Žiacka-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

V riešení

Dobrý deň p. starosta Tomko,
ako už bolo povedané v inom Odkaze pre starostu - ďakujem Vám i pánovi prednostovi Ivanišinovi za pomoc s vybudovaním kruhového objazdu v Krásnej a aj za vyriešenie nebezpečného parkovania v jeho blízkosti priamo pred predajňou potravín.
Chcem sa Vás opýtať na rovnaký problém ako bol pred vstupom na nelegálne parkovacie miesta pred spomínanou predajňou. Ide o vstup do dvorov domov bezprostredne susediacich s kruhovým objezdom, konkrétne Adamova č.13 a Žiacka č.24. Pred vchodom do ich dvorov je tiež vodorovná dopravná značka - Vyšrafovaný priestor. Je to priestor, do ktorého je zo zákona zakázané vchádzať alebo do neho nákladom zasahovať.
Pán starosta, ako sa majú majitelia týchto domov dostať domov autom?
Pred domom na Adamovej je táto značka aspoň prerušovaná (či je to oficiálne možné netuším), avšak obyvatelia domu na Žiackej ulici č. 24, keď idú domov musia porušiť dopravné predpisy (a náhodne som bol svedkom, že ich skutočne porušujú). Neviňme ich prosím! Čo majú robiť?
Pán starosta, som so istý, že nie Vy ste vinný. Nie Vy ste naprojektovali túto križovatku. Ako starosta však máte povinnosť dbať o dodržiavanie platných zákonov. Predpokladám (ak sa mýlim, vopred sa ospravedlňujem), že Vy ako zástupca MČ Košice-Krásna ste sa vyjadrovali k stavebnému povoleniu k tejto stavbe. Ak ste to však prehliadli a následne bolo schválené napriek rozporu s cestným zákonom - prosím informujte príslušné orgány (polícia, stavebný úrad…) na svoju chybu (a aj chybu všetkých ostatných zúčastnených subjektov) a tento rozpor. Ak bola v povolení udelená výnimka z dodržiavania tohto zákona - prosím o jej krátke potvrdenie. Stále však platí to, čo bolo pri parkovaní pred obchodom - v tejto križovatke musia majitelia domu na Žiackej č.24 protizákonne cúvať.
Ďakujem Vám za pomoc.

11. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
11. január 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MsÚ Košice Krásna
21. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dopravné značenie tejto stavby bolo už riešené niekoľko krát na mnohých fórach. Projekt trvalého dopravného značenia má vydané súhlasné stanovisko Krajského dopravného inšpektorátu Košice, na základe ktorého jeho použitie určil Referát dopravy Mesta Košice. Pri zakresľovaní komunikácie do katastrálnej mapy, projektant nevidí, kde majú vlastníci priľahlých nehnuteľností zriadené vstupy na pozemky. Stavba križovatky sa nachádza pred kolaudáciou, počas ktorej sa zaznamená, že povolené dopravné značenie je potrebné skorigovať podľa skutkového stavu. Priľahlá stavba je riadne povolená, užívaná a má teda povolený aj prístup z verejnej komunikácie. Do času, kým MČ vykoná opravu vodorovného značenia, vlastník pri vjazde na svoj pozemok samozrejme nebude sankcionovaný.
Kto? MÚ MČ Košice - Krásna
Kedy? hneď ako budú vhodné podmienky na nanesenie farby na asfalt

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna
14. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dopravné značenie bolo realizované na základe projektovej dokumentácie vypracovanej odborne spôsobilým projektantom, schválenej Krajským dopravným inšpektorátom Policajného riaditeľstva Košice, na základe ktorého vydal povolenie na jeho osadenie Cestný správny orgán Mesta Košice.

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MČ Košice - Krásna

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.