Opatovská cesta-kôš-preplnený

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Vyšné Opátske

V riešení
meno
Anna 28. októbra 2021

Stále preplnené koše ( ktoré sú určené pre zahradkárov ) a neporiadok vedľa košov. Tieto koše využívajú v skutočnosti obyvatelia z blízkeho okolia, ale aj bežne je vidieť, že zastanú auta a vyprázdia celý kufor auta odpadkov. Tento neporiadok sa nachádza v bezprostrednej blízkosti sídla mestskej časti a nechapem, že za 7 rokov tento problem sa nevyriešil.

29. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Kontajnery sú určené pre záhradkárov, ako uvádzate v podnete. Za ostatné roky sú už na štvrtom mieste. Tieto kontajnery zabezpečuje a platí mesto Košice prioritne pre záhradkárov. Nikto ich nechce mať pred svojim domom, tak sme ich nechali premiestniť pred park pri úrade. Nemáme personálne kapacity na to, aby miesto niekto strážil. Uzamknutie kontajnerov do kontajneroviska by tiež tento problém nevyriešilo. Momentálne riešime tento problém so spoločnosťou Antik Telecom možným monitorovaním miesta kamerovým systémom s napojením na Mestskú políciu.
Kontajnery sú vyprázdňované dvakrát týždenne, v pondelok a piatok. Tento týždeň už v pondelok boli obidva kontajnery plné.
Možnosť napojenia kamier je v tomto mieste v súčasnosti možná, preto sme ju touto formou začali riešiť.
Kto? Podnet bude riešiť Miestny úrad v spolupráci s Mestskou políciou a spoločnosťou ANTIK Telecom.
Kedy? Keďže vyriešenie podnetu závisí na externých partneroch, neviem sa vyjadriť k termínu vyriešenia.

Ing. Viktor Mikluš
starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania