Ulica 1. mája-cesta-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: MsÚ Košice Krásna

V riešení

Dobrý deň chcel by som upozorniť na nebezpečné uložené kamene popri ceste k reštaurácii Zahrada nemajú sa kde vyhnúť auta autám a chodcom , cyklistom pritom ide nie o súkromné pozemky !!!

19. máj 2022

Karol Varga

Tu by som rád upresnil, že ak sa poukazuje na problém vlastnictva, a že kamene tam nepatria, lebo je to verejný pozemok, je potrebné poukázať aj nato, že po zeleni je zakázané jazdiť. Vy chcete odstrániť kamene, aby sa dalo jazdiť po zeleni a vyhnúť sa. Eee. Navrhujem kamene ponechať a dať značku, kto ma v obojsmernej prevadzke prednosť. Potom môžete žiadať o vymahanie dodržiavania dopravného značenia. Neulahcujme si život blbymi rieseniami, zelen nech zostane zelenou. Kamene tam su opodstatnené.
19. máj 2022

Marek Pasterovic

Dobrý deň neviem kedy ste tam boli ale zel n tam už dávno nieje je tam urobený zasyp makadamom a keď sa to majiteľovi hodí tak dá kamene nabok aby mali kde návštevníci parkovať v t je problém a ďalej chcel by som vedieť kto mu dal na to povolenie lebo v podstate zničil verejnú zeleň , budem kontaktovať aj pani z sprava verejnej zelene.
19. máj 2022

Karol Varga

Bol som tam dávnejšie, ale poznám lokalitu. Problém je, že ste nepridali presnú foto miesta. Len Google mapu. Prosím zaznacte v mape presné miesto, kde sú kamene a nieje zelen. Alebo si naklikajte ,, katastralna mapa,, do Google a choďte sa rovno pozrieť komu patrí pozemok. Ak je súkromný, je to jeho vec a plati, že treba osadiť značku, ktorú som spomínal. Ak je pozemok mestský, kontaktujte so žiadosťou Magistrat mesta Košice. Podobný problém sme mali na Juhu v Ke na Požiarnickej ulici. Trvalo to roky, ale vyriešilo sa to podľa zákona a je to ok. Veľa zdaru prajem.
20. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Mestská časť nemá v správe a údržbe miestnu komunikáciu v uvedenom úseku, na pozemku niekoľkých podielových vlastníkov. Kamene boli osadené zrejme na regulovanie dopravy a parkovania pri prevádzke reštaurácie Letná záhradka. Mestská časť vyzve prevádzkovateľa, aby nebezpečnú dopravnú situáciu vyriešil v súlade so súhlasom KDI KRPZ v Košiciach.

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MÚ MČ Košice - Krásna
20. máj 2022

Marek Pasterovic

Tento úsek cesty patrí podľa katastra SR. Parcela registra E 3-129/507 !!!
20. máj 2022

Marek Pasterovic

Foto aj s popisom z katastrálnej mapy.
07. máj 2023

Fero

Pozemok na ktorom sú kamene patrí súkromným osobám, na LV je to vedené ako trvalý trávny porast a neviem o tom, že odpad a kamene majú regulovať dopravu na súkromnom pozemku. Na pozemku pripravuje O.Z. kontajnerové bývanie pre ľudí bez domova. Bude to veľmi dobré a pekné miesto pre život ľudí bez domova.
09. máj 2023

Marek Pasterovic

Tak to ľudia čo tam bývajú budú mať určite radosť.
09. máj 2023

Marek Pasterovic

Pán Fero a viete mi aj presne napísať kde budú stavať. Ďakujem
11. máj 2023

Fero

Priestor na výstavbu tam je, ale všetko je o financiách z prostriedkov ŠFRB alebo MDVaRR SR.
Po voľbach 2023 uvidíme.
11. máj 2023

Marek Pasterovic

Ja len som chcel vedieť kde sa to plánuje či na ulici 1 mája alebo inde , Ďakujem za odpoveď
14. september 2023

Odpoveď samosprávy

-

Senderáková Ľudmila, Referát výstavby a CO, MČ Košice - Krásna

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania