Bukovecká-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Nad jazerom

Uzavretý
meno
Lenka 03. apríla 2022

Na Bukoveckej ulici, pri novinovom stánku a pri potravinách sme mali dva smetné koše, ktoré boli odstránené bez náhrady. V blízkosti nemáme dostatok smetných košov a aj to málo, čo sme tu mali ste nám vzali? Je tu sústavne neporiadok, lebo toto miesto je frekventované a nikde v okolí sa už žiadne koše nenachádzajú. Nemáme tu koše ani na MHD zastávkach a keď som na to upozornila, tak zrazu nikomu zastávky nepatria. Na začiatok jazera sa zabúda ako by sme nepatrili k mestskej časti. Písala som už aj do emailu na podnety aj na stránku mestskej časti na FB, ale ostalo to bez odpovedí a bez povšimnutia. Na FB sa objavili fotky, ako sa osádzajú nové smetné koše, len by ma zaujímalo, že kde? V našej časti nemajú ani psičkári dostatok košov na exkrementy a namiesto doplnenia, sa koše likvidujú?

04. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, parkové koše pri obchodných centrách si osadzujú a spravujú majitelia obchodných centier.

Milan Derfiňák, oddelenie VaIČ, Mestská časť Košice - Nad jazerom.
04. apríl 2022

Lenka

Dobrý deň, takže tie koše, ktoré tam boli, odstránil majiteľ obchodného centra? No je prinajmenšom zaujímavé, že to boli presne také koše, aké sú aj pri obchodnom centre Branisko a aké osádza naša mestská časť. Žeby zhoda náhod? Mestská časť nemá v kompetencii urgovať tento nedostatok, keď ide o verejný poriadok? Poprosím vás o kontakt na majiteľa, aby sme vedeli u koho treba žiadať o nápravu?
04. apríl 2022

Karol Varga

Ako možnosť uvádzam, že môžete nahliadnuť do katastrálnej mapy a pozrieť sa na vlastníka pozemku a budovy. Ja som tak urobil na juhu. Ohľadom stĺpikov pri balikboxe som si našiel v katastri vlastníka Klasu v Cottbuse na juhu a oslovil ich mailom. Do neceleho týždňa problém odstranili. Záleží ale na majiteľovi budovy, či sa mu do toho bude chcieť ísť. Ale dá sa, tak skúste. Pekný deň prajem.
04. apríl 2022

Karol Varga

ohľadom katastrálnej mapy je to úplne jednoduché. zadáte do googlu, a v odkaze sa pohybujete ako v mape mesta, do minúty mate vlastníka budovy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania