009 Z. z. (Zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov) ktoré bolo vyriešené príslušníkmi Mestskej polície mesta Košice v súlade zo zákonom. Žiadne iné porušenie zákona nebolo na uvedenej ulici občanmi hlásené a príslušníkmi Mestskej polície mesta Košice počas hliadkovej a kontrolnej činnosti nebolo zistené narúšanie verejného poriadku (rušenie nočného kľudu a nedovolená konzumácia alkoholických nápojov). Príslušné kontroly sú permanentne plánované počas celého roka a to hlavne v problémových lokalitách na miestach, kde je predpoklad zdržiavania sa neprispôsobivých osôb, vykonáva Mestská polícia mesta Košice hliadkovú činnosť vo zvýšenej miere. Aj napriek tomu sa však môže stať, že tieto osoby sa na verejne prístupných miestach dopúšťajú protiprávneho konania, ale v blízkosti sa nenachádza policajná hliadka, pretože musí plniť zákonné úlohy na inom mieste. Z uvedeného dôvodu je preto potrebné, aby občania úzko spolupracovali s políciou a každé protiprávne konanie neprispôsobivých osôb bezodkladne oznámili na bezplatnom telefónnom čísle Mestskej polície mesta Košice ,,159“, alebo na telefónnom čísle Policajného zboru Slovenskej republiky ,,158“. Po takomto oznámení vyšle operačné stredisko v čo najkratšom možnom čase na miesto udalosti policajnú hliadku, ktorá situáciu preverí a rozhodne aj o ďalšom postupe. Iba pri spolupôsobení občanov a polície sa podarí odbúravať rôzne formy protiprávneho konania osôb. Na základe Vášho podnetu Mestská polícia mesta Košice zvýši hliadkovú a kontrolnú činnosť v uvedenej lokalite.



S pozdravom,

Mgr. František Harčarik
zástupca veliteľa stanice
Mestská polícia mesta Košice
stanica Juh
Jarmočná č.1, 040 01 Košice
Tel.: +421 908 131 277
Email: [email protected]"

S pozdravom



Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
15. jún 2021

Neaktívny účet

tu je potrebné povedať, že ľudia musia nahlasovat podnety, no MP musí mať záväzok, že do 30 minút prídu na miesto. osobná skúsenosť je, že neprišli ani do 60 minút. Ako potom môžeme spolupracovať. to už ale zachadzam do iného podnetu. V tomto podnete bolo iba jedno hlásenie, preto bude potrebné hlásiť to pri každej príležitosti, poprípade naplánovať hliadkovanie s koordinátorom MP juh. Hodilo by sa zverejniť cislo na koordinátora MP juh. dakujem.
15. jún 2021

František Harčarik

V prípade operatívnych alebo súrnych oznamov volajte číslo 159, príslušník operačného strediska Mestskej polície mesta Košice má online prehľad o všetkých hliadkach na celom území mesta Košice. https://www.kosice.sk/mesto/mestska-policia
15. jún 2021

Neaktívny účet

tu teda osobne odporucam prečítať si link a nájsť mail, alebo cislo na koordinátora juhu. kľudne s nim preberte potrebné veci, aby boli oboznámení so situáciou na Dunajskej. Potom po vyčerpaní všetkých týchto možností, keď sa stav nezlepší sa môžme pýtať co dalej. dovtedy veľa zdaru, a neváhajte zdvihnúť telefón. 1 podnet hovorí za veľa.
22. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: MsP Košice - Juh
22. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.