Tyršovo nábrežie-kôš-nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Staré mesto

V riešení

Toto kontajnerovisko na Tyršovom nábreží 11 je čistý výsmech. Kontajnerovisko, aj keď má vložku, je permanentne odomknuté a otvorené a teda nájazdy niektorých ľudí môžu veselo pokračovať, aj pokračujú. Neviem kto dostal od kontajneroviska kľúče, ale obyvatelia to zjavne nie sú. Čerešničkou na torte je, že sme prišli ešte aj o 4 parkovacie miesta, ktoré neboli a zjavne ani nebudú nahradené.

14. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem Vám veľmi pekne za Váš podnet, s ktorým si však dovolím (aspoň sčasti) nesúhlasiť, lebo:

1. Všade, takmer všade, si obyvatelia žiadajú vybudovanie takéhoto (uzamykateľného) kontajneroviska a my skôr nevieme, čo robiť ako prvé (každý si myslí, že tá jeho lokalita je prioritná), koho uprednostniť a koho posunúť na neskorší termín - toľko požiadaviek máme. Limitujú nás kapacity aj financie. Čo by za takú klietku dali na Slov.jednoty 38-48, ktorá bude najskôr o rok a - ako inak - zase na parkovisku, kde sa zaberie aj vráti rovnaký počet parkovacích miest (pm).
2. To Vaše stojisko tiež zabralo parkovacie miesta, ale - ako ste si isto všimli - tie sa zase uvoľnili oproti plotu vedľa Mlynského náhonu, kde stáli nádoby predtým. Nikdy pri takejto stavbe nezaberáme niečo, čo nemôžeme adekvátne nahradiť, v tomto prípade počet pm. Navyše sa počet nádob pri takejto agregovanej stavbe zároveň optimalizuje.
3. Kontajnerovisko logicky ešte zamknuté byť nemôže. Ako by ste sa dostali dnu, Vy, občania? Veď ešte nemáte kľúče.... Vždy to funguje tak, že keď firma dokončí prácu, správcov jednotlivých bytových domov vyzveme, aby si prišli ku nám na MÚ po 1 exemplár kľúča. Takýto oznam bude dnes-zajtra visieť v každej bráne na TN10 aj TN11. Skôr, žiaľ, to nešlo, ospravedlňujem sa, práce smerom k pomoci UA a zároveň výpadky pracovníkov úradu kvôli covidu, narušili viaceré plány a rýchle riešenia nie sú také rýchle akoby mohli a mali byť...
4. Skrátka, až bude mať každý správca po 1 kľúči a dá ich rozmnožiť za peniaze bytovej samosprávy či družstva pre všetky byty (aby mal každý aspoň po 1ks), a dá nám to spätne vedieť, až potom sa inštaluje vložka so zámkom, klietka sa zamkne a okrem spol. KOSIT, a.s. a rezidentov tam už nikto nevojde. Ak len niekto nepredá svoj kľúč (univerzálny pre všetky klietky v MČ) asociálom...., lebo aj to sa stáva. Žiaľ, je už mimo našej moci, toto ovplyvniť.
5. Takže nie výsmech, ale poďakovanie by som skôr čakal.... (tak ako inde, kde sme už vybudovali okolo 30 takýchto stanovíšť - áno, aj na parkovacích miestach, kde to inak nešlo, ale vždy systémom počet zabratých pm = počet uvoľnených pm).
6. Čo tu ešte treba urobiť, a to rieši v spolupráci s MMK Ref. investícii a rozvoja, ktorý klietku dal vybudovať, je vyznačiť za zabraté pm "nové/náhradné" parkovanie vedľa chodníka, kde stáli kontajnery predtým.

Viete - ak je stojisko voľné a prehrabuje sa v ňom kde-kto, rozhadzuje odpad okolo, ten je roznášaný (aj vetrom) do diaľky, potom nám tu zvonia telefóny a cinkajú emaily, nech to upraceme my, lebo KOSIT, a.s. sa stará len o to, čo je v tesnej blízkosti nádob. Ak stojisko zamkneme, vždy sa nájde niekto, kto to skritizuje, že niečo nie je OK, lebo stopercentne vyhovieť každému sa nedá. Tak sa teda snažíme vyhovieť aspoň väčšine..., verím, že časom aj Vám.

Ďakujem za pochopenie.
Kto? Referát investícii a rozvoja MÚ MČ KE-Staré Mesto
Kedy? marec-apríl 2022

S pozdravom
Miloš Timko
Referát komunikácie a PR
Vedúci referátu
MČ Košice-Staré Mesto
Hviezdoslavova 7
040 34 Košice
Tel.: 055/6827 147
e-mail: [email protected]
web: www.kosice-city.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania