Pollova-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

V riešení
meno
Jaroslav 07. septembra 2021

Dobrý deň, chcel by som poprosiť pána starostu o pomoc s nepokosenou trávou na parcelách nachádzajúcich sa na Ulici Alexandra Dubčeka. Jedna sa o parcelu č. 1646/216, 1646/155 a 12899, poprípade aj ďalšie. Tráva z týchto parciel zasahuje do cesty, zabraňuje výhľadu a hrozí na križovatkách aj k tomu, že dôjde k dopravnej nehode. Vo veľkej miere sa jedna o inváznu rastlinu, "krídlatku" , ktorú je majiteľ pozemku podľa zákona povinný likvidovať. Poprosím pána starostu aby svojou autoritou donútil majiteľov parciel aby sa starali o svoj majetok a pravidelne ho kosili, poprípade keď sa starať o to nechcú nech to odpredajú obci za jedno euro a predpokladám že obec sa o to postará. Ďakujem za všetkých obyvateľov našej ulice.

10. september 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Košice - Krásna opakovane aj tohto roku vyzvala vlastníka p. č. 1646/216 a 155 a správcu p. č. 12899 na vykonanie údržby pozemkov. Vlastník pokosil niektoré pozemky v lokalite, no nie je známe, prečo na týchto údržbu nevykonal. Od správcu máme prísľub, že údržbu vykoná. Upozorníme oba subjekty, že vzhľadom na výskyt inváznych druhov - zlatobyľ , krídlatku japonskú a alergén ambrózia, podnet posúvame na priame konanie na OÚ.
MČ aktívne spolupracuje s oborom ŽP OÚ V Košiciach pri uplatňovaní nového zákona č. 150/2019 Z. z. a vyhlášky č. 450/2019 Z. z. týkajúcich sa inváznych a nepôvodných druhov rastlín. Vzhľadom na množstvo podnetov aj napriek úsiliu zamestnancov ŽP je proces zdĺhavý. Veríme, že nový zákon sa podarí úspešne uplatňovať v praxi.
Kto? MÚ MČ Košice - Krásna, odbor ŽP OÚ Košice, Komenského č. 52

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.