Opátska-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

Vyriešený

Dobrý deň pán starosta Tomko, aj ja sa pridávam ku gratulantom k cene “Zlaté vedro” a som rád, že riešite podnety občanov lepšie ako väčšina starostov na Slovensku! Je naozaj dobré, že na podnet reagujete rýchlo - zvyčajne za niekoľko málo dní. Pri tejto príležitosti Vás chcem ale vyzvať aj na reakcie na následné otázky či doplňujúce informácie k podnetom v stave “v riešení”. K týmto je naozaj nepomerne menej reakcií z Vašej strany. Mám na mysli niekoľko podnetov napríklad: 1. ku koseniu, 2. k osadeniu zastávok (v ostatnom Krasňančanovi som sa dočítal, že ste sa zúčastnili ďalšieho kola rokovania s DPMK, prosím informujte nás - obyvateľov MČ Krásna, nás - cestujúcich v MHD, nás - Vašich voličov či sa na tomto druhom stretnutí už podarilo dohodnúť termín osadenia prístreškov na zastávkach v lokalite Na Hore, 3. prípadne aj k podnetu ohľadom možného obchodu v lokalite na Hore. V odpovedi ste len uviedli, že výstavba sa zastavila, pretože stavebník polyfunkčného objektu požiadal o “zmenu funkčného využitia časti objektu”. Myslím, že každému obyvateľovi časti Na Hore hneď napadla otázka: “Bude alebo nebude tam teda obchod? Ďakujem Vám za Vaše odpovede pán starosta a prajem veľa pracovných úspechov pri riadení našej časti mesta.

21. január 2022

Odpoveď samosprávy

Neviem či toto je vhodná platforma na tak rozsiahly záber.
Na podnet obyvateľov, Mestská časť vyzýva na vykonanie údržby pozemkov každoročne tých istých vlastníkov. Väčšina údržbu vykoná, ostatných vyzývame opakovane. Pri pozemkoch s ornou pôdou registra "C"KN, podnet posúvame na priame konanie na odbor Pozemky a lesy OÚ Košice. Pri výskyte inváznych druhov, žiadame o súčinnosť odbor Životného prostredia. Legislatívne je proces veľmi zdĺhavý, spravidla presahuje jedno vegetačné obdobie. Pozemky MČ, príp. Mesta, Mestská časť udržiava vlastnými personálnymi a technickými kapacitami niekoľko krát ročne.
Osadenie autobusových zastávok v lokalite IBV Na Hore je Mestom schválené. V súčasnosti prebieha zriadenie elektrických prípojok a stĺpov VO, ktoré sú podmienkou pre ich osadenie.
Žiadosť o stavebné povolenie na vybudovanie odchodu v polyfunkčnom objekte podal na Stavebný úrad Mesta Košice vlastník pozemku. MČ ako dotknutý orgán vydala súhlasné stanovisko pre vydanie stavebného povolenia k stavbe a k zmene stavby. Stavebný úrad Mesta Košice nariadil územné konanie za účelom zmeny územného rozhodnutia na 28.09.2021 k SO 01 - Polyfunkčný objekt. Špeciálny stavebný úrad Mesta Košice pre miestne a účelové komunikácie pokračoval v stavebnom konaní pre stavebný objekt SO 02 - Spevnené plochy - parkovisko dňa 26.10.2021. Právoplatné rozhodnutia stavebných úradov zatiaľ neboli doručené MČ. Vlastník pozemku podniká kroky pre - získanie právoplatného stavebného povolenia od Mesta Košice, aby mohol stavbu postaviť, skolaudovať a následné prevádzkovať.
Kto? Stavebný úrad Mesta Košice, Smetanova č. 4, Špeciálny stavebný úrad Mesta Košice pre miestne a účelové komunikácie

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania